Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nevýrazný Slovan stratil body v Žiline. Využil to suverén z Dunajskej

Futbalisti MŠK Žilina remizovali v 7. kole Fortuna ligy so Slovanom Bratislava 2:2. Všetky góly padli v prvom polčase.

20.09.2020 20:12
SR Žilina šport futbal FL 7. kolo Slovan ZAX Foto: ,
Dawid Kurminowski (Žilina) a Joeri De Kamps (Slovan) v nedeľňajšom zápase 7. kola FL.
debata (3)

MŠK Žilina – Slovan Bratislava 2:2 (2:2)
Góly: 16. Kurminowski, 30. Paur – 14. Medvědev, 39. Bajrić. Rozhodovali: Marhefka – Hancko, Kováč, ŽK: Javorček, Kaprálik – Nono, Lovat, 972 divákov
Žilina: Petráš – Vallo, Minárik, Kiwior, Javorček – Bernát (83. Gamboš), Gono, Rusnák (79. Kaprálik) – Ďuriš, Kurminowski, Paur © (70. Myslovič)
Slovan: Greif – Medveděv (23. Pauschek), Abena, Bajrić, Lovat – Nono, de Kamps © – Holman (76. Weiss) – Daniel (85. Čavrić), Ožbolt (76. Medved), Moha (76. Ratao)

Pavol Staňo, tréner Žiliny: „Bol to zápas medzi skúsenosťou a mladosťou. Myslím si, že sme sa na súpera dobre pripravili – či po taktickej stránke, alebo nastavením, ktoré sme prezentovali v zápase. Dovolím si tvrdiť, že dnes sme podali takmer stopercentný výkon, kde sme hrali na hranici svojich možností, kde sme sa snažili aj rozohrávať, aj držať súpera na dištanc. Samozrejme, nebudeme sa hádať o kvalite Slovana, ktorú určite má. Tento zápas sa musel divákom páčiť, bolo veľa šancí na jednej aj druhej strane. My sme nekalkulovali, išli sme za svojim. Dnes nemáme tri body, ale táto cesta, ktorú sme si dali, si myslím, že je správna. Pokiaľ chlapci vydržia takto pracovať aj ďalej, myslím si, že nás čaká pekná budúcnosť.“

Darko Milanič, tréner Slovana: „Bol to náročný a tvrdý zápas. Začali sme veľmi dobre, strelili sme prvý gól, neustáli sme však nasledujúci tlak súpera, ktorý sme aj očakávali, keďže tím, ktorý dostane gól, sa snaží rýchlo vyrovnať. Toto sme nezvládli, kvôli tomu sme následne inkasovali prvý aj druhý gól. Druhá polovica prvého polčasu bola z našej strany veľmi dobrá, mali sme tam aj viacero šancí. Dokázali sme vyrovnať, čo znamenalo, že pred druhým polčasom bolo všetko otvorené. Áno, aj po polčase to bol dynamický a intenzívny zápas, v ktorom bolo viacero chýb. Môj tím by mal byť pokojnejší v závere zápasu, najmä keď sa Žilinčania trápili s našimi útočnými hráčmi, tak sme šance mali, ale nemali sme pokoj v koncovke. Môj tím ukázal charakter, keďže po náročnom zápase vo Fínsku sme v priebehu troch dní dali znovu sily dokopy. Čelili sme dobrému, mladému súperovi, ako som už spomínal, bol to náročný a intenzívny zápas.“

Prvú väčšiu šancu zápasu mali domáci v piatej minúte. Vallo umne prenikol až takmer do šestnástky, prihral Bernátovi a ten poriadne vyprášil rukavice Greifovi. Úvodný gól si na starosť zobral Slovan. Erik Daniel dobre zabojoval o loptu a v pokutovom území vynikajúco našiel Medvědeva, ktorý zblízka nedal Petrášovi šancu. Žilina sa nevzdávala a jej aktivita bola odmenená.

Po jednom z rohových kopov prišiel v 16. minúte center Valla a Kurminowski hlavou vyrovnal. V 18. minúte napriahol spoza pokutového územia Lovat, jeho pokus zvládol Petráš vyraziť. Zápas sa prelieval zo strany na stranu a o chvíľu nato boli domáci v dobrom útoku pred Greifom.

Dávid Ďuriš zachytil prihrávku z hĺbky poľa, jeho pokus však zblokoval obranca domácich. Z následného rohu sa domáci dostali len k nepresnej hlavičke. Hostia sa snažili vytvoriť súvislejší tlak, domáci chceli vyrážať do protiútokov. Jeden taký, v 27. minúte takmer využil Kurminowski, ktorý zaskočil obranu Slovana, jeho pokus však bol zblokovaný.

Domáci sa o krátku chvíľu ujali vedenia. Bernát zapracoval na polovici súpera, prihral Paurovi, ten z hranice veľkého vápna vypálil a Bajrić tečoval loptu za chrbát vlastného gólmana. 2:1.

Domáci skúšali centre a po jednom z nich, z kopačky Valla, zahrozil hlavou Paur. Greifa však neprekvapil. V 39. minúte bolo vyrovnané, po rohovom kope a akcii zľava sa po Mohovom centri trafil hlavou Bajrić. V trojminútovom nadstavení už gól nepadol, po prvom dejstve tak na tabuli svietilo skóre 2:2.

Ani úvod druhého polčasu nebol o bránení, práve naopak, v šanci sa už v 49. minúte ocitol Rusnák, ktorý unikol na pravom krídle, a napálil na bránu tak, že sa Greif musel hádzať k ľavej žrdi. Strelu však zvládol vyraziť. V nasledujúcich minútach už pribúdali nepresnosti, šancí bolo pomenej.

Jednu výraznejšiu mal Slovan v 66. minúte, po prihrávke z hĺbky poľa si loptu spracoval Ožbolt a išiel sám na Petráša, z uhla ho však neprekonal. O chvíľu neskôr bol v šanci znova Slovan, vytvoril si tlak, ktorý zakončil Nonovou nepresnou strelou z hranice veľkého vápna. O pár chvíľ neskôr Slovan skúsil prekvapiť obranu domácich, po závare pred Petrášom nepresne zakončil Moha.

V 71. minúte horelo pred domácim brankárom, Nonov center našiel de Kampsa, ktorý pri spracovaní zahral rukou. Rozhodca však nepískal a následná prihrávka našla Holmana. Jeho pokus po zemi však Petráš chytil. Domáci zahrozili z protiútoku, center z pravej strany od Valla nezúžitkoval po dobrom nábehu Kurminowski.

Zaujímavú akciu rozohral v 82. minúte Slovan. Bajrić loptu potiahol, Medved mu dobre nabil, jeho strela však prišla neskoro a obrana domácich jeho nájazd zblokovala. V 85. minúte boli po rohu blízko ku gólu domáci. S loptou sa krútil na päťke Kiwior, o chvíľu z tesnej blízkosti skúsil páliť Kurminowski, Greif však skvele vyrazil. V 88. minúte čelil gólman Slovana priamemu kopu Mysloviča.

Ten síce prepálil múr, Greif však zareagoval správne a zachytil strelu súpera. V nadstavenom čase sa ešte obe mužstvá pokúsili strhnúť zápas na svoju stranu, ani jednému to však už nevyšlo a tak sa oba tímy rozišli po remíze 2:2.

DAC bez straty bodu

Futbalisti DAC Dunajská Streda zvíťazili v 7. kole Fortuna ligy na pôde FK Senica 4:2 a sú suverénne na čele tabuľky s plným počtom 21 bodov.

FK Senica – FC DAC Dunajská Streda 2:4 (1:1)
Góly: 44., 72. Malec – 21., 60. Kalmár, 64. Divkovič, 76. Ramírez. Rozhodovali: Očenáš – Hrčka, Ferenc, bez ŽK, ČK: 79. Nemec (Senica), 1000 divákov
Senica: Fryšták – Kopečný, Carrillo, Nemec, Šimčák – Addo (68. Gallovič) – Košťál (68. Marie), Duda (80. Totka), Piroska (83. Šalata), Moses – Malec
DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Beskorovajnyj, Davis (90. Malý) – Schafer – Divkovič (67. Nicolaescu), Fábry, Kalmár (90. Njie), Balič (81. Bednár) – Ramírez

Anton Šoltis, hlavný tréner FK Senica: “Z našej strany sme odohrali dobrý zápas, avšak bol vidieť rozdiel v kvalite na každom poste. Z tohto hľadiska vyhral súper zaslúžene, prvý polčas približne 20–25 spĺňal kritéria toho, čo sme chceli hrať. Proti takému súperovi sme si nemohli dovoliť otvoriť obranu, chceli sme to zhustiť a v strednom pásme napádať hráčov a získavať lopty – z časti sa nám to podarilo. Ak nedotiahnete útočné akcie aspoň do zakončenia, pri kvalite súpera z toho hrozil vždy protiútok, čo sme mohli vidieť v prvom polčase. Cez to všetko sa nám podarilo vyrovnať. Do druhého polčasu sme nabádali hráčov aby vydržali v systéme, v ktorom môžeme uspieť. Súper však išiel trochu po šťastnom tečovanom góle do vedenia, následne krásna akcia Divkoviča na 3:1. Potom sme sa nadýchli a znížili, vždy keď sme tak urobili, súper okamžite potvrdil svoju kvalitu a pridal ďalší gól. Dnes bol rozdiel v mene Kalmár, súper má aj iných kvalitných hráčov, Kalmár bol dnes pri všetkom podstatnom. Chlapci videli, kde je momentálne Dunajská Streda, kde sa my môžeme časom možno priblížiť.”

Bernd Storck, hlavný tréner DAC 1904: “Gratulujem môjmu mužstvu k víťazstvu po náročných 120 minútach proti Jabloncu. Dnes to bol veľmi ťažký zápas, v prvom polčase sme dominovali a mali prevahu, chýbala mi však viac priamočiarosť a ťah na bránu. Mohli sme skórovať, pri všetkom rešpekte k dobre organizovanému súperovi sme svoje šance nevyužili a v závere polčasu sme našou nekoncentrovanosťou inkasovali na 1:1. Hráčom som cez polčas povedal, aby pokračovali v predvedenej hre a verili si. Som veľmi rád, že sa nám podarilo vyhrať pred veľmi dôležitým zápasom v Rakúsku.”

Prvé dejstvo stretnutia malo slušné tempo, hosťujúci DAC nastúpil v kompletnej zostave ako v pohárovej súťaži s Jabloncom, chýbal iba potrestaný stopér Müller. Hostí hnala dopredu početná divácka kulisa.

Po počiatočných oťukávaniach udreli ako prví hostia. V 21. minúte Kalmár z priameho kopu z 25 metrov k pravej žrdi prekonal brankára Fryštáka. Domáci sa snažili, v poli boli vyrovnaným súperom, no nevychádzala im koncovka. V 35. minúte Baličovu strelu zvnútra 16-ky senický brankár vyrazil.

V 41. minúte mal kapitán DAC-u možnosť skórovať z podobnej pozície z priameho kopu, ale tentokrát brankár Fryšták loptu vyrazil. Český brankár významnou mierou podržal Záhorákov aj v 42. minúte, kedy krásnou robinsonádou vyrazil gólovú hlavičku Divkoviča. Seničanom sa konečne vydarila útočná akcia na konci prvého polčasu. Malec dostal výbornú prihrávku za obranu od Mosesa a zoči-voči brankárovi Jedličkovi nezaváhal.

V druhom polčase ukázala Dunajská Streda svoju vysokú kvalitu a od úvodu zatlačila Záhorákov pred ich bránu. V 60. minúte sa k odrazenej lopte po rohu dostal Kalmár a jeho prudkú strelu ešte hlavou tečoval Nemec.

V 62. minúte po štandardke v sklze zakončoval domáci Malec, no gól padol na druhej strane v 64. minúte, keď Divkovič dostal priveľa priestoru pred 16-kou a tvrdkou strelou k pravej žrdi prekonal Fryštáka. Domácim sa podarilo zdramatizovať vývoj v 72. minúte, Piroskov center nadvihol stopér Kružliak, čo využil Malec a strelil svoj druhý gól v zápase.

Už o štyri minúty bol opäť dvojgólový rozdiel, keď po výborne kopanej štandardke Kalmára Ramírez hlavou upravil na 2:4. Poslednou ranou do domácich radov bolo prísne vylúčenie Nemca v 79. minúte, v 82. ešte zakončoval striedajúci moldavský útočník Nicolaescu, ale Fryšták odvrátil.


Tabuľka Fortuna ligy 2020/21

skupina o titul:

    Z V R P S B
1. Slovan Bratislava 32 22 5 5 78:28 71
2. Dunajská Streda 32 19 8 5 66:38 65
3. Trnava 32 17 4 11 48:37 55
4. Žilina 32 15 7 10 73:52 52
5. Zlaté Moravce-Vráble 32 11 7 14 42:51 40
6. Trenčín 32 8 8 16 42:61 32

skupina o udržanie:

    Z V R P S B
7. Sereď 32 11 8 13 37:48 41
8. Ružomberok 32 10 9 13 41:44 39
9. Pohronie 32 8 14 10 38:38 38
10. Michalovce 32 8 11 13 34:53 35
11. Senica 32 8 9 15 31:51 33
12. Nitra 32 7 6 19 26:55 27
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #Fortuna liga