Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šláger s troma penaltami, Slovan ratoval bod v nadstavení. Po ochotnom páde

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali v sobotnom stretnutí 2. kola skupiny o 1.-6. miesto vo Fortuna lige s MŠK Žilina 2:2.

20.03.2021 19:49 , aktualizované: 20:54
Dawid Kurminowski Foto: ,
Žilinčan Dawid Kurminowski strieľa Slovanu druhý gól z jedenástky.
debata (19)

Tri góly v zápase padli z pokutových kopov, ten záverečný premenil v štvrtej minúte nadstaveného času druhého polčasu Ratao a zachránil pre domácich aspoň bod.

Žilina tak síce v Bratislave siahala na tretí triumf za sebou, napokon však získala len bod a v tabuľke FL má na 3. priečke aktuálne 41 bodov.

ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina 2:2 (0:1)

Góly: 49. Moha (z 11 m), 90.+4. Ratao (z 11 m) – 32. Ďuriš, 63. Kurminowski (z 11 m). Rozhodovali: Ziemba – Štrbo, Jekkel, ŽK: De Kamps, Rabiu, Ratao – Fazlagič, Kiwior, Myslovič, Slobodník, Sluka, bez divákov.
Slovan: Greif – Medveděv, Bajrič, Božikov, Nono (67. Strelec) – de Kamps, Pauschek – Weiss (37. Rabiu), Henty (78. Ožbolt), Moha (78. Daniel) – Čavrič (78. Ratao)
Žilina: Petráš – Anang, Kopas, Kiwior, Sluka – Bičakčjan (69. Slobodník), Fazlagič (46. Myslovič), Gono – Ďuriš (69. Iľko), Jibril (58. Kurminowski), Rusnák (76. Nemčík)

VIDEO: Zostrih zápasu, penalta na 2:2 v čase 4.45

Prvú strelu vyslal na bránu v 11. minúte de Kamps, no mala iba propagačný charakter. V ďalšom priebehu bol v útoku aktívny predovšetkým Čavrič, no jeho prihrávky do šestnástky nenašli adresáta. V 17. minúte vyskúšal strelu z diaľky Weiss, no ku otvoreniu skóre mal veľmi ďaleko.

V 27. min už Čavrič trafil priestor medzi žrďami, no brankár Petráš nemal s jeho pokusom problémy. Nečakane sa tak dostali do vedenia „žlto-zelení“. Božikov na vlastnej polovici stratil loptu, tá sa dostala k Ďurišovi a ten po obrátke trafil presne k žrdi. Slovan po inkasovanom góle pokračoval v aktivite, no výraznú možnosť si do prestávky nevypracoval.

Ihneď po zmene strán sa „belasým“ naskytla ideálna príležitosť na vyrovnanie. Čavriča fauloval v šestnástke Kiwior a Nono z pokutového kopu v 49. minúte nezaváhal. Lenže už v 63. minúte mali možnosť zahrávať penaltu aj Žilinčania, keď Medveděv fauloval Ďuriša. Kurminowski bol na trávniku síce iba päť minút, no loptu si na biely bod postavil a dostal hostí opätovne do vedenia.

Zaskočení domáci mohli vzápätí inkasovať aj tretí gól, no pohrome zabránil v 67. min pohotový brankár Greif. V 69. min naopak takmer vyrovnal Moha, no zamieril tesne vedľa žrde.

V záverečných desiatich minútach sa Žilinčania sústredili predovšetkým na obranu. V 87. minúte mal Slovan výhodu priameho kopu a Strelec nebol ďaleko od gólu. Vyznamenať sa musel brankár Petráš a o pár sekúnd mu na bránkovej čiare pomohol aj Kiwior.

Slovan sa snažil do posledných chvíľ a vyplatilo sa. Slobodník v pokutovom území chytil Medveděva za ruku a po ochotnom páde slovanistu rozhodca Ziemba neváhal odpískať tretiu penaltu v stretnutí. Moha už nebol na trávniku, tak vzal zodpovednosť na seba striedajúci Ratao a nepomýlil sa – 2:2.

Víťaznú štvorzápasovú sériu sa Slovanu nepodarilo natiahnuť, no v kalendárnom roku 2021 v súťaži naďalej neprehral.

Darko Milanič, tréner Slovana: "Videli sme pekný zápas. Tím ukázal charakter, vďaka ktorému vybojoval bod v závere zápasu. Celkovo sme si utvorili veľa šancí, niekedy chýbala lepšia finalizácia či lepšie rozhodnutie.

Teším sa, že sme si najmä v závere vypracovali dostatok príležitostí a boli dostatočne agresívni. Napokon sme si bod zaslúžili. Musím oceniť aj súpera, Žilina je jediné mužstvo, ktoré nám dalo vo všetkých zápasoch tejto sezóny dva góly a to svedčí o ich sile."

Pavol Staňo, tréner Žiliny: „Pekný zápas s pekným koncom, bohužiaľ nie pre nás. Boli sme dobre pripravení a išli za víťazstvom, prišli sme o to v závere, čo nás mrzí. Na Slovane sa ťažko vyhráva, je to náročný súper. Napriek tomu som hráčom poďakoval za nasadenie a ochotu behať. Dnes toto mladučké mužstvo dokázalo držať krok s majstrom. O to viac ma mrzí koniec zápasu.“

V Moravciach rozhodol vlastenec

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble zvíťazili v 2. kole skupiny o 1.-6. miesto nad AS Trenčín 1:0. O výhre domácich rozhodol v 64. minúte gól Ramona do vlastnej siete.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – AS Trenčín 1:0 (0:0)
Gól: 64. Ramon (vl.). Rozhodovali: Micheľ – Vorel, Perát, ŽK: Hrnčár, Čögley – Ikoba, Pirinen, bez divákov.
Zlaté Moravce: Chovan – Čögley, Pintér, Menich (25. Moško), Čonka – Hrnčár, Duga, Tóth, Orávik (58. Kovaľ) – Ďubek, Kyziridis (84. Chren)
Trenčín: Kukučka – Ligeon (40. Slávik), Križan, Ramón, Pirinen – El Mahdioui, – Gaži (58. Ghali), Kmeť (70. Tučný), Roguljić, Corryn – Ikoba (70. Letenay)

Úvodné dejstvo veľa futbalovej krásy neprinieslo. V chladnom počasí sa hrala obojstranne vyrovnaná partia. Do prvej streleckej príležitosti sa dostal Kyziridis, no z 18 metrov mieril tesne vedľa.

V 21. min sa dostal do koncovky Menich, ktorého strelu z uhla Kukučka vytesnil na rohový kop. Hralo sa hore-dole, ale snaha na oboch stranách končila na hranici malého vápna. V nadstavenom čase prvého dejstva skúšal štastie El Mahdioui, ktorého strelu z priameho kopu Chovan vyrazil.

Po zmene strán bolo predsalen na hracej ploche viac vzruchu. V 56. min po závare v pokutovom území hostí vypálil Kyziridis, ktorého strelu odvrátil jeden z brániacich hráčov. Vzápätí sa na opačnej strane rútil Roguljič sám na bránu, Chovan vytiahol skvelý zákrok.

Prvé víťazstvo v nadstavbovej časti skupiny o titul Fortuna liga ➡️ AS Trenčín zdolávame po rane Martina Kovaľa a...

Uverejnil používateľ FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble Sobota 20. marca 2021

V 58. min Corrynov center z rohového kopu našiel na päťke Gažiho, ten v dobrej pozícii prestrelil. Do vedenia išli domáci v 64. minúte, Ďubek rozohral rohový kop, Kovaľ napálil z prvej a dezorientovaný Ramon hlavou prekonal bezmocného Kukučku.

V 76. minúte sa Hrnčár vydal na dlhé sólo z vlastnej polovice, jeho dobre mierenú strelu pod brvno Kukučka stihol vytesniť. Trenčania boli blízko k vyrovnaniu v 80. minúte, avšak striedajúci Tučný zoči-voči Chovanovi neuspel. V stretnutí o jednom góle sa napokon z najtesnejšieho víťazstva tešili domáci.

Nitra podľahla Pohroniu po prestrelke

Futbalisti FC Nitra prehrali v zápase 2. kola skupiny o udržanie sa s FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 2:3.

FC Nitra – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 2:3 (1:1)
Gól: 40. Tancík, 88. Franko – 51. a 63. Chvěja, 42. Da Silva (z 11 m). Rozhodovali: Somoláni – Bednár, Roszbeck, ŽK: Mustafič, Šuľa, Tancík – Petrák, lavička FK Pohronie, bez divákov.
FC Nitra: Šípoš – Tancík, Šuľa, Kolčák, Çelebi – Regäsel (66. Käuper), Mustafič – Chobot (46. Mészáros, 76. Pagliuca), Kurt (66. Franko), Kindsvater (46. Šefčík) – Jendrišek
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Hrdlička – Štrba, Pavlík (29. Nzeyi), Heurtaux, Petrák (84. Špiriak) – Adamec, Mazan – Blahút, Da Silva, Fadera (90+2. Malle) – Chvěja (84. Galuška)

Po opatrnom úvode sa ako prvé dostalo do dobrej šance Pohronie. V 11. minúte strela Blahúta našla brankára domácich Šípoša pripraveného. V ďalších minútach sa hra prevažne odvíjala medzi šestnástkami. Päť minút pred záverom prvého polčasu však dostala nečakaný spád.

V 40. minúte vymyslela Nitra zo štandardky signál, ktorý gólovo zvýraznil presnou hlavičkou Tancík. Radosť domácich z vedúceho gólu však netrvala ani jednu minútu. Nzeyi, ktorý nahradil v 29. minúte zraneného Pavlíka, sa prakticky hneď z protiútoku krásnou zasekávačkou zbavil Regäsela, ktorý však v súboji zasiahol loptu nešťastne rukou a hlavný rozhodca Somoláni neváhal ani sekundu a ukázal na biely bod.

Ponúknutú výhodu pokutového kopu zužitkoval Adler Da Silva a bolo 1:1. V závere prvého polčasu sa ešte do dobrej príležitosti dostal domáci Kindsvater, no brankár Hrdlička sa prekvapiť nenechal a do kabín sa tak odchádzalo za nerozhodného stavu.

RÁTAJTE S NAMI!! #fkpohronie #pohronskeosy #unitedstatesofpohronie #mysmetodali

Uverejnil používateľ FK Pohronie Sobota 20. marca 2021

Tréner Nitry Peter Lérant spravil síce pred začiatkom druhého polčasu dve zmeny, no boli to paradoxne hostia, ktorí začali aktívnejšie a odmenou im bol dosiahnutý gól v 51. minúte. Petrák centrom posadil loptu na hlavu Chvěju, ktorý v dobrej pozícii nezaváhal – 1:2.

O dvanásť minút neskôr sa ten istý hráč v pokutovom území Nitry pretlačil k lopte a nekompromisnou strelou pod brvno zariadil svojmu tímu dvojgólový náskok – 1:3. Otrasená Nitra sa v zostávajúcom priebehu snažila kontaktným gólom dostať do zápasu, ale zakončenia Franka a predovšetkým kanoniera Jendriška zmenu skóre neprivodili.

Plamienok nádeje zasvietil domácim až 88. minúte, keď Frako prudkou strelou znížil na 2:3. V dramatickom závere si už Pohronie svoj tesný náskok udržalo a po výhre pod Zoborom 3:2 si výrazne polepšilo svoju pozíciu v boji o záchranu.

** Peter Lénart, tréner FC Nitra:** "V úvode zápasu sme boli aktívnejší a mali sme viac z hry. Potom súper ukázal svoju kvalitu hlavne v ofenzíve. Problémy nám robili najmä Adler a Fadera. Prvý polčas bol vyrovnaný. Dostali sme sa do vedenia, ale tradične sme rýchlo o vedenie prišli. Trošku nás to zaskočilo.

V druhom polčase sme spravili dve zmeny. Chceli sme hrať aktívne po krídlach, ale po chybe striedajúceho hráča sme dostali gól a potom sme sa 15 až 20 minút z toho neotriasli a súper nás tam jednou pretlačenou loptou potrestal gólom. Efektivita nám robí problém. Niektorí hráči nepochopili, že sa hrá o ligovú príslušnosť a do niektorých súbojov nejdú na doraz a potom sme za to potrestaní."

Jan Kameník, tréner Pohronia: "Do zápasu sme nevstúpili dobre, súper mal viac z hry, bol lepší v pohybe. My sme sa chvíľu hľadali a z našej strany to nebol dobrý úvod. V priebehu prvej polovice okolo 15. minúty sme sa viac dostali do zápasu.

Prevaha bola potom trochu viac na našej strane. Snažili sme sa hroziť cez krídelné priestory, ale neboli sme presní vo finálnej fáze. Paradoxne sme v tomto čase inkasovali po štandardnej situácii, kedy sme loptu nedokázali odvrátiť. Do remízového stavu sme sa dostali, až ked sme premenili penaltu.

V druhom polčase sme mali lepší pohyb a boli sme aj efektívni. Eliminovali sme súpera a jeho prechodovú fázu a strhli víťazstvo na svoju stranu. Záver zápasu bol nervózny. V niektorých situáciách sa musíme správať lepšie. Nedovoliť súperovi znížiť, pretože nervozita potom graduje. Myslím si, že sme si dnes tie tri body zaslúžili."

Senica tesne zdolala Sereď

Futbalisti Senice zvíťazili v stretnutí 2. kola skupiny o udržanie sa nad Sereďou 1:0. Záhoráci zdolali svojho súpera prvýkrát po ôsmich vzájomných zápasoch.

FK Senica – ŠKF Sereď 1:0 (0:0)
Gól: 64. Malec. Rozhodovali: Smolák – Ferenc, Borsányi, ŽK: Gallovič, Niarchos – Diaz, Kuník, bez divákov.
FK Senica: Vliegen – Kopečný, Asanovič, Carrilo, Šimčák – Ljubičič – Majdan (78. Guba), Gamboš (69. Gallovič), Piroska (82. Duda), Košťál (82. Niarchose) – Malec
ŠKF Sereď: Yakubu – Kuník, Michalík, Hučko, Slaninka – Machuča (80. Danko), Diaz – Bušnja (71. Potoma), Fábry, Jureškin (85. Mlakar) – Lačný

Domáci nastúpili prvýkrát bez brankára Fryštáka, ktorý absentoval pre zranenie, v bráne ho nahradil Belgičan Vliegen. Záhoráci začali aktívne, snažili sa o časté zakončenie. V 8. minúte po prihrávke Ljubičiča sa ocitol za obranou Majdan, prihral pred bránu Košťálovi, ale ten dostal loptu na päty a zakončil mimo bránu.

Vzápätí skončila lopta po centri Majdana na brvne. V 15. minúte sa dostal k zakončeniu po štandardke domáci Asanovič, ale z otočky tesne minul ľavú žrď. Hostia sa zamerali na defenzívu s občasnými protiútokmi. Jedinú strelu do priestoru domácej brány zaznamenal v 25. minúte Lačný, ale Vliegen bol pozorný.

V 38. minúte pálil spoza pokutového územia Seničan Gamboš, ale našiel iba pripraveného Yakubua, a tak napriek prevahe Senice v prvom polčas gól nepadol.

⏱️ KONIEC | Prvé jarné domáce víťazstvo a dôležité tri body ❤️

Uverejnil používateľ FK Senica Sobota 20. marca 2021

Druhý polčas sa začal dvoma veľkými šancami hostí. Naprv v 53. minúte Lačný prihral do čistej príležitosti Jureškinovi, ale Vliegen sa blysol skvelým zákrokom. O dve minúty neskôr ušiel domácej obrane Lačný, no Vliegen opäť zasiahol a Lačný z dorážky minul. Jediný gól duelu padol v 64. minúte, po Piroskovom rohu zakončil Malec, prvý pokus ešte zblokovala obrana súpera, no z dorážky prepálil brankára Yakubua a otvoril skóre.

Domáci kontrolovali zvyšok zápasu, hostia sa snažili dostať do šance nakopávanými loptami, ale bez úspechu. V závere mohli domáci pridať druhý zásah, Yakubu však končekmi prstov vyškriabal Dudov pokus. Senica tak po ôsmich vzájomných zápasoch zdolala Sereď 1:0.

Gergely Geri, hlavný tréner ŠKF Sereď: „Bol to typický zápas o záchranu, veľa sa bojovalo. Obe mužstvá si uvedomovali, že to je šesťbodový zápas s minimom šancí. Prvý polčas sme začali zakríknuto, celý týždeň sme sa pripravovali na spôsob hry Senice, niektorí hráči zostali akoby zakríknutí. V druhom polčase sme si vypracovali dve obrovské tutovky, ktoré sme nepremenili. Naopak súper svoju šancu využil, preto dnes odchádzame bez bodov.“

Karol Praženica, hlavný tréner FK Senica: „Za víťazstvo sme radi, veľmi si ho vážime. Od začiatku zápasu sme išli za troma bodmi. Prvý polčas sme začali aktívne, mali sme tam viaceré šance, efektivita ale nebola taká, aká by mala byť. Druhý polčas sme išli s cieľom zlomiť zápas vo svoj prospech. Treba povedať, že súper mal v druhom polčase dve dobré šance. V celom zápase sme ale mali viac šancí, víťazstvo sme si zaslúžili.“

Ružomberok uspel s Michalovcami

Futbalisti MFK Ružomberok zdolali v sobotnom zápase 2. kola skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige MFK Zemplín Michalovce 2:0.

MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce 2:0 (0:0)
Góly: 63. Gerec, 78. Kubík. Rozhodovali: Prešinský – Košecký, Gallo, ŽK: Múdry, Kojnok, R. Kružliak, Brenkus, Brenkus – Soler, ČK: 50. Soler po druhej ŽK, bez divákov.
Ružomberok: Červeň – Kojnok (72. Filinský), J. Maslo, Čurma, Mojžiš – Múdry (69. Kochan), Zsigmund, Brenkus (89. Luterán) – Gerec, Regáli (89. Boďa), R. Kružliak (69. Kubík)
Michalovce: Markovič – Siopos (73. Sharani), Soler, Vaško, Vojtko – Bednár, Adekuoroye – Phillips (87. Žofčák), Oshima (87. Neofytidis), Popovits (65. Magda) – Tandir (77. Trusa)

Keďže COVID-19 vyautoval hlavného trénera Ružomberka Jána Haspru, šéfom domácej lavičky bol v zápase s Michalovcami jeho asistent Marek Sapara. Prvý polčas bol fádny, bez akéhokoľvek vzruchu pred bránami. Obe mužstva kládli dôraz predovšetkým na dôsledné plnenie defenzívnych úloh.

Hostia sa v strede poľa snažili zakombinovať, ale darilo sa im to ani nie po šestnástku. V tejto časti stretnutia len jedna lopta letela medzi žrde, keď po polhodine hry propagačne do stredu domácej brány namieril Popovits. Ak k tomu prirátame iba tri rohové kopy, tak to do prestávky bolo pod Čebraťom úplne všetko.

Do druhého polčasu vykročil Ružomberok s väčšou ofenzívnou gurážou. V 50. min. prenikajúceho Brenkusa pred šestnástkou poslal zozadu na zem Soler a keďže videl druhú žltú kartu, svoj tím oslabil. V 56. min. sa až pred brankárom Markovičom ocitol Regáli, ale už nestačil presne zakončiť.

V 63. min. Regáli potiahol rýchlu akciu po ľavej strane, pred bránou našiel Gereca, ktorý zblízka otvoril skóre – 1:0. V 78. min. Regály vďaka svojmu dôrazu využil zaváhanie Bednára, loptu naservíroval Kubíkovi a ten sa odvďačil premiérovým gólom v najvyššej súťaži – 2:0. V 85. min. sa v pokutovom území Michaloviec šikovne uvoľnil Brenkus, no Markovič ho vychytal.

Marek Sapara, asistent trénera MFK Ružomberok: "Prvý polčas sme boli na tom veľmi zle. Nič z toho, čo sme si prichystali, keď sme chceli byť aj trochu prekvapiví, išli sme aj do zmeny systému, nám nevychádzalo. Michalovce v tejto časti stretnutia boli aktívnejšie, sebavedomejšie.

Málo hráčov si dovolilo ísť nad rámec svojej kľudnej zóny. Museli sme zvýšiť hlas v kabíne, aby si chlapci začali veriť. Hoci do prestávky sme hrali zle, vzadu bolo mužstvo pevné. Druhý polčas sme začali aktívnejšie, z toho pramenila aj červená karta. Už sme si trochu dovolili, boli sme odvážnejší. Keď nás bolo o jedného viac, už sa nám hralo lepšie. Som rád, lebo dosť dlho sme sa trápili, bez víťazstva. Za druhý polčas som hrdý na chlapcov."

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: „Pre nás to bol smoliarsky zápas. Prvý polčas bol z našej strany dobrý, súpera sme držali na dištanc, hru sme mali pod kontrolou. Len škoda, že v ofenzíve sme boli málo aktívni a agresívni. Zápas ovplyvnila červená karta, štyridsať minút sme hrali o jedného menej. Bohužiaľ, opäť nás na kolená zrazili lacné góly, školácke chyby v defenzíve, kde sme neboli dôrazní a preto sme prehrali.“


Tabuľka Fortuna ligy 2020/21

skupina o titul:

    Z V R P S B
1. Slovan Bratislava 32 22 5 5 78:28 71
2. Dunajská Streda 32 19 8 5 66:38 65
3. Trnava 32 17 4 11 48:37 55
4. Žilina 32 15 7 10 73:52 52
5. Zlaté Moravce-Vráble 32 11 7 14 42:51 40
6. Trenčín 32 8 8 16 42:61 32

skupina o udržanie:

    Z V R P S B
7. Sereď 32 11 8 13 37:48 41
8. Ružomberok 32 10 9 13 41:44 39
9. Pohronie 32 8 14 10 38:38 38
10. Michalovce 32 8 11 13 34:53 35
11. Senica 32 8 9 15 31:51 33
12. Nitra 32 7 6 19 26:55 27
19 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava