Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zemetrasenie v Slovane. Trnava zlomila väzy Milaničovi, na scéne opäť Weiss

Slovan Bratislava prepustil trénera Darka Milaniča. Osudnou sa mu stali dve prehry s Trnavou - naposledy cez víkend 0:3. Slovenského majstra povedie Vladimír Weiss. st., ktorý už klub v minulosti viedol. Informuje o tom RTVS na Facebooku.

04.05.2021 09:12
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss.
debata (11)

„Do Slovana sa takmer po desiatich rokoch vracia historicky najúspešnejší slovenský tréner Vladimír Weiss. Už zajtra by mal viesť úradujúceho majstra v semifinálovej odvete Slovnaft Cupu proti Banskej Bystrici,“ informoval o tom facebookový profil Šport v RTVS.

Po nedeľňajšej prehre v Trnave generálny manažér a viceprezident Slovana Ivan Kmotrík ml. sľúbil vyvodiť dôsledky z matného výkonu a zlého výsledku mužstva. Odskákal si to tréner Milanič, ktorý vydržal na lavičke klubu z Tehelného poľa iba 8 mesiacov. V septembri 2020 nahradil dovtedy Jána Kozáka ml., ktorý s tímom vybojoval majstrovský titul aj účasť v skupinovej fáze Európskej ligy.

„Sme si vedomí, čo sa dnes stalo, a vnímame vážnosť situácie. Prehrať sa dá, nie však dvakrát v rozmedzí dvoch týždňov v najväčšom slovenskom derby a po výkonoch, ktoré nezodpovedajú značke ŠK Slovan Bratislava. Dnes sme mali šancu napraviť dojem z posledných nevydarených výkonov, namiesto toho dostali všetci, ktorí nám verili, krutú ranu,“ odkázal po víkende generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml.

ŠK Slovan má na čele tabuľky Fortuna ligy k dobru 7 bodov pred FK DAC 1904 Dunajská Streda, tretia Trnava sa futbalistom zo Žitného ostrova priblížila na rozdiel 5 bodov. Do konca súťažného ročníka zostávajú štyri kolá.

Už v stredu 5. mája čaká na slovanistov odveta semifinále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu na trávniku druholigistu v Banskej Bystrici. Prvý zápas v Bratislave sa pred týždňom skončil triumfom „belasých“ 3:0.

Weiss starší viedol Slovan aj v minulosti, v sezóne 2011/2012 ho priviedol do skupinovej fázy Európskej ligy. Potom zamieril do Kazachstanu, kde trénoval Kajrat Almaty. Uplynulé štyri roky pôsobil na lavičke gruzínskej reprezentácie, na ktorej skončil v novembri 2020.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st.