Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Nitre menia trénerov a padajú trestné oznámenia. Na Slovensko dorazil VAR

Absurdná a nejasná situácia v Nitre nemá konca kraja. Už dlhší čas sú neprehľadné vlastnícke vzťahy a prejavuje sa to aj na fungovaní mužstva.

02.04.2021 14:08
Michal Ščasný Foto: ,
Michal Ščasný.
debata (1)

V reprezentačnej prestávke dostali nitrianski futbalisti, ktorým patrí pred jarným finišom predposledné miesto len vďaka lepšiemu skóre, opäť nového trénera. Je to už piata zmena na trénerskej lavičke v tomto ročníku pod Zoborom.

Raritou je fakt, že na trénerský post sa vracia Michal Ščasný (aj so svojím tradičným asistentom Patrikom Durkáčom). Bývalý tréner Senice a Trnavy prevzal mužstvo na začiatku roka, absolvoval s ním 17 dní zimnej prípravy a skončil.

Nahradil ho Peter Lérant, ale vydržal v klube len dva mesiace. Dostal výpoveď, klub uviedol, že za porušenie zmluvy, s tým však Lérant nesúhlasí. Jeho miesto už zaujal Ščasný a dnes ho čaká nitrianska premiéra – jeho noví zverenci privítajú Ružomberok.

Peter Lérant. Foto: SITA, Martin Medňanský
Peter Lérant Peter Lérant.

Nečaká ho ľahká úloha, pretože Nitrania zdolali v lige Ružomberčanov naposledy pred siedmimi rokmi – 12. apríla 2014 (3:1). Naposledy Ružomberok vyhral doma 3:0.

Nitriansky klub začal s podávaním trestných oznámení. Za údajné manipulácie s účtovníctvom a tunelovanie FC na Mariána Valentu a tiež na bývalého generálneho manažéra Jozefa Chudého za neodborné a nezákonné konanie, ktorým mal spôsobiť škodu vo výške viac ako 140-tisíc eur.

Tieto informácie sa objavili na klubovej stránke. Ten istý zdroj uviedol, že bývalý primátor Nitry žiada od klubu 60-tisíc eur, ktoré mu mal ešte v roku 2018 poskytnúť ako pôžičku.

Šlágrom kola je zápas v hornej skupine v Žiline, kde zajtra privítajú Dunajskú Stredu. Bude to boj o druhú priečku. Ak vyhrajú hostia, zrejme získajú už rozhodujúci náskok, ale ak budú naplno bodovať domáci, súboj o pozíciu vicemajstra zostane ešte otvorený.

Na jar pomôže VAR

Od tohto víkendu pribudne aj Slovensko medzi krajiny, ktoré už využívajú VAR (videoasistent rozhodcu). Systém by mal fungovať v každom kole len v televíznych zápasoch. Na jeho fungovanie sú totiž potrebné zábery aspoň z ôsmich kamier. Prenosy z ligy sníma deväť kamier.

Program 3. kola nadstavby:

Skupina o titul, dnes 15.30 Slovan – Zlaté Moravce-Vráble (RTVS), 17.00 Trenčín – Trnava, nedeľa 16.00 Žilina – Dunajská Streda (Orange Sport). Skupina o udržanie sa, dnes 17.00 Nitra – Ružomberok, Pohronie – Sereď, Michalovce – Senica.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Nitra #Michal Ščasný #Peter Lérant