Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár a štvrťfinalista EL so Slaviou. Slovan predstavil ďalšie posily

Úradujúci slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava získal tretiu letnú posilu. S brankárom Adriánom Chovanom sa vedenie klubu dohodlo na trojročnom kontrakte.

21.06.2021 16:21 , aktualizované: 21:30
Adrián Chovan Foto: ,
Adrián Chovan ešte v drese ViOn-u.
debata

V sezóne 2020/21 sa Chovan výrazným spôsobom podieľal na historickom úspechu Zlatých Moraviec, ktoré dlho bojovali o účasť v európskych klubových súťažiach.

Chovan reprezentoval Slovensko v kategórii do 21 rokov, odchytal kvalifikáciu i záverečný turnaj ME 2017, kde bol slovenskou jednotkou a nevynechal ani minútu.

Tehelné pole. Čítajte viac Slovan posilnili skúsení Gruzínci. Weiss: Plne im dôverujem

„Adriána Chovana vnímame ako perspektívneho brankára, ktorý v poslednom období urobil výrazný výkonnostný skok.

Svoj potenciál naznačil v reprezentácii do 21 rokov, keď odchytal kvalifikáciu i záverečný turnaj majstrovstiev Európy.

Veľmi dobrou poslednou sezónou sa vrátil späť, a jeho progres neunikol našej pozornosti. Prichádza v ideálnom futbalovom veku, no stále aj s perspektívou pre ďalšie zlepšovanie.

Chceme mu dať príležitosť a bude len na ňom, ako sa pobije o svoje miesto v konkurencii, ktorá ho v Slovane čaká,“ povedal pre oficiálnu webovú stránku Slovana generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Chovan sa na pôsobenie v Slovane teší.

"Skutočnosť, že som sa stal hráčom Slovana, vnímam ako obrovskú poctu, veľkú motiváciu a novú výzvu. Prichádzam do najúspešnejšieho klubu na Slovensku, čo si nesmierne vážim.

Na Tehelnom poli som ešte ako súper odchytal viacero náročných zápasov, z pohľadu prostredia je to najkrajší štadión na Slovensku.

Teším sa na skvelých fanúšikov, ktorých Slovan má, a na tento nádherný futbalový stánok.

Mám za sebou najlepšiu sezónu v kariére. Ďakujem Zlatým Moravciam, kde som dostal príležitosť opäť sa naštartovať a chytávať. Teraz som odhodlaný prijať ďalšiu výzvu,“ uviedol Chovan.

Vladimír Weiss Čítajte viac Weiss: Hráči majú pekné byty i autá. Nemôžu vydierať mňa ani majiteľa

Zmrhal chce pomôcť skúsenosťami

Český krídelník Jaromír Zmrhal sa stal štvrtou letnou akvizíciou Slovana Bratislava. Podpísal dvojročný kontrakt.

Zmrhal si urobil meno v Česku i v Európe. V drese Slavie Praha odohral vyše 300 zápasov a so „zošívanými“ postúpil až do štvrťfinále Európskej ligy UEFA.

Od leta 2019 bol hráčom Brescie, jarnú časť uplynulej sezóny strávil na hosťovaní v Mladej Boleslavi, kde odohral všetky jarné zápasy s bilanciou 5 gólov a 6 asistencií.

Zmrhal sa už zapojil do prípravy Slovana na sústredení v Rakúsku.

"Týmto prestupom len nadväzujeme na to, čo sme deklarovali. V lete je naším zámerom priniesť skúsených hráčov pre splnenie krátkodobého cieľa v podobe postupu do skupiny jedného z európskych pohárov.

Jaromír Zmrhal má veľa skúseností z medzinárodného futbalu, svoje kvality už potvrdil v Slavii Praha. Prichádza primárne ako ľavý krídelník, no môže hrať aj na pravej strane.

Prinesie nám kvalitu, zvýšenie konkurencie v krídelných priestoroch a cenné skúsenosti. Jaromíra v Slovane vítam a verím, že naša spolupráca bude úspešná,“ uviedol pre oficiálny klubový web Slovana generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík.

Zmrhala potešilo, že sa podarilo dotiahnuť jeho prestup.

"Som nadšený, že sa zrealizoval môj príchod do Slovana. Verím, že mi tento pocit vydrží čo najdlhšie. Čo sa týka ambícií, vždy je podľa mňa lepšie pozerať sa čo najvyššie.

Začíname skoro, no pôjdeme zápas od zápasu, pokúsime sa každý vyhrať, a uvidíme, kam sa dostaneme. Chcem si zase zahrať Európsku ligu alebo podobnú súťaž a chcem Slovanu pomôcť aj európskymi skúsenosťami.

Na jar na hosťovaní v Boleslavi som sa cítil dobre, na rozdiel od pôsobenia v Brescii som opäť hral na svojom poste na krídle, a začal som si zase užívať futbal.

Prišli čísla, góly a asistencie. Verím, že v Slovane to bude rovnaké, že si budem opäť užívať futbal, budem makať naplno, aby som hral a dal tomuto klubu čo najviac,“ povedal Zmrhal.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Adrián Chovan #Jaromír Zmrhal