Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Greif opísal ťažké chvíle, schudol 10 kíl. Klaksvík? Jedlo nám nechávali ako psom

Dominik Greif sa hrdí ocenením pre najlepšieho futbalistu Fortuna ligy minulej sezóny. Pri absencii Martina Dúbravku sa brankár Slovana Bratislava možno predstaví v barážovom zápase o postup na ME proti Írsku.

04.10.2020 06:55
Dominik Greif Foto: ,
Dominik Greif.
debata (6)

Vo veľkom rozhovore pre denník Šport sa krátko vrátil aj k trpkej skúsenosti z Faerských ostrovov, no najmä najnáročnejšiemu obdobiu v kariére zo zdravotného pohľadu.

Začalo sa už na konci minulej sezóny, deň pred posledným zápasom proti Trnave (0:0).

"Trápili žalúdočné problémy, no nečakal som, že sa to celé natiahne na mesiac a pol. Snáď je všetko zlé za mnou, hoci stále to nie je ideálne,“ hovorí.

"Postupom času (po zápase s Trnavou, pozn.) sa to zhoršovalo. V najhorších fázach som nemohol prijať ani suchý rožok. Schudol som desať kilogramov, čo je vzhľadom na moje proporcie naozaj dosť.

Nebolo to ľahké ani na psychiku. Stále som chodil po vyšetreniach a nevedel som, kde je problém. Hovoril som si, že lepšie je zraniť sa. To aspoň viete, koľko budete pauzovať a kedy sa približne vrátite. Stále to nie je ideálne, no teší ma, že už som na tom podstatne lepšie,“ dodáva 23-ročný gólman a pokračuje:

Bývalý brankár Ladislav Molnár odovzdáva... Foto: TASR, Jakub Kotian
Ladislav Molnár, Dominik Greif Bývalý brankár Ladislav Molnár odovzdáva Dominikovi Greifovi cenu pre najlepšieho hráča fortunaligovej sezóny.

„Lekári zistili, že mám všelijaké moderné intolerancie. To, že som jedol niektoré pre mňa nevhodné potraviny, ale podľa nich nemohlo spôsobiť môj hrozný stav. Musel som prechodiť nejaký zápal žalúdka alebo salmonelózu. To sa už nedozvieme, lebo výsledky boli v poriadku.

Hospitalizovali ma ale o čosi neskôr, takže najhoršie už mohlo byť za mnou a problémy iba doznievali a v krvi už zrejme nezostali stopy toho, čo naštartovalo moje problémy.

V zásade mi teda nič nezistili, akurát mi zakázali niektoré potraviny. To, že moje telo ich nedokáže prijímať, je ale následok predošlého vážnejšieho problému,“ opisuje Greif, ktorý sa musí vyvarovať najmä mliečnych výrobkov.

Brankár slovenskej reprezentácie a Slovana... Foto: TASR, Jaroslav Novák
Dominik Greif Brankár slovenskej reprezentácie a Slovana Bratislava Dominik Greif.

Hospitalizovaný bol päť dní a vraví, že z hľadiska priberania stratených kilogramov späť je v polovici cesty.

"Nie je to ľahké, lebo po predchádzajúcich problémoch sa neviem úplne rozjesť. Stále nemôžem prijímať ťažkú stravu, takže najviac mi vyhovujú ľahké až diétne jedlá.

Zo šalátov sa naozaj ťažko priberá. Hmotnosť sa mi vracia pomaly, ale už som teda, našťastie, na dobrej ceste,“ dopĺňa a pridáva vtipnú skúsenosť z pohľadu podpichovania spoluhráčov v otázkach o chudnutí:

"Mnohí sú skutočne vtipní. Nebudem konkrétne menovať, ale jeden spoluhráč mi dokonca povedal, že nech mu prezradím, čo to mám, pretože by to posunul svojej žene.“

Brankár Slovana Dominik Greif počas derby proti... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Dominik Greif Brankár Slovana Dominik Greif počas derby proti Trnave.

Po nepríjemnostiach sa vrátil a s mužstvom Slovana cestoval na Faerské ostrovy, kde sa napokon zápas 2. predkola Ligy majstrov neuskutočnil a kontumačnú výhru prisúdili súperovi z Klaksvíku. So spoluhráčmi si vyskúšal prísnu karanténu.

"Mišo Šulla zostal doma, pretože sa necítil dobre, a tak nebol v prvej výprave cestujúcej na Faerské ostrovy. Zrazu som sa ocitol v pozícii, že musím chytať a pomôcť mužstvu. Vieme, ako to napokon dopadlo. Na ihrisku som sa ani neobjavil… Nikdy nezabudnem na to, ako nám nechávali jedlo na zemi. Ako takým psom… Nebolo to nič príjemné,“ dodal.

Do bránky slovenskej reprezentácie sa postavil v zápase Ligy národov s Českom.

„Bol som šťastný. Pred pár týždňami som ležal na nemocničnom lôžku a ani mi to nenapadlo. Bohužiaľ, zápas Ligy národov nikomu z nás nevyšiel, a to je škvrna na tomto zážitku,“ dopĺňa k stretnutiu, ktoré Slováci prehrali 1:3.

O svojich šanciach postaviť sa do bránky v dôležitom dueli proti Írom povedal:

„Všetci traja nominovaní brankári určite cítia rovnakú príležitosť. Každý z nás chce chytať. Všetci zabojujeme na tréningu a uvidíme. Samozrejme, to neznamená, že by sme si navzájom nepriali. S Marekom Rodákom a Dušanom Kuciakom sme boli spoločne aj na predchádzajúcom zraze a veľmi dobre sme si sadli. Dúfam, že ten, čo nastúpi, pomôže tímu,“ zdôraznil.

Semifinále baráže o ME sa odohrá vo štvrtok 8. októbra v Bratislave.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #slovenskí futbalisti #Dominik Greif