Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina dostala nakladačku, Slovan deklasoval Ružomberok. DAC opäť vyhral

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v sobotňajšom zápase 8. kola Fortuna ligy na ihrisku FK Senica 2:0. Hostí poslal v 40. minúte do vedenia Martin Bukata, výhru poistil v 70. minúte Saymon Cabral.

26.09.2020 20:06 , aktualizované: 27.09.2020 21:20
Slovan Foto: ,
Futbalisti Slovana sa tešia z výhry nad Ružomberkom.
debata (1)

V 6. minúte mohol otvoriť skóre zápasu Carrillo, po výbornom centri Pirosku zo štandardky vytiahol hlavičku španielskeho stopéra na rohový kop brankár hostí Rusov. V 15. minúte po centri Turňu bol blízko ku gólu aj hosťujúci Mikovič, jeho strela len tesne minula ľavú zrď Fryštákovej brány.

V 29. minúte to skúšal po centri z pravej strany hlavou Cabral, Fryšták jeho pokus bez problémov vykryl. V 40. minúte sa ujali hostia vedenia, po chybe domácich a zlom odkope v šestnástke sa k lopte dostal Bukata, ktorý strelou k žrdi nedal Fryštákovi šancu – 0:1.

Po zmene strán sa v 47. min. dostal k strele spoza šestnástky striedajúci Gallovič, Rusov jeho pokus zneškodnil. V 60. minúte našiel Malec peknou prihrávkou na krídle Mosesa, domáci futbalista si naviedol loptu do stredu a vystrelil – jeho pokus letel tesne nad bránu Rusova.

V 68. minúte boli hostia blízko k druhému gólu v zápase, Yao po prihrávke od Mikoviča prudko zakončil z hranice šestnástky, Fryšták predviedol dobrý zákrok a vyrazil loptu na rohový kop. V 70. minúte predviedli futbalisti Spartaka rýchlu akciu po pravom krídle, center Bamideleho poslal pohodlne na zadnej tyči do prázdnej brány Cabral – 0:2.

O minútu na to mohol streliť kontaktný gól Malec, center striedajúceho Totku bol však na zadnej tyči pridlhý. V 76. minúte to skúšal z priameho voľného kopu Yenne, jeho strela preletela tesne vedľa pravej žrdi brány Rusova. V 83. min preletel dobrý center Kopečného cez Maleca a Berishu až k Yennemu, technický obstrel domáceho futbalistu minul tesne bránu hostí.

FK Senica – FC Spartak Trnava 0:2 (0:1)
Góly: 40. Bukata, 70. Cabral. Rozhodovali: Kružliak – Tomčík, Roszbeck, ŽK: Addo, Malec, Gallovič – Izuchukwu, Savvidis, 922 divákov
Senica: Fryšták – Kopečný, Carrillo, Šalata, Šimčák – Addo – Košťál (46. Yenne), Moses (71. Totka), Duda (46. Gallovič!, Piroska (71. Berisha) – Malec
Trnava: Rusov – Turňa, Grič, Izuchukwu, Mikovič – Savvidis – Yao (87. Olejník), Bukata, Cabral (73. Tumma), Tsaousis – Bamidele

Anton Šoltis, tréner Senice: "V prvom polčase sme pôsobili veľmi ustráchane. V kabíne sme si povedali niečo iné, chlapci boli v kŕči. Cez zhustenú obranu súpera sme sa ťažko presadzovali, chceli sme hrať cez krídla, avšak nedarilo sa nám to absolútne, v predfinálnej fáze nám chýbal väčší pokoj na lopte. Súper išiel do vedenia po našej ľahkej chybe.

V druhom polčase sme chceli s výsledkom niečo urobiť. Bolo to trochu lepšie, zápas sa však hrá v šestnástkach, tam som videl najväčší rozdiel medzi nami a súperom. Hostia si počkali na svoje šance a zvládli to. Škoda druhého gólu, bola to ľahká situácia, súper to potom zavrel ešte viac. Keď nedáme gól, nemôžeme uspieť. Je pred nami ešte dlhá cesta, chýbala mi tam väčšia viera a vôľa, toto musíme zmeniť. Máme čo zlepšovať."

Norbert Hrnčár, tréner Spartaka: "Z našej strany to bol počas deväťdesiatich minút solídny výkon. Vo veľkej časti zápasu som bol spokojný s pressingom, súpera sme dostávali pod tlak, nútili sme ho odkopávať.

Po celkom zaujímavých krídelných akciách sme sa dostali do veľmi dobrých situácií, vo finálnej fáze nám ešte chýbal väčší kľud. Časom to však budeme riešiť lepšie a gólovejšie. Dva góly sme strelili a súperovi sme nedovolili skórovať, víťazstvo je zaslúžené."

Druhá výhra Michaloviec v sezóne

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v zápase 8. kola Fortuna ligy nad FK Pohronie Žiar nad Hronom 2:0. O góly domácich sa postarali v 15. minúte Igor Žofčák a v 53. minúte Matej Trusa.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

Na hre domáceho tímu bola od úvodných minút viditeľná snaha o rýchly gól. V 8. minúte sa k strele z väčšej vzdialenosti dostal Kolesár, jeho efektný pokus však minul bránku. V 15. minúte však už domácim vyšiel protiútok. Popovic sa uvoľnil aj vďaka zaváhaniu obrancu Badola a z jeho prihrávky ťažil Žofčák, ktorý ľavačkou prekonal Jenča – 1:0.

Snahy hostí o vyrovnanie sa často končili nepresnými prihrávkami v strede poľa a v ich hre chýbal aj moment prekvapenia. V závere prvého polčasu si hráči Pohronia vypracovali miernu prevahu, avšak bez nebezpečného zakončenia.

Dôležitý moment prišiel v 53. minúte. V rýchlom protiútoku Žofčák priťukol loptu Trusovi, ktorý prestrelil Jenča a upravil na 2:0. Hostia sa síce naďalej snažili o strelecký úspech, mali loptu viac na kopačkách, ale aktívna defenzíva Michalovčanov bola pre nich veľkou prekážkou a neustále hrozila protiútokmi.

V 66. minúte sa v jednom z nich ocitol Popovic, ale s jeho zakončením si Jenčo poradil. Ku gólu krátko na to neviedlo ani zakončenie Spoljariča, ktorý poslal loptu tesne nad bránku. Michalovčania si už v závere bez problémov postrážili druhé víťazstvo v sezóne.

MFK Zemplín Michalovce – FK Pohronie Žiar nad Hronom 2:0 (1:0)
Góly: 15. Žofčák, 53. Trusa. Rozhodoval: Kráľovič, bez kariet, 377 divákov. MFK Zemplín Michalovce: Markovič – M. Kolesár, Pino Soler, Vovkun, Vojtko – Neofytidis – Phillips, Ivanov (56. Spoljarič), Žofčák (88. Hirnij), Popovic (73. Kountouri­otis) – Trusa
FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa: Jenčo – Badolo, Pavlík, Jacko, Župa – Blahút, Mazan, Weir (69. Abrahám), Petrák (56. Obročník) – Fadera – Bimenyimana (80. Matič)

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: „Víťazstvo sa nerodilo ľahko. Všetko sme podriadili tomu, aby sme získali tri body. Začiatok zápasu bol z našej strany dobrý, dali sme aj gól, ale približne od 20. minúty prevzal súper iniciatívu. Na našich kopačkách bola nervozita. Keby sme však lepšie riešili niektoré situácie v protiútokoch, mohli sme dať aj ďalšie góly.“

Mikuláš Radványi, tréner FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa: "Rozdávame body ako nejaký sociálny ústav. Prvý gól sme dostali po dlhej nakopnutej lopte, ktorú mal náš hráč vyriešiť, ale spadol. Súpera sme prvýkrát pustili pred bránku a dostali sme gól. Keď sa aj dostaneme pred bránku súpera, tak to riešime zle, chýba finálna prihrávka.

V druhom polčase sme mali stopercentnú šancu na 1:1, ale namiesto vyrovnania sme si nechali streliť ďalší gól. Moji hráči už akoby potom ani neboli na ihrisku. Budem mať s nimi pohovor, pretože takto sa nehrá o ligové body. Niekedy mám pocit, že stratili aj pokoru, ktorú mali a tú treba do nich vrátiť."

Nitru potiahol dvojgólový Faško

Futbalisti FC Nitra zdolali v sobotňajšom súboji 8. kola Fortuna ligy ŠKF Sereď 3:0. V domácom drese sa dvakrát strelecky presadil Michal Faško.

Už v 2. minúte sa k odrazenej lopte dostal pred šestnástkou súpera Martin Adamec a následne presnou prízemnou strelou k žrdi poslal Nitru do vedenia. Nádejne vyzeral v 23. minúte aj prienik domáceho Gatariča, ktorý využil medzeru medzi hosťujúcimi obrancami, no v nájazde na brankára Yakubu neuspel.

Onedlho pohrozila aj Sereď, keď sa po polhodine hry po brejkovej akcii dostal do nebezpečnej koncovky Bušnja. Šípoš jeho strelu vyrazil a nabiehajúci Iván sa už k dorážke nedostal. Záver prvého polčasu patril Nitre. Najskôr sa po nevýraznej strele Mustafiča takmer dostal do gólovej koncovky Franko, no Djiby Ba mu šancu v poslednej chvíli zmaril.

Onedlho si však predsa len preriedené tribúny opäť mohli zakričať gól. Už v nadstavenom čase Nitranom vyšla rýchla kontra, ktorú zakončil parádnym „angličákom“ Franko a do kabín tak odchádzala Nitra s dvojgólovým vedením.

Zverencom trénera Gergelyho Geriho výborne vyšiel aj nástup do druhého polčasu. V 52. minúte Faško kolmou prihrávkou za obranu súpera poslal do šance Gatariča, ktorý po súboji s brankárom Yakubuom padol na zem a hlavný rozhodca Somoláni následne ukázal na biely bod. Nariadený pokutový kop premenil Faško a svojím druhým gólom v zápase zvýšil náskok Nitry na 3:0.

Od tohto momentu tempo hry výrazne opadlo. Nitra v ďalšom priebehu kontrolovala svoje vedenie a v 68. minúte mohla svoj náskok aj zvýšiť, keď pozornosť brankára hostí otestoval nebezpečnou strelou z uhla Záhumenský. V záverečnej desaťminútovke zaujali ešte príležitosti Mustafiča na jednej a Duranského i Šumeského na druhej strane, ktoré však už zmenu skóre neprivodili.

FC Nitra – ŠKF Sereď 3:0 (2:0)
Góly: 2. Adamec, 45.+1 a 52. Faško (druhý z z 11 m). Rozhodovali: Somoláni – Poláček, Halíček, ŽK: Franko, Magda, Mustafič – Hučko, Iván, Yakubu, Ba, Jarovič.
Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, Kolčák, Magda – Gatarić (90. Šefčík), Mustafič, Adamec, Záhumenský (90+2. Fabiš) – Faško, Franko (88. Vrábel)
Sereď: Yakubu – Morong, Ba, Hučko, Slaninka (46. Michalík, 60. Jureškin) – Potoma (76. Šumský), Duranski – Iván, Pankarićan (63. Čelikovič), Bušnja (76. Jarovič) – Špehar

Gergely Geri, tréner FC Nitra: „Sme radi, že sme tento zápas zvládli. Súper mal výbornú šnúru, ale dobre sme sa naň pripravili. Výborne zahral Gatarič a tiež aj Franko a vlastne všetci hráči podali dobrý výkon. Dobre sme plnili taktické veci a išli sme za víťazstvom. Sme radi, že sa to podarilo. Mali sme aj ďalšie šance, ktoré sme mohli využiť. Bol to z našej strany vydarený výkon.“

Peter Lérant, tréner ŠKF Sereď: "Musím pogratulovať Nitre, lebo nás porazila našimi zbraňami. Boli v každej fáze agresívnejší ako my. Na nás sa prejavil už piaty zápas za dva týždne. Prvý polčas sme boli futbalovejší. Mali sme tam dosť náznakov šancí, ale zlým riešením vo finálnej fáze sme to pokazili.

Zaskočil nás gól na začiatku, ale dostali sme sa z toho a mali sme potom viac z hry. Problémy nám robil hlavne Gatarič. Do šatne sme dostali druhý gól a to položí aj väčšie mužstvá. Druhý polčas už z našej strany nebol dobrý. Dostali sme facku a Nitra nás presvedčila, že do každého zápasu musíme ísť naplno."

Na štadióne zhasli svetlá

Úradujúci slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava deklasoval v sobotňajšom zápase 8. kola Fortuna ligy na Tehelnom poli MFK Ružomberok 5:0. Zverencom trénera Darka Milaniča patrí po výhre druhé miesto v neúplnej tabuľke, za lídrom z Dunajskej Stredy zaostávajú o päť bodov, DAC má však k dobru nedeľný duel s Trenčínom.

Na Tehelnom poli sa hral od úvodných sekúnd svižný futbal napriek tomu, že hráči po rozcvičke na pár minút vychladli. Pred úvodným výkopom totiž na štadióne zhasli svetlá a rozhodca Ziemba poslal hráčov do kabín. Po desiatich minútach sa však začalo hrať a prvé šance musela riešiť obrana hostí.

Najväčšiu mal po úvodnom tlaku Slovana Medved, ale zblízka prekopol bránu. Po ňom mal ďalšiu skvelú možnosť Holman, no ani on nenamieril presne. Slovan svojho súpera napádal na jeho polovici, Ružomberčania sa dopredu dostávali ťažko. Po jednom takomto pressingu si zbehol po krídle Čavrič, poslal loptu pred bránku na voľného Holmana, ale maďarský stredopoliar trestuhodne túto gólovú šancu zahodil.

Gólová radosť futbalistov Slovana. Foto: TASR, Henrich Mišovič
Slovan, radosť Gólová radosť futbalistov Slovana.

Domáci hosťom do 20. minúty nedovolili prakticky nič a potlesk si v 20. v minúte vyslúžil Moha, ktorého strela len tesne minula pravú žrď. Gól visel vo vzduchu a napokon sa ho domáci dočkali. V 24. minúte si Aleksandar Čavrič narazil loptu s Holmanom a vzápätí ju poslal do ľavého vinkľa – 1:0.

O šesť minút neskôr sa dočkal aj Holman, keď zakončil presne po prihrávke Bajriča – 2:0. „Belasí“ potom dominovali aj naďalej, no Ružomberčania v úplnom závere 1. polčasu mohli znížiť. Po faule na Gereca kopal pokutový kop Ján Maslo, ale Greif mu jeho strelu zneškodnil.

Ihneď po prestávke sa domáci dostali už do trojgólového vedenia, keď po pravej strane unikol Čavrič a poslal loptu do siete po tretí raz. Hostia potom mali pár dobrých momentov, ale v 60. minúte Slovanu vyšiel signál po priamom kope, keď Nono našiel Holmana a ten prekonal Macíka po štvrtý raz.

Tréner Milanič potom prestriedal, na ihrisko prišli štyria noví hráči a jeden z nich Rafael Ratao uzavrel skóre, keď doklepol do siete prihrávku ďalšieho striedajúceho hráča Vladimíra Weissa. Ružomberčania mohli dať čestný gól v závere zápasu, ale po šanci Gereca vykopával loptu smerujúcu do bránky stopér Abena.

ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 5:0 (2:0)
Góly: 24. a 47. Čavrič, 30. a 60. Holman, 79. Ratao. Rozhodovali: Ziemba – Vorel, Ádám, ŽK: de Kamps, Weiss – Čurma, Zsigmund, Maslo, 975 divákov.
Slovan: Greif – Pauschek, Abena, Bajrič, De Marco – Nono, de Kamps (86. Božikov) – Holman (74. Weiss) – Čavrič (66. Daniel), Medved (74. Strelec), Moha (66. Ratao)
Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo, Mrva – Kmeť (85. Filinský), Takáč (61. Kojnok), Kochan, Zsigmund (77. Múdry), Ďungel (46. Madleňák) – Gerec, Almási (61. Regáli)

Darko Milanič, tréner Slovana: „Pokiaľ dáte päť gólov a žiadny neinkasujete, ste spokojný. A to je aj náš prípad. Úvodné minúty neboli ideálne, potom to bolo lepšie. Dôležitým okamihom bol Greifov skvelý zákrok pri penalte hostí a to, že sme hneď v úvode druhého polčasu dali tretí gól. Kontrolovali sme zápas, sme spokojní, ale musíme ďalej pracovať a pripraviť sa na stredajší zápas proti Senici.“

Ján Haspra, tréner Ružomberka: „My sme sa na tento zápas veľmi tešili, ale dopadlo to inak, ako sme si predstavovali. Slovan umne čakal na naše chyby, ktorých sme robili viac ako inokedy a dokázal nás potrestať. Mohli sme zápas zdramatizovať na konci polčasu, ale, bohužiaľ, pokutový kop sme nepremenili. Náš plán vstať z popola nám hneď narušil po prestávke tretí gól, potom pokračovalo predstavenie Slovana. Boli sme málo nebezpeční, naopak, Slovan sa až priveľmi často dostával pred našu bránu. Musíme sa poučiť.“

Krátky proces

Vicemajster MŠK Žilina utrpel už štvrtú prehru v tejto fortunaligovej sezóne. V sobotňajšom zápase 8. kola podľahol domácemu FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble hladko 0:4, keď už po prvom polčase prehrával 0:3.

Do zápasu lepšie vstúpili domáci. Už v 4. min sa v sľubnej pozícii ocitol Ďubek, ale z asi 8 metrov prestrelil. Skóre sa menilo v 6. min, keď Hrnčárov center napáli Ďubek z prvej do ľavej žrde, od ktorej sa lopta odrazila k nekrytému Balajovi, ktorý pohodlne skóroval do prázdnej žilinskej brány.

V 25. min dali o sebe vedieť aj hostia. Po Myslovičovom rohu a následnom závare v pokutovom území domácich sa k lopte dostal Vallo, ktorého prudkú strelu Chovan vyrazil. V 35. min to bolo už 2:0. Javorček v pokutovom území podkopol Hrnčára a nariadený pokutový kop s prehľadom premenil Ďubek. V 41. min sa lopty na vlastnej polovici zmocnil Hrnčár, ktorý po málo vídanom sóle poslal loptu prízemnou strelou k ľavej žrdi za chrbát žilinského brankára.

Po zmene strán sa očakával nápor hostí, ale opak bol pravdou. V 50. min pekná akcia Ďuubeka s Hrnčárom skončila na jednom z obrancov Žiliny. V 57. min opäť po kombinácii Ďubeka s Hrnčárom sa z premiérového gólu tešil Kyziridis.

Po hodine hry boli blízko ku gólu aj Žilinčania, no Fazlagičovu strelu z priameho kopu na bránkovej čiare vyhlavičkoval Menich. V závere stretnutia domáci zvoľnili a prenechali inicitívu hosťom. V 83. min skúšal šťastie Bičachčjan, ale s jeho strelou si poradil brankár Chovan, skóre sa tak už do konca nezmenilo.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – MŠK Žilina 4:0 (3:0)
Góly: 6. Balaj, 35. Ďubek (z 11 m), 41. Hrnčár, 57. Kyziridis. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Sloboda (ViOn), 893 divákov.
FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Chovan – Čögley, Menich, Moško, Čonka – Hrnčár, Sloboda, Duga (82. Šmatlák), Kyziridis (74. Chren) – Ďubek (82. Tkáč), Balaj (65. Grozdanovski)
MŠK Žilina: Petráš – Vallo, Minárik, Kiwior, Javorček – Gono – Rusnák (50. Kaprálik), Myslovič (53. Fazlagič), Ďuriš (68. Iľko) – Kurminowski, Bernát (68. Bičachčjan)

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: „Po niekoľkých neuspokojivých výsledkoch sme konečne dosiahli taký, aký sme očakávali. Veríme ceste, ktorú sme si nastolili. Musíme aj naďalej tvrdo pracovať.“

Pavol Staňo, tréner Žiliny: „Podobné chyby a podobné góly ako v zápase so Sereďou… Domáci dokázali využiť šance, ktoré si vypracovali. My sme sa nevzdávali, ale súper nás dnes prevýšil. Bol takticky veľmi dobre pripravený. Musím mu pogratulovať k víťazstvu.“

Obrat proti Trenčínu

Futbalisti DAC Dunajská Streda vyhrali aj svoj ôsmy zápas v novom ročníku Fortuna ligy. V nedeľu si poradili doma s AS Trenčín 3:1 a na čele tabuľky majú plný počet 24 bodov. Úradujúci šampión Slovan Bratislava za nimi zaostáva naďalej o osem bodov a má zápas k dobru.

DAC po debakli 0:7 v Európskej lige s LASK Linz potvrdil na svojom trávniku úlohu favorita, dvoma gólmi sa pod triumf podpísal Marko Divkovič. Za stavu 1:1 nepremenil penaltu za Trenčín Hamza Čatakovič, hostia dohrávali od 61. minúty bez vylúčeného Abdula Zubairua.

Zápas začali lepšie hostia, ktorí hrali aktívnejšie, ale prvá vážnejšia šanca prišla až v 14. minúte. DAC mohol zahrávať priamy kop z pravej strany, loptu poslal tesne vedľa brány Fábry. V 15. minúte Lingeon prešiel po pravej strane a jeho prízemný center poslal do bránky Roguljič – 0:1.

V 22. minúte už mohlo byť 0:2 pre hostí, Roguljič dostal výbornú loptu v pokutovom území, prešiel aj pri dvoch brániacich hráčoch, ale výrazne prestrelil bránu. V 30. minúte bolo vyrovnané – Kalmár zahrával priamy kop z 25 metrov a kapitán DAC-u poslal loptu prefektnou strelou do bránky – 1:1.

Zsolt Kalmár z Dunajskej Stredy oslavuje gól. Foto: SITA, Foto: Martin Havran
Zsolt Kalmár Zsolt Kalmár z Dunajskej Stredy oslavuje gól.

V 33. minúte Davis fauloval v pokutovom území, po ktorom rozhodca nariadil pokutový kop, ale Čatakovič nastrelil brvno. O chvíľu neskôr na druhej strane Kalmár z ľavej strany parádnou prihrávkou našiel nabiehajúseho Divkoviča, ktorý z prvej poslal loptu do bránky – 2:1.

V 39. minúte bol v akcií opäť Kalmár, ale jeho strelu Šemrinec bravúrne vychytal. V 41. minúte Ghali dostal výbornú loptu, mohol sám postupovať na bránku, hráča však dobehol Davis a slabú strelu trenčianskeho hráča Jedlička kryl. V 43. minúte Davis zahrával priamy kop z rohu pokutového územia a nastrelil brvno.

Druhý polčas priniesol obojstranne útočný futbal. V 58. minúte Müller poslal dlhý center z pravej strany do pokutového územia, Kalmár prihral z prvej Davisovi, jeho strelu Šemrinec chytil. V 60. minúte videl Zubairu druhú žltú kartu, zároveň červenú a tréner Trenčína Stijn Vreven takisto dostal žltú kartu za protesty.

V 62. minúte Divkovič dostal center v pokutovom území, útočník loptu najprv pravačkou prebral a ľavou nohou poslal do brány – 3:1. V 75. minúte Divkovič dostal výbornú loptu do behu, vystrelil z prvej, ale Šemrinec bol opäť pozorný. O minútu neskôr bola v akcií dvojica Divkovič – Kalmár, strelu maďarského reprezentanta však Šemrinec opäť zneškodnil. V 88. minúte pohrozil ešte Davis, ale z priameho kopu nastrelil brvno.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – AS Trenčín 3:1 (2:1)
Góly: 36. a 62. Divkovič, 30. Kalmár – 15. Roguljič. Rozhodovali: Smolák – Hrmo, Borsányi, ŽK: Davis – Zubairu, Ligeon, Ikoba, ČK: 60. Zubairu po druhej ŽK, 1000 divákov
FC DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Fábry (80. Mendez), Schäfer (66. Friede), Balič – Kalmár – Divkovič (80. Nicolaescu), Ramirez
AS Trenčín: Šemrinec – Ligeon, Šulek, Kapuadi, Pirinen – Zubairu, El Mahdioui – Roguljič, Kadák (65. Corryn), Ghali (68. Comvalius)– Čatakovič (79. Ikoba)

Bernd Storck, tréner DAC: "Gratulujem tímu, akým štýlom sa dokázal vrátiť po prehre v Linzi. Nebolo ľahké vrátiť sa do Dunajskej Stredy s vedomím, že v nedeľu máme ďalší zápas proti kvalitnému mužstvu. Zápas s Linzom sme analyzovali, povedali sme si, čo ešte potrebujeme, aby sme sa dostali na európsku úroveň. Súpera sme si tiež analyzovali.

Trenčín mal šance, ale aj my. Najväčšiu šancu mali pri penalte, potom prišiel fantastický gól Divkoviča. Potom nasledovala červená karta a bolo po zápase, bolo to pre nás jednoduchšie. Musím pogratulovať mužstvu, je to krásna séria ôsmich víťazstiev za sebou. Ale už sa pozeráme dopredu. V stredu máme pohárový zápas a potom hráme v Žiline."

Stijn Vreven, tréner Trenčína: "Chcel by som pogratulovať kolegovi, osem víťazstiev je fantastických. Začali sme dobre, dali sme aj gól. Mohli sme zvýšiť, ale nepodarilo sa, potom súper z priameho kopu vyrovnal. Nepremenili sme penaltu a po červenej karte už bolo rozhodnuté. Futbal je o detailoch.

Všetci hovoria, že hráme pekne a dobre, ale futbal je o góloch a tie nám chýbajú. Vidíme, že v lige nie je jednoduché vyhrať. Máme však dobrý tím, zlepšujeme sa a musíme nájsť cestu k víťazstvám. Na konci sezóny bude mužstvo tam, kde chceme byť, čiže bojovať o medzinárodné poháre."


Tabuľka Fortuna ligy 2020/21

skupina o titul:

    Z V R P S B
1. Slovan Bratislava 32 22 5 5 78:28 71
2. Dunajská Streda 32 19 8 5 66:38 65
3. Trnava 32 17 4 11 48:37 55
4. Žilina 32 15 7 10 73:52 52
5. Zlaté Moravce-Vráble 32 11 7 14 42:51 40
6. Trenčín 32 8 8 16 42:61 32

skupina o udržanie:

    Z V R P S B
7. Sereď 32 11 8 13 37:48 41
8. Ružomberok 32 10 9 13 41:44 39
9. Pohronie 32 8 14 10 38:38 38
10. Michalovce 32 8 11 13 34:53 35
11. Senica 32 8 9 15 31:51 33
12. Nitra 32 7 6 19 26:55 27
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #FK Senica #Fortuna liga