Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Gólové hody. Žilina s Trenčínom ponúkli kanonádu

Futbalisti MŠK Žilina triumfovali v sobotnom domácom stretnutí 8. kola skupiny o titul vo Fortuna lige nad AS Trenčín 5:3.

08.05.2021 19:03
Žilina Foto: ,
Futbalisti Žiliny nasúkali Trenčanom päť gólov.
debata

MŠK Žilina – AS Trenčín 5:3 (1:1)
Góly: 49. a 61. Kurminowski, 5. Ďuriš, 69. Kiwior, 76. Goljan – 80. a 88. Čatakovič, 32. Ikoba (z 11 m).
Rozhodovali: Kišš – Hrmo, Štofik, ŽK: Kiwior, Bičachčjan – Ghali, El Mahdioui, Yem, Zubairu, ČK: 56. El Mahdioui (Trenčín) po 2. ŽK
Žilina: Petráš – Rusnák, Minárik, Kiwior, Javorček – Fazlagič, Gono (67. Myslovič), Bernát (67. Bičachčjan) – Kaprálik (74. Slebodník), Kurminowski (74. Paur), Ďuriš (74. Goljan)
Trenčín: Kukučka – Yem, Da Silva, Šulek, Madu – El Mahdioui – Gaži (68. Corryn), Kadák (68. Lavrinčík), Zubairu, Ghali – Ikoba (77. Čatakovič)

Žilinčania sa dostali do vedenia už v 5. minúte zásluhou Ďuriša, ktorý zužitkoval predĺžený center a prekonal Kukučku v trenčianskej bránke.

Hostia odpovedali po vyše polhodine hry, keď premenil jedenástku Ikoba. Po zmene strán predviedli domáci gólovú smršť a štyrmi zásahmi za sebou rozhodli o osude duelu.

MŠK Žilina Čítajte viac Košice opäť vyfasovali so Žilinou. Mladý tím sa prebojoval do finále

Krátko po prestávke sa hlavou presadil Kurminowski a ten istý hráč skóroval druhýkrát v zápase po viac než hodine hry, keď dorazil do siete predchádzajúcu strelu Bernáta.

V 69. minúte dal štvrtý gól Žiliny hlavičkou Kiwior a o sedem minút neskôr upravil už na 5:1 pre MŠK chvíľu po svojom príchode na trávnik striedajúci Goljan, ktorý skóroval na dva razy po rohovom kope. ň

Trenčín hral už od 56. minúty bez vylúčeného El Mahdiouiho, stretnutie však „nezabalil“ a podarilo sa mu aspoň znížiť.

V záverečnej desaťminútovke riadneho hracieho času sa dvakrát zapísal do streleckej listiny striedajúci Čatakovič a stanovil konečný výsledok.

Trnava tlačila, no gól nestrelila

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble remizovali v 8. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul so Spartakom Trnava 0:0.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – FC Spartak Trnava 0:0
Rozhodovali: Dohál – Vitko, Halíček, ŽK: Moško, Čögley, Balaj, Hrnčár – Savvidis
ViOn: Chovan – Čögley, Moško, Menich, Čonka – Hrnčár, Grozdanovski, Tóth, Chren – Kyziridis (58. Orávik), Balaj
Spartak: Kamenár – Koštrna, Grič, Izuchukwu, Trajkovski (82. Tsaousis) – Savvidis – Saymon, Bukata, Iglesias, Isa (74. Nsumoh) – Ristovski

Po vyrovnaných úvodných minútach sa čoraz viac tlačili do ofenzívy hráči Spartaka. V 22. minúte Iglesiasov center z 5-ky hlavičkoval do vlastnej brány Čögley, pozorný Chovan vytesnil v poslednej chvíli na roh.

V 24. minúte skúšal šťastie Bukata, ktorého prudká strela letela tesne nad. Prebiehala 26. minúta Iglesias vysunul Syamona, ten sa rútil sám na Chovana, ktorý predviedol skvelý zákrok, aby následne dorážku Ristovského zblokoval Tóth.

V 35. minúte sa dostali k slovu aj domáci, na Hrnčárovu štandardku si vyskočil Menich, ktorého hlavičku z 5-ky Kamenár skrotil.

Trnava, Slovan Čítajte viac Slovan sme rozšliapali, tešilo Mikoviča. Rýchla červená pre debutanta Karhana

Obraz hry sa nezmenil ani po zmene strán. Hostia sa neustále tlačili pred pokutové územie, ale tam ich snah končila.

V 56. minúte sa uvoľnil Iglesias, avšak s jeho strelou z 8 metrov si Chovan poradil. Po hodine hry využil drobné zaváhanie domácich Isa, z uhla však mieril k ľavej žrdi.

Domáci vychádzali z pozornej defenzívy a čakali na svoju šancu. Tá aj prišla v 80. minúte, po rýchlej kontre Čonka našiel v pokutovom území Balaja, ten šikovne poslal voľnému Hrnčárovi, ktorý zo 6 metrov prestrelil.

Zo záverečného tlaku hostia nič nevyťažili a tak sa nakoniec body delili.

Senica si vezie z Liptova bod

Futbalisti MFK Ružomberok remizovali v 8. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie s FK Senica 1:1.

MFK Ružomberok – FK Senica 1:1 (1:1)
Góly: 17. J. Maslo – 36. Košťál. Rozhodovali: A. Somoláni – Ádam, Weiss, ŽK: Kochan, Zsigmund – Guba, Gallovič
Ružomberok: Krajčírik – Čurma, J. Maslo, Mrva, Madleňák – Kochan – Kojnok (57. Gerec), Zsigmund, Brenkus (73. Kubík), Kostadinov – Regáli (88. Boďa)
Senica: Vliegen – Addo, Carrillo, Nemec, Šimčák – Totka, Gamboš – Košťál (85. Turčák), Duda (61. Gallovič), Guba (55. Majdan) – Malec

Od začiatku to bol rušný a zaujímavý futbal, hostia vyrukovali gurážne naladení a hralo sa hore-dole.

Ešte sa nenaplnila ani úvodná minúta, keď po „kikse“ obrancu Čurmu sa v nádejnej palebnej pozícii vnútri ružomberského „veľkého vápna“ ocitol Košťál, lenže zbrklo vystrelil nad.

V 4. min. domáci potiahli rýchly atak po ľavej strane a Brenkus z vonkajšej strany opečiatkoval žrď.

O štyri minúty neskôr Košťál z priameho kopu, keď Liptáci čakali skôr center, sa snažil priamym projektilom prekvapiť Krajčírika a ten pri bližšej žrdi vyškriabal loptu mimo brány.

V 17. min. Kostadinov rohovým kop z pravej strany pred bránou Senice našiel J. Masla a kapitán Ruže otvoril zápasový účet – 1:0. V 26. min.

Kostadinov pri ružomberskom brejku obišiel gólmana Vliegena, ktorý vybehol pred šestnástku, no hostí ratoval Totka.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

Vzápätí na druhej strane Addo napálil do žrde. Zvýšená snaha Záhorákov priniesla aj svoj efekt a v 36. min. bolo vyrovnané. Adddo pred svätyňou MFK našiel úplne voľného Košťála a Krajčírik nemal žiadnu šancu.

Stretnutie vo veľmi slušných obrátkach pokračovalo aj po prestávke.

V 53. min. mala autor vyrovnávajúceho gólu Košťál veľkú príležitosť aj preklopiť skóre, keď sa ocitol zoči – voči Krajčírikovi, no ten vytiahol reflexívny zákrok.

V 64. min. po Kostadinovom rohovom kope Vliegen z vinkla vytesnal hlavičku J. Masla. V 72. min. Zsigmundovu strele z hranice šestnástky kryl Vliegen.

V druhom polčase viac aktivity smerom dopredu ukázala Senica, keď bola aj častejšie na súperovej polovici, skóre sa už ale nemenilo.

V 90. min. Gamboš zo štandardky namieril pod brvno, ale Krajčírik bez problémov zasiahol.

Ján Haspra, tréner Ružomberka:
„Ďalší z náročných zápasov, v ktorom nerozhodovala futbalovosť, či krása, ale skôr sme videli bojovnosť a srdce u obidvoch mužstiev. Ani jeden, ani druhý tím nie je tak vyspelý, aby v takomto stave ponúkol futbalovú krásu. Úvod bol z našej strany rozpačitý, potom prišla taká stredná pasáž, keď sme boli lepší ako súper, dali sme aj gól. V závere polčasu Senica mala pekné momenty. V druhej polovici to bol taký medzišestnástkový futbal. Nie pekný pre diváka. Sem – tam bol vzruch na našej strane, potom zase na súperovej. Napokon to skončilo remízou, ktorá je v mojich očiach asi spravodlivá.“

Karol Praženica, tréner Senice:
„Odohrali sme dobrý zápas, určite lepší ako naposledy s Ružomberkom doma, keď sme prehrali. Chlapci k stretnutiu pristúpili dobre, len škoda, že sme dostali prvý gól, ľahšie by sa nám hralo. Lenže ani po inkasovanom góle mužstvo nekleslo dole, snažilo sa o vyrovnanie a to aj prišlo. Naďalej sme hrali aktívne. Druhý polčas sme išli za druhým gólom, mali sme nejaké príležitosti, obrovskú šancu mal Košťál, no nakoniec to dopadlo zmierlivo, remízou. Keď oba tímy dajú po góle, inak to ani nemohlo skončiť. Je to remíza vonku, možno ten bod bude nakoniec aj rozhodovať. Takže sme spokojní, i keď podľa vývoja zápasu sme mohli dosiahnuť aj viac.“

Pohronie s Michalovcami bez gólov

Futbalisti FK Pohronie remizovali v 8. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie s MFK Zemplín Michalovce 0:0.

FK Pohronie – MFK Zemplín Michalovce 0:0
Rozhodovali: Kružliak – Pozor, Roszbeck, ŽK: Galuška, Adamec, Špiriak – Neofytidis, Vojtko
Pohronie: Hrdlička – Blahút (80. Ladji), Pavlík, Heurtaux, Štrba – Weir, Badolo, Adamec (76. Špiriak), Petrák – Chvěja, Galuška (61. N'Zeyi)
Michalovce: Dráb – Magda, Vaško, Bednár, Vojtko – Adekuoroye, Neofytidis (62. Oshima) – Trusa, Žofčák (83. Begala) , Popovits (62. Diarra) – Tandir (62. Sharani)

V prvom polčase mali optickú prevahu hostia, ktorí si vytvorili viac príležitostí. Už v štvrtej minúte sa Popovits rútil sám na bránku, no pošmykol sa a zo šance tak nič nebolo.

Potom bol nebezpečný prízemný center Vojtka, lopta od kopačky Pavlíka len tesne minula bránku. Popovits sa predviedol aj v 24. minúte.

Posielal do šance svojho spoluhráča pred odkrytou svätyňou Hrdličku, nik sa však ku koncovke napokon nedostal.

Domáci pohrozili až v 30. minúte. Slalom Chvěju zastavil v šestnástke Vaško. Potom sa o slovo znovu prihlásil Popovits, strieľal z otočky z hranice veľkého vápna, mieril tesne nad brvno.

Jurij Medveděv, Ján Nosko Čítajte viac Slovan rokoval s Weissom, na lavičke sedel Milanič. Belasí sú vo finále

Na opačnej strane Chvěja pripravil dobrú loptu Adamcovi, ten z vnútra pokutového územia prepálil trestuhodne bránku.

V druhom polčase sa smerom dopredu nič zaujímavé nedialo, oba tímy hrali opatrne, nechceli hlavne urobiť chybu.

Gólom zaváňala situácia z 55. minúty, kedy domáci Blahút posielal loptu pred odkrytú bránku na hlavu Petráka, pred ním však dobre zasiahol Vaško.

Michalovce pohrozili v 67. minúte po chybe Heurtauxa, ale Diarra pri žrdi v tutovke zaváhal a z dorážky neuspeli následne ani Oshima a Žofčák.

Neskôr si Vojtkov center takmer nešťastne zrazil do vlastnej bránky Petrák. V závere viac túžili po góle hostia, no defenzíva Pohronia pracovala spoľahlivo.

Jan Kameník, tréner Pohronia:
„V tomto zápase sme ťahali za kratší koniec. Neboli sme dostatočne pohybliví, nezískavali sme odrazené lopty. V ofenzíve nás zväzovala nervozita z toho, že ak vyhráme, tak sa s istotou zachránime v lige. Nemali sme dostatočný pokoj na lopte, aby sme predviedli kombinačnú hru a dostali sa do obrany súpera. Chýbal nám krok k tomu, aby sme boli niekde bližšie alebo mohli zahroziť. V defenzíve však moji hráči odviedli maximum. Naša defenzíva bola pevná. Utiekla nám ofenzíva, takže musíme radi brať aj bod za remízu v boji o záchranu.“

Anton Šoltis, tréner Michaloviec:
„Mám zmiešané pocity. Počas celého priebehu zápasu sme boli lepším mužstvom na ihrisku. Futbal sa však hrá na góly a my sme nedali ani jeden. Chýbal nám pokoj vo finálnej fáze. Tých možností nebolo až tak veľa, ale zopár sme si ich vytvorili, musíme ich dotlačiť do gólu. Súper toho veľa smerom dopredu nepredviedol, ale asi vedel prečo. Zameral sa viac na defenzívu a my sme ju nevedeli prelomiť. Hľadali sme cesty k tomu, no chýbal nám moment prekvapenia. Máme teda bodík, čakajú nás ešte dva zápasy, v boji o záchranu to bude zaujímavé.“

Libor Hrdlička, brankár Pohronia:
„Ďakujem chlapcom predo mnou, hrali obetavo, hádzali sa do striel, blokovali to. Michalovce boli útočnejšie, mali viac náznakov šancí ako my. Výborne však hrala naša obrana, aj preto som neinkasoval gól.“


Tabuľka Fortuna ligy 2020/21

skupina o titul:

    Z V R P S B
1. Slovan Bratislava 32 22 5 5 78:28 71
2. Dunajská Streda 32 19 8 5 66:38 65
3. Trnava 32 17 4 11 48:37 55
4. Žilina 32 15 7 10 73:52 52
5. Zlaté Moravce-Vráble 32 11 7 14 42:51 40
6. Trenčín 32 8 8 16 42:61 32

skupina o udržanie:

    Z V R P S B
7. Sereď 32 11 8 13 37:48 41
8. Ružomberok 32 10 9 13 41:44 39
9. Pohronie 32 8 14 10 38:38 38
10. Michalovce 32 8 11 13 34:53 35
11. Senica 32 8 9 15 31:51 33
12. Nitra 32 7 6 19 26:55 27
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Spartak Trnava #AS Trenčín #ViOn Zlaté Moravce