Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan ráta straty. Jeden zápas = -100-tisíc eur

Päťsto. Presne toľko fanúšikov mohlo prísť pred týždňom na úvodný zápas prvého predkola Ligy majstrov medzi futbalistami Slovana Bratislava a Shamrocku Rovers. Napriek tomu, že domáci klub naliehavo volal po tom, aby sa hľadisko zaplnilo v podstatne väčšej miere.

13.07.2021 10:04
Slovan Foto: ,
Tribúny Tehelného poľa počas zápasu Slovana so Shamrockom.
debata (3)

"Bol som sklamaný, rovnako ako boli smutní všetci ľudia v klube, celé mužstvo, realizačný tím aj všetci naši priaznivci.

Vyvinuli sme maximálne úsilie, poslali sme dve oficiálne žiadosti o navýšenie kapacity, mediálne sme otvorili diskusiu a prišli sme aj s konkrétnou ponukou, ktorá stále platí," vraví v rozhovore pre denník Šport Ivan Kmotrík ml., generálny riaditeľ klubu.

Ten si je istý, že nebyť prísnych koronaopatrení, prišlo by na súboj s írskym šampiónom podstatne viac ľudí.

Slovan, fanúšikovia Čítajte viac Pridáva sa aj Slovan. Kto ukáže potvrdenie o zaočkovaní, dostane vstupenku

„Pred dvoma rokmi ich prišlo na Dundalk takmer 10-tisíc. Predstavte si, koľko by ich prišlo teraz, ak by po takej dlhej dobe mohli uspokojiť svoj hlad po futbale,“ myslí si Kmotrík.

A vzápätí sa pustil do počítania strát. Porovnal súboj s Nikšičom spred dvoch rokov, keď na Tehelné pole zavítalo viac ako 11-tisíc priaznivcov, s duelom so Shamrockom.

„Len na vstupenkách a bufetoch sme v strate okolo 100-tisíc eur. Navyše, nemáme ani kde ušetriť na réžii štadióna. Vzhľadom na prísne hygienické opatrenia, ktoré vyžaduje protokol UEFA, sme museli navýšiť počet členov usporiadateľskej služby,“ vysvetlil.

Kmotrík argumentuje, že nevidí dôvod, aby sa štadióny nemohli zaplniť aspoň z 50 percent, čo by v prípade Slovana znamenalo, že by na zápasy mohlo prísť asi 11-tisíc ľudí.

Slovenský šampión sa v utorok večer (od 21.00) predstaví v odvetnom zápase na írskej pôde. Jeho súboj vám prinesieme v našom online prenose.

Doma zvíťazili belasí 2:0.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík ml. #Shamrock Rovers