Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina si v Trenčíne ustrážila výhru i 3. miesto, za Trnavu nastúpil Marek Ujlaky

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v sobotnom zápase 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul na ihrisku AS Trenčín 3:2.

10.04.2021 17:50 , aktualizované: 19:07
Žilina, Trenčín Foto: ,
Futbalisti Žiliny oslavujú gól v Trenčíne.
debata

AS Trenčín – MŠK Žilina 2:3 (1:2)
Góly: 45.+1 Čatakovič (z 11 m), 78. Ghali – 5. Lavrinčík (vlastný), 20. Kurminowski, 58. Kaprálik. Rozhodovali: Marhefka – Ferenc, Jekkel, ŽK: Lavrinčík, Križan, Šulek, Vreven, Yem, Kadák, Madu – Fazlagič, bez divákov.
Trenčín: Kukučka – Yem, Križan, Šulek, Madu – Gajdoš (34. Kadák), El Mahdioui, Lavrinčík (62. Zubairu) – Ghali, Corryn (72. Tučný), Čatakovič (62. Ikoba)
Žilina: Petráš – Kopas, Gono, Kiwior, Paur (57. Bichakhchyan) – Fazlagič (74. Slebodník), Bernát (57. Kaprálik), Sluka – Anang, Ďuriš (75. Rusnák), Kurminowski (83. Minárik)

Hostia začali zápas aktívne. V 3. minúte priamy kop Kopasa Trenčania nezachytili a Paurov volej sa zastavil na žrdi Kukučkovej brány. Šošoni sa do vedenia dostali v 5. minúte. Domáci nezachytili krídelnú akciu a centrovanú loptu si do vlastnej siete zrazil Lavrinčík. Hostia boli aktívnejší a mali viac loptu na kopačkách.

V 20. minúte podnikli rýchlu kontru po ľavej strane. Kurminowski prešprintoval brániacich hráčov a krížnou strelou obstrelil Kukučku – 0:2. Hra sa presunula medzi šestnástky, ani jedno z mužstiev si vážnejšiu šancu nevypracovalo.

V závere polčasu spadol po súboji v pokutovom území Ghali. Hlavný rozhodca Marhefka nechal pokračovať v hre, ale potom si celú situáciu pozrel na VAR-e a ukázal na biely bod. Z neho sa nemýlil Čatakovič a znížil na 1:2.

KONIEC | FT • Po troch rokoch v Trenčíne opäť víťazíme a zdolávame AS aj tretíkrát v aktuálnej sezóne.

Uverejnil používateľ MŠK Žilina Sobota 10. apríla 2021

Úvod druhého polčasu sa niesol vo vyrovnanom duchu. Žilina si prinavrátila dvojgólové vedenie tesne pred uplynutím hodiny hry. Striedajúcemu Kaprálikovi stačili iba dva dotyky s loptou na to, aby sa strelecky presadil.

Nabehol si na loptu za obranu a presnou strelou k žrdi obstrelil Kukučku. O desať minút neskôr mohol Ďuriš navýšiť vedenie hosťujúceho tímu, Kukučka reflexívne zasiahol. O chvíľu na to sa Sluka zbavil brániaceho hráča a strelou spoza šestnástky natiahol domáceho brankára.

V 79. minúte sa domácim podarilo znížiť. Po centrovanej lopte do šestnástky posunul Ikoba loptu na Ghaliho a ten ju hlavičkou usmernil do siete. Žilina si v závere jednogólové vedenie postrážila a brala z Trenčína všetky body.

Stijn Vreven, tréner Trenčína: „Hrali sme proti technicky najlepšie vybavenému tímu v súťaži. V úvode sme dostali rýchly gól, snažili sme sa však niečo so zápasom urobiť. Prišli ďalšie góly a síce sme ešte znížili na 2:3, bolo to málo. V zadných radoch mi chýbalo väčšie odhodlanie udržať čisté konto a ochota bojovať v defenzíve o každú loptu.“

Pavol Staňo, tréner Žiliny: „Vstup do zápasu sme mali vynikajúci. Okrem pár pasáží sme boli lepšie mužstvo a pracovali sme. Prvý polčas sme podali veľmi dobrý výkon, na ktorý súper nedokázal reagovať. Druhý polčas sme sa snažili kontrolovať hru a zaslúžene sme zvíťazili.“

Trnava si poradila s ViOn-om

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v sobotnom súboji 4. kola v skupine o titul doma nad Zlatými Moravcami 3:0.

FC Spartak Trnava – FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble 3:0 (1:0)
Góly: 38. Vlasko, 49. Moško (vlastný), 90. Cabral, ŽK: Mikovič – Pintér, Grozdanovski, rozhodovali: Ruc – Košecký, Borsányi, bez divákov.
Spartak: Takáč – Koštrna, Kóša, Twardzik, Mikovič (66. Trajkovski) – Savvidis (66. Iglesias) – Cabral, Grič (83. Benovič), Vlasko (87. Ujlaky), Bamidele Yusuf (83. Johnson Nsumoh) – Ristovski
ViOn: Chovan – Čögley, Moško, Tóth, Pintér – Grozdanovski, Duga – Hrnčár, Ďubek (68. Sloboda), Čonka (44. Chren) – Balaj.

Pred úvodným výkopom zápasu Spartaka Trnava so Zlatými Moravcami zagratulovali činovníci domáceho klubu bývalému brankárovi a prezidentovi klubu Dušanovi Keketimu k 70. narodeninám. Trnavčania mohli skórovať hneď z prvej akcie zápasu, Koštrnov center z pravej strany hlavičkoval Grič tesne vedľa žrde.

„Andeli“ mali hernú prevahu, tlačili sa dopredu, strely Cabrala aj Griča však nemali presnosť. Chovan musel zasahovať po trnavskom priamom kope, keď Vlaskov center usmerňoval na bránku Twardzik. Krátko na to po Vlaskovej strele dorážal hlavou Grič, opäť však nenašiel cieľ. Zlaté Moravce trafili do priestoru Takáčovej „svätyne“ prvýkrát v 28. minúte, trnavský gólman s pokusom Balaja nemal problémy. Spartak sa ujal vedenia v 38. minúte.

⚫️ #VERNYFCST

Uverejnil používateľ FC Spartak Trnava Sobota 10. apríla 2021

Mikovičov center zrazil rukou vo vlastnom pokutovom území Duga, penaltu si postavil Vlasko, Chovan síce jeho strelu vyrazil, trnavský stredopoliar však svoju chybu napravil a pohotovo dorazil loptu do siete.

Krátko po zmene strán sa ocitol v gólovej šanci po zaváhaní hosťujúcej obrany Cabral, po Brazílčanovom zakončení pohotovo zasiahol Chovan. V 49. minúte utiekol po pravom krídle Cabral, prudkým prízemným centrom hľadal na päťke Ristovskeho a stopér hostí Moško v snahe odvrátiť loptu do bezpečia si ju zrazil do vlastnej siete – 2:0.

Znížiť mohol po Ďubekovom priamom kope Pintér, Takáč reflexívne vyrazil na roh. Na opačnej strane mal prácu Chovan po strelách Koštrnu a Twardzika. V 72. minúte Takáč chytil malú domov od Kóšu, arbiter Ruc nariadil nepriamy kop, v hradbe tiel ale Hrnčárov pokus nabral smer mimo bránky.

Na Štadióne Antona Malatinského sme neuspeli ➡️ FC Spartak Trnava nám strelil tri góly. My sme sa proti domácej...

Uverejnil používateľ FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble Sobota 10. apríla 2021

Na záverečné minúty sa na trnavskom trávniku znova objavilo meno Marek Ujlaky, ide o syna rovnomenného slávneho trnavského futbalistu z deväťdesiatych rokov. Vlasko mu pri striedaní dokonca odovzdal kapitánsku pásku.

Trnavské víťazstvo 3:0 spečatil v 90. minúte Cabral, ktorý využil výbornú prihrávku Ristovskeho, z krídelného priestoru vnikol do šestnástky a umiestnil loptu k bližšej žrdi.

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: „Dnes to nebolo z našej strany dobré, akoby sme nemali silu, akoby sa zopakoval prvý polčas, keď sme tu ešte hrali prvý zápas. Keď sa bavíme o útočnej fáze, naše princípy nám začali vychádzať až od 70. minúty. Ku gólom sme súperovi veľmi pomohli, aj to málo šancí, čo sme si vypracovali, sme nepremenili a tým pádom sme tu nemohli uspieť.“

Michal Gašparík, tréner Trnavy: „Snažili sme sa mať zápas od prvej minúty pod kontrolou, čo sa nám darilo, chceli sme eliminovať ich kľúčových hráčov, z hry si Zlaté Moravce dnes nevytvorili nič. Boli nebezpeční po štandardkách, na ktoré sme sa tiež chystali, ale ich riešenie na ihrisku už neovplyvníte. Som rád, že sme po tomto víťazstve stále v hre o tretie miesto.“

Michalovce padli s Pohroním

Futbalisti FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa zvíťazili v 4. kole skupiny o udržanie vo Fortuna lige na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 2:1.

MFK Zemplín Michalovce – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:2 (0:0)
Góly: 66. Trusa – 56. Da Silva, 60. Weir. Rozhodovali: Kráľovič – Štrbo, Galo, ŽK: Phillips, Ošima, Markovič – Weir, Petrák, Galuška, Chvěja, Hrdlička, bez divákov.
MFK Zemplín Michalovce: Markovič – Magda, Pino Soler, Bednár, Vojtko (84. Begala) – Diarra (53. Žofčák), Adekuoroye (63. Phillips), Ošima, Popovits (63. Tandir) – Trusa, Zuberu
FK Pohronie: Hrdlička – Mazan, Heurtaux, Štrba, Petrák – Weir, N'Zeyi (71. Adamec) – Blahút, Da Silva (87. Badolo), Galuška (55. Fadera) – Chvěja

Prvý polčas priniesol skôr opatrný futbal s mininom gólových príležitostí. Tímy si dávali pozor na defenzívu a útočné akcie sa často končili v prehustenej obrane. V 39. minúte sa po rohovom kope domácich dostal k strele Zuberu, ale Hrdlička zmaril jeho pokus.

Hostia odpovedali o štyri minúty, keď Blahút zakončil spoluprácu s Mazanom, ale jeho strela tesne minula bránku. Gólom sa neskončila ani strela domáceho Diarru v 45. minúte, ktorý trafil do bočnej siete.

Zaujímavejšie dianie prinieslo druhé dejstvo. Krátko po prestávke hlavičkoval Pino Soler tesne nad bránku Pohronia. Domácich krátko na to podržal pohotovým zákrokom brankár Markovič pri šanci Da Silvu.

DNES TO NEVYŠLO... MFK Zemplín Michalovce - FK Pohronie 1:2 (0:0) Góly: 66'Trusa - 56'Da Silva, 60' Weir Dnes bolo...

Uverejnil používateľ MFK Zemplín Michalovce Sobota 10. apríla 2021

V 56. minúte striedajúci Fadera vysunul Da Silvu, ktorý si poradil s Vojtkom aj Markovičom a hostia viedli – 0:1. Sotva sa domáci stihli spamätať, inkasovali druhý gól. Pri strele Blahúta ešte Markovičovi pomohla žŕdka, no od nej sa lopta odrazila k Weirovi a ten nezaváhal – 0:2.

V 65. minúte Štrba v sľubnej šanci nezvýšil náskok hostí a Michalovčania trestali – meninový a zároveň aj narodeninový oslávenec Žofčák odcentroval z rohového kopu na hlavu Trusu a ten upravil na 1:2.

Hostí však kontaktný gól Michaloviec nerozhodil a zamerali sa na pozornú defenzívu. Takticky sa snažili držať loptu na súperovej polovici a domácim nedovolili vytvoriť si tlak. Šancu na vyrovnanie mal v nadstavenom čase Tandir, ale v sľubnej pozícii netrafil bránku.

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Prvý polčas bol vyrovnaný, no ja som nebol spokojný s naším výkonom. Súperovým hráčom sme dávali veľa priestoru a odohrával sa presný opak, než sme si vraveli pred zápasom o rýchlom pristupovaní k hráčom.

Na začiatku druhého polčasu to bolo lepšie, mali sme aj šancu, keď Soler nedal gól. Opäť sme doplatili na naivné chyby. Po kontaktnom góle na 2:1 sme sa ešte vrátili do zápasu, v závere sme aj mali šancu na vyrovnanie, ale nepodarilo sa nám to."

Jan Kameník, tréner FC Pohronie: "Vedeli sme, aký súper nás čaká. Očakávali sme, že budeme hľadať spôsob ako sa dostať do dobre organizovanej obrany súpera. To sa v prvom polčase aj naplnilo, ofenzíva sa končila na hranici šestnástky.

Prvá polovica zápasu bola ovplyvnená nervozitou. V druhej sa to uvoľnilo, oba tímy chceli hrať a vyhrať. Po prestriedaní sme dali dva rýchle góly, následne sme inkasovali, no záver bol opäť o nervozite. V závere nám zafungovala obrana, podržal nás brankár. Tím ukázal charakter. Myslím si, že sme si víťazstvo zaslúžili."

Regáli rozhodol o víťazstve Ružomberka

V sobotnom zápase 4. kola nadstavbovej časti v skupine o udržanie sa zvíťazil MFK Ružomberok na ihrisku FK Senica 1:0. O výhre hostí nad posledným tímom tabuľky rozhodol v 29. minúte útočník Martin Regáli.

FK Senica – MFK Ružomberok 0:1 (0:1)
Gól: 29. Regáli. Rozhodovali: Prešinský – Ádám, Perát, ŽK: Addo, Šimčák, Nemec, Asanovič – Mojžiš, Gerec, Brenkus, Krajčirík, bez divákov.
Senica: Vliegen – Addo, Asanovič, Carrillo, Šimčák – Ljubičič, Gallovič (46. Nemec) – Guba (63. Turčák), Piroska (69. Duda), Košťál – Malec
Ružomberok: Krajčirík – Čurma, Maslo, Mrva, Mojžiš – Zsigmund – Gerec, Brenkus (78. Múdry), Kostadinov (90. Filinský), Madleňák (67. Ďungel) – Regáli (90. Boďa)

Seničania nastúpili v zostave s tromi zmenami. Od začiatku diktovali tempo hry, loptu mali v moci a hostia hrali v hlbokej defenzíve. Záhoráci sa však ťažko presadzovali cez ružomberskú obranu a priestor brány nedokázali trafiť. Postupom času sa hra vyrovnala, na ihrisku však bolo veľa súbojov, ktoré ju kúskovali.

V 17. minúte mohli Ružomberčania udrieť z rýchleho protiútoku, Mojžiš zakončil zvnútra šestnástky vedľa žrde. V 26. minúte nepríjemne vypálil Zsigmund, senický brankár Vliegen loptu vyboxoval. Hosťom sa podarilo streliť úvodný gól v 29. minúte, Gerec prihral do 16-tky za obranu Regálimu a ten tvrdou ranou prestrelil domáceho brankára – 0:1. Do polčasu sa už nič podstatné neudialo, do kabín tak išli spokojnejší hostia.

Reportáž a zostrih najdôležitejších momentov z dnešného víťazného zápasu so Senicou.

Uverejnil používateľ MFK Ružomberok Sobota 10. apríla 2021

V druhom polčase sa domáci snažili o vyrovnanie, tlačili sa dopredu hlavne nakopávanými loptami a boli nebezpeční zo štandardiek. V 57. minúte mali priamy kop z ideálnej pozície spoza šestnástky, lopta zo Šimčákovej kopačky letela tesne nad. V 72. minúte po rohu Dudu hlavičkoval Malec do brankárovho náručia.

V 79. minúte vystrelil Ljubičič, ale taktiež našiel iba pripraveného brankára. Sporný moment zápasu prišiel v 89. minúte, keď Seničania po dlhom aute Šimčáka dosiahli Ljubičičom vyrovnávajúci gól, rozhodca ho však neuznal pre údajný faul. Záver bol aj preto veľmi nervózny, z tesného víťazstva sa napokon tešili Ružomberčania.

Karol Praženica, tréner FK Senica: „Sme sklamaní. Zápas sme nezvládli v prvom polčase. Boli sme horší v odrazených loptách, v osobných súbojoch, nevedeli sme si zvyknúť na stiahnutú obranu súpera. Druhý polčas sme hru zjednodušili, začali sme hrať jednoduchšie, bez strát.“

Ján Haspra, tréner MFK Ružomberok: "Tieto zápasy nás stoja strašne veľa síl. Trénerov psychických, hráčov aj fyzických. Dnes mi to všetko pripomínalo minulý rok, keď sme boli v podobnej situácii v Dunajskej Strede, kde sme zvíťazili 1:0.

Prvý polčas bol z našej strany dobrý, bol tam náznak návratu k našej hre. Druhý polčas neviem zhodnotiť, s futbalom mal málo spoločné. Bol zvláštny, atypický, nepríjemný a strašne málo futbalový."

Nitra neudržala náskok

Futbalisti ŠKF Sereď zvíťazili v sobotnom 4. kole nadstavby v skupine o udržanie sa v Zlatých Moravciach nad Nitrou 2:1.

ŠKF Sereď – FC Nitra 2:1 (0:1)
Góly: 68. Fábry (z 11 m), 85. Hučko – 45. Šefčík. Rozhodoval: Somoláni, ŽK: Danko, Hučko – Franko. Mustafič, Kolčák, Djiby Ba, Šefčík, ČK: 70. Djiby Ba (Nitra) po druhej ŽK, bez divákov.
ŠKF Sereď: Yakubu – Morong, Hučko, Michalík, Mečiar – Danko, Diaz – Eneji (46. Bušnja), Fábry (90. Jureškin), Mlakar (82. Slaninka) – Lačný
FC Nitra: Šípoš – Fabiš, Djiby Ba, Kolčák, Celebi – Regäsel (68. Chribik), Mustafič – Šefčík (81. Kindsvater), Jendrišek (85. Kurt), Chobot (68. Tancík) – Franko (85. Käuper)

Od úvodných minút sa hrala vyrovnaná partia s minimom streleckých príležitostí. Už v prvej minúte sa v dobrej šanci po centri Šefčíka ocitol Franko, ale z dvoch metrov mieril vedľa. Na opačnej strane vyhral bežecký súboj s Kolčákom Lačný, ale s jeho strelou do stredu brány si Šípoš poradil.

Hralo sa hore-dole, ale všetka ofenzívna snaha sa končila pred pokutovými územiami. Oživenie priniesol záver prvého dejstva. V 40. minúte Enejiho center našiel na hranici päťky Lačného, ale ten hlavou poslal loptu nad brvno. V 45. minúte Fabišov center Yakubu s námahou vyrazil pred Jendrišeka, ten našiel Šefčíka, ktorý strelou zblízka otvoril skóre zápasu.

Po výbornom druhom polčase si odvážame 3 body po výsledku 2:1 . Za naše mužstvo sa presadili Andrej Fábry a Tomáš Hučko .

Uverejnil používateľ ŠKF Sereď Sobota 10. apríla 2021

Do druhého polčasu vstúpili „domáci“ ofenzívne naladení. V 55. minúte skúšal šťastie Fábry, ale jeho prudkú strelu z 20 m nitriansky brankár vyrazil. Vyrovnanie priniesla 68. minúta. Kolčák v pokutovom území sotil Lačného a nariadený pokutový kop Fábry bezpečne premenil.

V 70. minúte sa po druhej žltej karte z hracej plochy porúčal Djiby Ba a domáci sa v presilovke tlačili pred Šípoša. V 84. minúte strieľal Bušnja tesne vedľa. Sereď sa gólu dočkala vzápätí, keď Fábry posadil center na hlavu Hučka, ktorý namieril presne do ľavého horného rohu. V nadstavenom čase išli štyria domáci na nitrianskeho brankára, ale v koncovke zlyhali.

Gergely Geri, tréner Serede: „Dnes to bol veľmi náročný zápas. Vedeli sme, že body z Pohronia musíme potvrdiť, čo nám v prvom polčase zväzovalo nohy. Po zmene strán sme sa dostali do tlaku a podarilo sa nám výsledok otočiť.“

Michal Ščasný, tréner Nitry: „Do stretnutia sme vstúpili dobre. Vyhrávali sme, ale nakoniec sme inkasovali dva góly a ideme domov bez bodu. Fauly pred prvým gólom aj vylúčením boli úplne zbytočné. Dnes sme veľmi komplikovane riešili útočnú fázu.“


Tabuľka Fortuna ligy 2020/21

skupina o titul:

    Z V R P S B
1. Slovan Bratislava 32 22 5 5 78:28 71
2. Dunajská Streda 32 19 8 5 66:38 65
3. Trnava 32 17 4 11 48:37 55
4. Žilina 32 15 7 10 73:52 52
5. Zlaté Moravce-Vráble 32 11 7 14 42:51 40
6. Trenčín 32 8 8 16 42:61 32

skupina o udržanie:

    Z V R P S B
7. Sereď 32 11 8 13 37:48 41
8. Ružomberok 32 10 9 13 41:44 39
9. Pohronie 32 8 14 10 38:38 38
10. Michalovce 32 8 11 13 34:53 35
11. Senica 32 8 9 15 31:51 33
12. Nitra 32 7 6 19 26:55 27
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Spartak Trnava #AS Trenčín