Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Obrat ukazuje ViOn. Nastúpil len so Slovákmi

Futbalisti Spartaka Trnava v utorok hostia Ružomberok, s ktorým sa stretli aj pred necelým mesiacom vo finále play off o Európsku ligu. V závere minulého ročníka boli úspešnejší hostia, zvíťazili 2:0 a rozhodli o tom, že Trnavčania zostanú tentoraz bez európskej súťaže.

10.08.2020 18:04
FC ViOn Zlaté Moravce Foto: ,
FC ViOn Zlaté Moravce.
debata

Spartak sa chystá na odvetu. "Chceli by sme v tejto sezóne dokázať, že z nášho štadióna sa nebudú odnášať body. Rád by som pozval všetkých našich priaznivcov, aby prišli do hľadiska a ako dvanásty hráč nám pomohli k víťazstvu,“ vyhlásil na klubovej stránke Yan Michel Yao.

Mimochodom, tento 23-ročný stredopoliar z Pobrežia Slonoviny sa postaral o zatiaľ najrýchlejší gól aktuálnej sezóny. V Michalovciach skóroval už po 21 sekundách a položil tým základ trnavského víťazstva.

Spartak dotiahol v letnej prestávke do mužstva niekoľkých známych i zaujímavých hráčov. K úspešným tváram v slovenskej lige a k trnavským oporám patrili v nedávnom období Ján Vlasko či Martin Mikovič. Do Trnavy sa spolu s nimi vrátil zo zahraničia aj Erik Pačinda, ktorý mal pred odchodom miesto v širšom kádri reprezentácie a naposledy si doma obliekal dres Dunajskej Stredy. Mali by sa stať piliermi nového mužstva, v Michalovciach nechýbali v základnej zostave.

Dresy tímov Fortuna ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Dres Slovana.

Trnavčania urobili v lete najväčší prievan v kádri, prišlo až pätnásť nových hráčov, ale medzi nimi len jediný cudzinec, čo signalizuje nielen prebudovávanie tímu, ale aj výrazné posilnenie domácich hráčov na úkor legionárov. V úvodnom kole sa v tíme trénera Mariána Šarmíra objavili len traja, čo je obrat v porovnaní s nedávnou minulosťou. Na slovenských futbalistoch už dlhšie stavia aj ich utorňajší súper Ružomberok. Proti Trenčínu vyrukoval uplynulú sobotu len s jedným cudzincom.

Dá sa očakávať, že pôjde o všeobecný jav, pretože v základných zostavách prvého kola nového ročníka nemali tentoraz zahraniční futbalisti prevahu – z celkového počtu 132 futbalistov boli 58 legionári. Tí stále jasne dominujú v Dunajskej Strede a Trenčíne, v zostavách týchto tímov ich bolo po desať. V základnej jedenástke Slovana „len“ deviati, ale po prestávke prišli na ihrisko ďalší piati.

Jediným tímom, ktorý nastúpil uplynulý víkend iba so slovenskými futbalistami, bol ViOn Zlaté Moravce-Vráble (po prestávke si zahral Grozdanovski zo Severného Macedónska). Za zmienku stojí fakt, že pred piatimi rokmi sa práve tím z Požitavia postaral o rekord, keď sa v ligovom stretnutí objavili v základe až deviati legionári…

debata chyba
Viac na túto tému: #ViOn Zlaté Moravce