Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina zbavila kúzla DAC, nezažil to skoro rok. Blamáž spečatil vlastenec

Spanilá jazda futbalistov Dunajskej Stredy sa skončila. Do soboty boli jediní v lige, ktorí ešte nestratili ani bod. Kúzla ich zbavila Žilina, ktorá DAC naložila štyri góly. Niečo podobné nezažil tím zo Žitného ostrova v domácej súťaži už bezmála rok. Vlani v novembri podľahol v Michalovciach ešte jednoznačnejšie (0:5).

04.10.2020 12:24
Dominik Kružliak, Vahan Bičachčjan Foto: ,
Dominik Kružliak z Dunajskej Stredy (vľavo) v súboji so Žilinčanom Vahanom Bičachčjanom.
debata

„Do zápasu so Žilinou sme vstúpili dobre, no hráčom som už pred ním prízvukoval, že proti Žiline len s peknou hrou neuspejeme. Videl som ju hrať so Slovanom. Má mladý, motivovaný tím, hrá veľmi aktívne a bojovne. Dnešný náš štýl hry nestačil na to, aby sme si zaslúžili aspoň jeden bod,“ komentoval prehru dunajskostredský tréner Bernd Storck.

Jeho zverenci utrpeli už druhý debakel v priebehu niekoľkých dní. Predtým ho schytal na európskej scéne v Linzi (0:7). Žilina prelomila katastrofálnu bilanciu s týmto súperom, s ktorým v lige nevyhrala štyri roky. Po dvanástich vzájomných zápasoch konečne naplno bodovala.

„Sadlo nám tentoraz takmer všetko a mali sme aj šťastie. Nechýbala nám ani dobrá motivácia. DAC má mužstvo, ktoré je inšpiratívne a niektoré momenty z jeho hry sa usilujeme preniesť aj do našej,“ zdôraznil žilinský tréner Pavol Staňo.

Jeho tím začal výborne a už v 10. minúte po Iľkovom góle viedol, v polovici prvého polčasu zvýšil Kurminowski. Hostia síce Baličom znížili, ale odpoveď Žilinčanov prišla okamžite, keď sa presadil ich najlepší strelec v aktuálne sezóne Bičachčjan.

V streleckej tabuľke mu patrí druhé miesto spolu s Divkovičom z DAC a Faškom z Nitry (všetci traja dali po 6 gólov). Nad nimi je už iba osemgólový kapitán tímu Dunajskej Stredy Kalmár, ktorý si v Žiline – podobne ako celý tím – vybral slabšiu chviľku, nebol to ich deň.

Pred prestávkou už bolo o výsledku prakticky rozhodnuté. Po nej prehru spečatil vlastným gólom Kružliak.

Hráči DAC mali loptu na kopačkách častejšie, ale Storck tomu nepripisuje väčšiu váhu.

„Rozhodujúce sú góly. Vedeli sme, že musíme byť silnejší v osobných súbojoch. Najmä v prvom polčase sme ich prehrávali a Žilina to využila,“ pripomenul nemecký kouč.

DAC ukončil šnúru desiatich víťazných ligových zápasov po sebe (dva vyhral ešte v závere minulého ročníka). Po reprezentačnej prestávke pocestuje opäť za súperom – predstaví sa v Michalovcach, na ktoré nemá po minuloročnom výprasku najlepšie spomienky. Prvú polovicu základnej časti uzavrie doma so Slovanom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba