Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan sa zahráva. VAR ho obral o gól, DAC o body

Futbalisti Slovana stále nespečatili zisk titulu. V 30. kole Fortuna ligy prehrali na domácom ihrisku s Dunajskou Stredou 0:1.

09.05.2021 20:04
Slovan, Čavrič, Dunajská Streda Foto: ,
Momentka zo zápasu Slovan - DAC.
debata (2)

„Belasí“ nevyužili šancu získať rekordný jedenásty majstrovský titul v ére samostatnosti, zabezpečila by im ho aj remíza. O triumfe DAC-u rozhodol v 77. minúte Marko Divkovič.

Dunajská Streda stiahla náskok Slovana na štyri body. V predposlednom 9. kole sa DAC predstaví na ihrisku Trenčína, Slovan v Zlatých Moravciach.

ŠK Slovan Bratislava – DAC Dunajská Streda 0:1 (0:0)
Gól: 77. Divkovič. Rozhodovali: Očenáš – Štrbo, Poláček, ŽK: De Marco, Holman, Bajrič – Beskorovajnyj, Ramirez, Sommer
Slovan: Šulla – Medveděv, Abena, Bajrič, De Marco – De Kamps, Rabiu (80. Weiss) – Holman – Čavrič (75. Daniel), Strelec, Ratao (87. Henty)
DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Beskorovajnyj, Davis – Schäfer, Balič (72. Njie) – Andzouana (39. Sommer), Divkovič – Taiwo (72. Nicolaescu), Ramirez (89. Müller)

V úvode zápasu sa hralo medzi šestnástkami, obe mužstvá sa pozorne strážili. Slovan mal síce loptu častejšie na kopačkách, ale ako prvý zasahoval Šulla.

Vzápätí sa pokúsil ohroziť bránu Medveděv, ale aj Jedlička tento pokus pohodlne chytil. V 16. minúte prišla prvá šanca zápasu, keď Čavrič potiahol rýchly útok, po zemi prihrával pred bránu a Kružliak si loptu takmer zrazil do vlastnej siete.

Z následného rohu sa lopta odrazila opäť k Čavričovi, ale krídelník Slovana namieril len do stredu brány.

Tlak Slovana začal naberať na sile, ďalšiu šancu vyrobil Holman. Stredopoliar „belasých“ posadil loptu na hlavu De Marca, ale ten namieril len do brvna.

O pár sekúnd neskôr opäť Holman poslal do šance Rataa, ale ten v dobrej pozícii z jedenástich metrov prestrelil bránu.

V 39. minúte kopali domáci ďalšiu štandardku, smer lopty jemne zmenil Strelec, ale Jedličku opäť zachránila žrď.

Žilina Čítajte viac Gólové hody. Žilina s Trenčínom ponúkli kanonádu

V závere polčasu mal prvé šance aj DAC, najskôr sa výborne uvoľnil Taiwo, ale tesne minul bránu a hneď po ňom si loptu spracoval Kružliak, no jeho tvrdá strela skončila na brvne.

Po prestávke mal Slovan naďalej viac z hry, k zaujímavej situácii prišlo v 62. minúte. Ratao sa dostal za Sommera, ktorý ho fauloval na hranici šestnástky.

Arbiter Očenáš ukázal na biely bod, ale po konzultácii s VAR-om zmenil rozhodnutie a Slovan kopal iba priamy kop. V 76. minúte nebezpečne pálil Medveděv a o minútu neskôr išli hostia do vedenia.

Ramirez poslal loptu za obranu, Šulla vybehol, no pri lopte bol ako prvý Divkovič a poslal ju oblúčikom do opustenej brány.

O sedem minút neskôr dal gól Slovan, keď Holman zahral roh na hlavu De Marca, ktorý loptu predĺžil za seba a na bránkovej čiare ju doklepol do siete Ratao.

Gól však Slovanu opäť neuznali na základe posúdenia situácie s VAR-om, ktorý ukázal ofsajdové postavenie Rataa.

Darko Milanič, tréner Slovana:
„Zaslúžili sme si viac. Do tridsiatej minúty sme si vytvorili veľa šancí, mali sme v ich skórovať. Bol to zápas proti tímu, ktorý sa snažil brániť v strednom bloku napriek tomu sme boli nebezpeční. Chýbalo nám trochu šťastia. Inak sme hrali dobre. Mužstvo je smutné, ale sme pripravení o týždeň rozhodnúť o titule.“

Antal Németh, tréner Dunajskej Stredy:
"Sme veľmi šťastní, že sme zvíťazili, Slovan má kvalitný tím. Pred zápasom sme si hovorili, že budeme potrebovať individuálnu kvalitu, kolektívny výkon a aj šťastie. To nám napokon fungovalo. Za to, že sme dokázali dobre reagovať, sme si víťazstvo zaslúžili. Máme definitívne istotu druhého miesta, splnili sme cieľ.

Nitra je na hranici zostupu

Futbalisti FC Nitra prehrali v zápase 8. kola nadstavbovej časti futbalovej Fortuna ligy v skupine o udržanie s ŠKF Sereď 0:1.

FC Nitra – ŠKF Sereď 0:1 (0:1)
Gól: 42. Iván. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Ba, Mustafič – Iván, Mečiar, Bušnja
FC Nitra: Trnovský – Tancík, Ba, Kolčák, Çelebi – Zejnullahu, Mustafič – Šefčík (85. Spáčil), Kurt (86. Franko), Kindsvater – Jendrišek
ŠKF Sereď: Yakubu – Morong, Michalík, Hučko, Mečiar – Iván (76. Bušnja), Diaz (68. Šumský), Machuča (90+1. Potoma), Slaninka – Fábry (90+1. Jureškin) – Lačný.

V problémoch sa zmietajúca Nitra nastúpila na svoj „existenčný“ zápas proti Seredi bez viacerých opôr, no v bráne s Fortuna ligovým debutantom odchovancom z Podbrezovej Michalom Trnovským.

Po opatrnom začiatku sa do prvej veľkej šance dostali domáci. V 23. minúte sa po peknej spolupráci Šefčíka s Jendriškom dostal k zakončeniu prvý menovaný. Lopta po jeho strele si však cestu medzi tri žrde nenašla.

Už o dve minúty neskôr pálil po prihrávke Moronga z dobrej pozície Iván len tesne nad. Rušné minúty pokračovali a prakticky hneď z protiútoku sa v gólovej šanci ocitol domáci Kurt.

Ideálny moment na strelu však prepásol. Skóre sa napokon menilo až v 42. minúte, kedy sa po ľavej strane predral až do šestnástky Alex Iván a následnou krásnou krížnou strelou rozveselil tábor hostí – 0:1.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

Druhý polčas začali aktívnejšie domáci. Už po pár minútach hry smerovala strela aktívneho Tancíka z vyše 20 metrov len tesne ponad brvno hosťujúcej brány.

Plány domáceho tímu sa výrazne skomplikovali v 66. minúte, keď Tancík fauloval v šestnástke Lačného a Sereď následne mala výhodu pokutového kopu.

Odchovanec Nitry Andrej Fábry však bránu Trnovského prestrelil a ideálnu možnosť na zvýšenie náskoku nevyžil.

V ďalšom priebehu si umnou hrou už Sereď udržala svoj jednogólový náskok a spod Zobora si tak po výhre 1:0 odniesla všetky body.

Michal Ščasný, tréner FC Nitra:
„Zápas sa mi hodnotí veľmi zle. Toto bol náš najlepší zápas od nášho príchodu. Hrali sme vo veľkej intenzite. Dostali sme však nepochopiteľný gól. Máme štandardku a odrazu prehrávame 0:1. Nevyužili sme šance ktoré sme mali a bohužiaľ sme prehrali.“

Gergely Geri, tréner ŠKF Sereď:
„Sme šťastní, že sme dokázali zvíťaziť. Od prvej minúty sme boli veľmi nervózni. Dôležitosť zápasu nám zväzovala nohy. Robili sme ľahké chyby, ľahké straty lopty. Gól nás trochu upokojil. V druhom polčase sme súperovi prenechali stred poľa, hlboko sme sa bránili. Báli sme sa o výsledok. Nakoniec sme to ubránili a umnou hrou sme súpera do väčšej šance nepustili. Najdôležitejšia vec je, že sme získali 3 body a zachránili sa.“


Tabuľka Fortuna ligy 2020/21

skupina o titul:

    Z V R P S B
1. Slovan Bratislava 32 22 5 5 78:28 71
2. Dunajská Streda 32 19 8 5 66:38 65
3. Trnava 32 17 4 11 48:37 55
4. Žilina 32 15 7 10 73:52 52
5. Zlaté Moravce-Vráble 32 11 7 14 42:51 40
6. Trenčín 32 8 8 16 42:61 32

skupina o udržanie:

    Z V R P S B
7. Sereď 32 11 8 13 37:48 41
8. Ružomberok 32 10 9 13 41:44 39
9. Pohronie 32 8 14 10 38:38 38
10. Michalovce 32 8 11 13 34:53 35
11. Senica 32 8 9 15 31:51 33
12. Nitra 32 7 6 19 26:55 27
2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FC Nitra #DAC Dunajská Streda #ŠKF Sereď