Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotríkovo neoprávnené trénovanie bude mať dohru. Môže za to Tarkovič

Futbalový šláger, ktorý priniesol až príliš veľa vzruchu. Dunajská Streda v nedeľu remizovala so Slovanom 1:1, ale po zápase sa o deľbe bodov hovorilo minimálne.

27.10.2020 13:48
Ivan Kmotrík, Slovan Foto: ,
Ivan Kmotrík ml.
debata (19)

Viac sa rozoberalo pôsobenie Ivana Kmotríka mladšieho na lavičke belasých. Viacerí hráči i členovia realizačného tímu Slovana mali podľa informácii klubu pozitívne testy na koronavírus.

Slovan žiadal o odloženie zápasu s čím však Dunajská Streda nesúhlasila a duel sa odohral v riadnom termíne. V základnej zostave chýbal oproti ostatnému duelu iba obranca Jurij Medveděv.

Veľké zmeny sa však udiali na lavičke. Celý realizačný tím hlavného kouča Darka Milaniča musel zostať v karanténe.

Slovan preto povolal kormidelníka druholigového béčka Stanislava Moravca, jeho asistentom bol Szilárd Németh. Iba oni dvaja mohli mužstvu udeľovať pokyny, vedúci mužstva – v tomto prípade Kmotrík ml. – nie. Lenže…

„Generálny riaditeľ povedal, že chce byť prítomný na zápase. My sme boli meter za ním na lavičke,“ uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii Moravec.

Tréner juniorky Slovana bol uvedený ako hlavný tréner, nakoľko disponuje najvyššou trénerskou licenciou. K pokynom sa však príliš nedostal. Tie rozdával Kmotrík a zrejme mu to neprejde tak ľahko.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

Podľa rozpisu súťaží, ktorým sa kluby pri organizácii stretnutí musia riadiť, „môže viesť mužstvo v priebehu majstrovského stretnutia a stáť v technickej zóne výlučne hlavný tréner s požadovanou trénerskou licenciou.“

Podnet pre nesprávny postup slovenského majstra podal na Disciplinárnu komisiu SFZ technický riaditeľ Slovenského futbalového zväzu a zároveň dočasný kouč reprezentačného áčka Štefan Tarkovič.

„Ako technický riaditeľ som povinný na základe porušenia rozpisu súťaže podať podnet a tak som ho podal. Koučovať mužstvo môže iba hlavný tréner s požadovaným vzdelaním. To sa nestalo,“ povedal Tarkovič pre RTVS.

Slovanu hrozí pokuta, disciplinárne konanie zrejme neminie ani Kmotríka s Moravcom.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Štefan Tarkovič #Ivan Kmotrík ml.