Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrobári slovenského športu. Belasí poslali Matovičovi a spol. tvrdý odkaz

Kým vo svete sa brány štadiónov a hál otvarajú aj pre väčší počet divákov, na Slovensku k tomu minimálne v najbližších týždňoch nedôjde.

15.08.2020 11:25
ftehelné pole fanúšikovia futbal Slovan Trnava... Foto: ,
Sektor skalných fanúšikov Slovana počas zápasu.
debata (105)

Vláda Igora Matoviča koncom tohto týždňa po zasadnutí s konzíliom odborníkov schválila nový balík opatrení kvôli pandémii koronavírusu.

Okrem iného limitujú množstvo ľudí na akomkoľvek štadióne. Od 1. septembra do 1. októbra sa na tribúny dostane maximálne tisícka ľudí, čo poriadne rozhnevalo skalných slovenského futbalového šampióna.

Ultras Slovana sa v rozsiahlom príspevku na facebooku pustilo do premiéra a jeho spolupracovníkov.

"Toto rozhodnutie berieme ako ďalšiu ranu pre už aj tak zdevastovaný a krvácajúci slovenský šport, ktorý to už nemusí prežiť.

Považujeme to za populistické rozhodnutie zámerne namierené proti športu na Slovensku v čase, keď ľudia bez obmedzení chodia na kúpaliská, do nákupných centier, do barov či na diskotéky," napísali belasí.

Priaznivci najúspešnejšieho futbalového klubu na Slovensku informovali, že sa spojili aj s odvekými rivalmi z Trnavy či s priaznivcami z Dunajskej Stredy, Košíc a Žiliny. Majú jasný cieľ.

„Chceme vytvoriť verejný tlak na zmenu tohto nezmyselného rozhodnutia. Radi by sme všetkých touto cestou vyzvali, aby už od tohto víkendu vyvesili na svojom zápase, vo svojom sektore či na obľúbenom mieste transparent s nápisom: Hrobári športu na Slovensku. Veríme, že sa kompetentné osoby zobudia,“ doplnili Ultras Slovana.

© Autorské práva vyhradené

105 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič