Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na polceste do finále. Slovan nedal Banskej Bystrici šancu

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili vo štvrtkovom úvodnom semifinálovom zápase Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2020/2021 nad Duklou Banská Bystrica 3:0.

29.04.2021 17:36
Slovan - Banská Bystrica Foto: ,
Ľubomír Willwéber z Banskej Bystrice (vľavo) a Joeri De Kamps zo Slovana.
debata

Odveta je na programe v stredu 5. mája v Banskej Bystrici.

ŠK Slovan Bratislava – MFK Dukla Banská Bystrica 3:0 (1:0)
Góly: 31. De Marco, 64. Strelec, 81. Ožbolt. Rozhodovali: Ziemba – Weiss, Ádám, ŽK: Medveděv – Vujoševič, Kvocera, bez divákov.
Slovan: Šulla – Medveděv, Abena, Božikov (46. Bajrič), De Marco (84. Pauschek) – De Kamps (46. Nono), Rabiu – Holman (62. Strelec) – Daniel, Weiss (62. Ratao), Ožbolt
B. Bystrica: Hruška – Migaľa (46. Frimmel), Vajda, Nosko (46. Starší), Lukáčik – Richtárech (72. Snitka), Willwéber – Tóth (58. Hanes), Kvocera – Polievka, Vujoševič (46. Kupčík)

Darko Milanič, tréner Slovana: „Mal som pocit, že to bude veľmi fyzické a aj to také bolo. Do konca zápasu sme museli hrať naplno. Súper bojoval, teší ma, že sme trikrát skórovali a ani raz neinkasovali. Čaká nás ešte odveta, nič nie je jasné. Musíme ísť aj do odvety tak ako dnes. Mrzí ma trochu, že sme nevyhrali výraznejšie, lebo súperovi v závere dochádzali sily a to sme mohli využiť.“

Stanislav Varga, tréner B. Bystrice: „Myslím si, že Slovan vyhral zaslúžene. Nepodcenil nás tak ako Dunajská Streda, rozhodla jeho kvalita. Ale mrzí ma, že sme dostali dva góly zo štandardiek. Preto túto prehru beriem ťažšie. Ale opakujem, Slovan zvíťazil zaslúžene.“

V úvode mali viac z hry prekvapujúco hostia, ktorí v prvej päťminútovke kopali dva rohové kopy, ale obrana Slovana stála na pevných nohách. Prvý vážnejší zákrok musel vytiahnuť v 12. minúte Hruška, ktorý kryl strelu Daniela spoza šestnástky.

V 20. minúte prišla prvá gólová šanca zápasu, keď domáci skvele zahrali signál, ale strela Weissa a ani následná dorážka Ožbolta v bránke neskončili. Brankár Bystrice sa v oboch prípadoch vyznamenal bravúrnymi zákrokmi.

Nitra, Michalovce Čítajte viac Neplatenie sa stalo zvykom. Štyri kluby nespĺňajú kritériá

Na druhej strane musel Medveděv v poslednej chvíli odzbrojiť Kvoceru, ktorý sa rútil na Šullu. V 31. minúte sa už Slovan tešil po ďalšej štandardke, keď si De Marco výborne načasoval výskok po centri Holmana a poslal loptu hlavou do siete – 1:0.

Polčasové skóre už nezmenila ďalšia šanca domácich, po ktorej Migaľa zastavil Weissa, domáci krídelník sa po zákroku obrancu Bystrica dožadoval pokutového kopu.

Do druhého polčasu poslal tréner hostí troch nových hráčov, slovanisti striedali cez prestávku dvakrát. Slovan mohol ísť do vedenia po prudkej strele z kopačky Daniela, ale lopta tesne minula bránu.

V 62. minúte prišiel na ihrisko Strelec a už o dve minúty neskôr poslal Slovan do dvojgólového vedenia. Presadil sa hlavou po rohovom kope Nona.

Zápas sa potom už len dohrával, domáci futbalisti bezpečne kontrolovali hru a napokon si do odvety vypracovali slušný trojgólový náskok. V 81. minúte totiž po peknej kombinácii s Danielom spečatil skóre zápasu Ožbolt.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #slovnaft cup #MFK Banská Bystrica