Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský šport, R.I.P.! Derby sa začalo protestom

Najskôr protesty a potom diétne derby. Pred zápasom futbalistov Slovana a Trnavy na bratislavskom Tehelnom poli svietil na trávniku, reklamných paneloch i svetelnej tabuli veľký nápis: Slovenský šport, R.I.P.

13.09.2020 13:24
Tehelné pole Foto: ,
Prázdne tribúny štadióna Tehelné pole s nápisom Slovenský šport R.I.P.
debata (5)

Po úvodnom hvizde rozhodcu zostali všetci hráči stáť a pol minútu sa nehralo. Takto protestovali proti opatreniam v súvislosti s pandémiou, ktoré majú dopad aj na futbal a šport celkovo.

Prestížnemu derby chýbala šťava i vyššia kvalita. Atmosféru ovplyvnil aj fakt, že v hľadisku neboli diváci, hoci organizátori púšťali z reproduktorov povzbudzovanie i reakcie fanúšikov.

Na ihrisku si Slovan rýchlo poradil s Trnavou, dva góly jej strelil už v prvej polovici prvého polčasu. Jeho nový tréner Darko Milanič víťazne vstúpil na slovenskú scénu.

Priznal, že jeho zverenci mali v zápase lepšie i slabšie fázy. „V úvode sme boli veľmi motivovaní i koncentrovaní. Strelili sme dva góly. Potom sme však boli až do prestávky príliš pasívni,“ komentoval slovinský tréner.

Zdôraznil, že v tréningu sa s tímom zameral, aby hral priamočiarejšie a rýchlejšie. „Vychádzalo nám to v úvode zápasu. Vieme, že musíme zlepšiť niektoré veci v ďalších zápasoch. Futbal je proces, v ktorom chceme byť stále lepší a lepší.“

Milanič urobil malé korektúry v základnej zostave. Aj na lavičke chýbali niektoré opory – Rabiu, Holman, Weiss… Prví dvaja mali podľa jeho vyjadrenia menšie zdravotné problémy a mali by byť čoskoro k dispozícii. Weiss pracuje najmä s fyzioterapeutmi a kondičnými trénermi, ale v najbližšom čase by sa mohol zapojiť do bežného tréningu.

Trnavčania pokračujú v bezzubých výkonoch v súbojoch s bratislavským tímom. Neskórovali proti nemu už v piatich zápasoch po sebe, na gól čakajú 495 minút! Po solídnom štarte v aktuálnom ročníku prehrali už tretí zápas po sebe.

„Celkom slušne sme kombinovali, ale vo finálnej fáze to z našej strany bolo slabé, mali sme veľmi málo zakončení. Aj napriek tomu, že sme hrali na Slovane,“ zdôraznil trnavský tréner Marián Šarmír.

DAC: šesť minút – tri góly

V 6. kole tri domáce tímy po prvom polčase prehrávali. Zlaté Moravce a Michalovce zachránili remízu. O obrat sa postarali futbalisti Dunajskej Stredy, ktorí prehrávali s Ružomberkom viac ako polhodinu, ale v úvode druhého polčasu im stačilo šesť minút na tri góly. Zabezpečili im šieste víťazstvo po sebe. Sú jediní, ktorí v lige nestratili ani bod.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava