Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladežnícky reprezentant Bosny podpísal v Slovane. Do Senice Čech a Islanďan

Vedenie slovenského futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava podpísalo kontrakt na štyri roky s mládežníckym reprezentantom Bosny a Hercegoviny stredopoliarom Alenom Mustafičom.

31.07.2020 14:43 , aktualizované: 14:48
debata

Ten však ročník 2020/2021 strávi v inom klube, Slovan ho totiž poslal na ročné hosťovanie do FC Nitra.

Dvadsaťročný mladík strávil v Slovane jarnú časť sezóny 2019/2020 na hosťovaní z FK Sarajevo, teraz si bratislavský klub uplatnil opciu.

„Preukázal potenciál smerom do budúcna a sám prejavil túžbu pokračovať v kariére na Slovensku. Vedenie nášho klubu rozbehlo rokovania o prestupe a všetky zainteresované strany úspešne dospeli k finálnej dohode,“ referuje oficiálny web Slovana, za ktorý odohral zatiaľ štyri súťažné súboje.

Mustafič sa veľmi teší z podpisu zmluvy so Slovanom.

Majstrovské oslavy Slovana Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Choreografia fanúšikov Slovana pred zápasom s...

"Vnímam to ako zatiaľ najvýznamnejší krok v doterajšej kariére. Je až neuveriteľné, keď si uvedomím, že som sa stal súčasťou najúspešnejšieho slovenského klubu, ktorý hral v minulej sezóne skupinovú časť Európskej ligy. Chcel som zostať na Slovensku a rozvíjať svoj potenciál.

Na hosťovaní sa budem snažiť získať čo najviac skúseností a získať hernú prax, aby som v budúcnosti zabojoval o svoje miesto v zostave Slovana. Stretol som tu veľa úžasných ľudí, či už spoluhráčov alebo ľudí v klube,“ povedal Alen Mustafič.

"Tešíme sa, že rokovania o jeho prestupe dospeli do úspešného konca a stal sa naším hráčom. Chceme, aby rozvíjal svoj potenciál.

Ako mládežnícky reprezentant svojej krajiny však potrebuje pravidelne hrávať a zbierať skúsenosti v náročných ligových zápasoch, pričom v strede poľa máme v súčasnosti silnú konkurenciu a viacerých skúsenejších hráčov.

VIDEO: Majstrovské oslavy Slovana

Video

O jeho služby prejavili veľký záujem v Nitre, s ktorou sme sa dohodli na ročnom hosťovaní. Pre Alena je to výborná príležitosť získať hernú prax a zlepšovať sa, my ho v našej lige budeme mať na očiach a budeme sledovať jeho futbalový rast.

Veríme, že sa mu na hosťovaní bude dariť a ukáže svoje kvality, vďaka ktorým môže v budúcnosti zabojovať o miesto v zostave nášho A-mužstva,“ cituje športového riaditeľa Richarda Trutza oficiálny web Slovana.

Dvaja legionári v Senici

Káder fortunaligového futbalového klubu FK Senica rozšírili dvaja legionári. Defenzívu Záhorákov vystužil 26-ročný Nói Snaehólm Ólafsson z Islandu a ofenzívu 24-ročný český útočník Oskar Fotr. Obaja podpísali zmluvu na dva roky. Informuje o tom oficiálny web FK Senica.

"Myslím si, že futbal v Senici ožíva a do klubu prišlo množstvo nových tvárí. Motivácia je pre mňa obrovská, chcem byť súčasťou nového začiatku v Senici.

Fanúšikom klubu chcem ukázať našu islandskú mentalitu, vďaka ktorej dokážeme tvrdo pracovať," cituje pravého obrancu narodeného v Reykjavíku web Senice. Na Slovensko prišiel Nói Snaehólm Ólafsson zo švédskeho druholigového tímu Syrianska FC.

O dva roky mladší český futbalista Fotr je odchovanec Slavie Praha, zatiaľ naposledy hral v nižšej súťaži za Vlašim.

„Som rád, že tu môžem byť a že som od klubu dostal šancu. Je to pre mňa rozhodne veľký posun, prvú ligu chce hrať každý futbalista. Chcem byť úspešný s tímom, to je hlavný cieľ. Osobne beriem túto šancu ako veľkú príležitosť. Verím, že dokážem tímu pomôcť a spoločne sa nám podarí tímový úspech,“ poznamenal Oskar Fotr.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Alen Mustafič