Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan má nového kouča. Vybral si najúspešnejšieho Slovinca

Novým trénerom Slovana Bratislava sa stal Darko Milanič. Slovinský tréner nahradil vo funkcii Jána Kozáka mladšieho, ktorý pri mužstve skončil minulý týždeň. Podpísal zmluvu na jeden rok s opciou na ďalšie dve sezóny.

07.09.2020 10:59
Darko Milanič Foto:
Nový tréner Slovana Darko Milanič (vpravo) s Ivanom Kmotríkom ml.
debata (7)

„Darko Milanič je najúspešnejším slovinským trénerom aktuálnej éry. Dvakrát dlhodobo pôsobil v Maribore, čiže v kontexte európskeho futbalu v klube podobnej veľkosti ako my.

Popri šiestich tituloch dokázal trikrát postúpiť do skupinových fáz európskych pohárov. Má bohaté skúsenosti z európskych zápasov, kde odkaučoval cez sedemdesiat zápasov.

Je to skúsený a jazykovo zdatný tréner a má jasnú predstavu, ako rozvinúť potenciál mužstva a posunúť ho na vyššiu úroveň. Podpísali sme s ním ročnú zmluvu s dvojročnou opciou,“ povedal generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml na klubovej stránke.

Milanič ako hráč nastupoval v Partizane Belehrad či Sturme Graz, na ME 2000 bol kapitánom slovinskej reprezentácie.

Ako tréner trikrát doviedol NK Maribor do skupinovej fázy európskych pohárových súťaží. v rokoch 2008 až 2013 získal s klubom 4 tituly, 3 domáce poháre a 3 superpoháre.

Pôsobil aj na lavičke Sturmu Grazu či Leedsu United, odkiaľ sa v roku 2016 vrátil do Mariboru.

V sezóne 2013/14 pôsobil v rakúskom Sturme Graz, odkiaľ ho na jeseň 2014 vykúpil tradičný anglický klub Leeds United.

Asistentom Milaniča bude Novica Nikčevič, s ktorým už spolupracoval počas predchádzajúcich angažmánov. Nový tréner povedie už dnešný dopoludňajší tréning belasých.

„Som presvedčený, že v našom mužstve je väčší potenciál oproti výkonom, ktoré sme predvádzali v poslednom období. Už dlhšie sme vnímali, že náš potenciál nenapĺňame na sto percent.

Práve to bol hlavný dôvod zmeny trénera. Potrebovali sme konať rázne, nemohli sme čakať. Nič iné, prosím, za zmenou trénera nehľadajte. Všetko ostatné, čo odznelo v niektorých médiách, sú výmysly a polopravdy,“ doplnil Ivan Kmotrík ml.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Darko Milanič