Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojovali o neho rok, pomohol lobing z kabíny. Trnava ohlásila ďalšiu veľkú posilu

Futbalový klub FC Spartak Trnava získal z Karvinej stredopoliara Martina Bukatu, ktorý sa vracia na Slovensko po štyri a pol roku.

28.07.2020 10:12
Martin Bukata, Haris Harba Foto: ,
Martin Bukata (vľavo) na archívnej snímke ešte v drese Košíc v šprintérskom súboji s Harisom Harbom z Trnavy.
debata

"Veľmi sa teším, že sa po dlhšom čase vraciam na Slovensko. Pre Trnavu som sa rozhodol aj preto, že Spartak mal o mňa skutočne veľký záujem, čo si veľmi vážim a ďakujem za to.

Budem robiť všetko pre to, aby som klubu a mužstvu pomohol. Mojím zámerom je pomôcť mužstvu, aby sa nám podarilo naplniť ciele klubu a fanúšikov," uviedol 26-ročný Bukata pre klubový web Spartaka.

Z nového tímu veľmi dobre pozná Erika Pačindu, Jána Vlaska a brankára Dobrivoja Rusova. "Veľmi dobre si rozumiem s Dobom Rusovom, s ktorým sme rodina. Hrávali sme spolu v Gliviciach aj v národnom mužstve od 15 rokov a Dobo s manželkou Luckou sú krstní rodičia nášho syna.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

Ešte v Košiciach som hrával s Pačim a z Poľska poznám Jana Vlaska. Bol som s nimi v kontakte už pred svojím príchodom a teším sa, že budeme hrávať spolu," poznamenal Bukata.

Športový riaditeľ Spartaka Andrej Kostolanský priznal, že Bukatu sledovali dlhší čas. "Som veľmi rád, že sa nám podarilo priviesť Martina práve k nám. Nebolo to úplne jednoduché, naša snaha o jeho príchod trvala rok.

Je to veľmi agilný stredový hráč a má pomerne slušný akčný rádius, ktorý ho predurčuje najmä na post ,osmičky'.

Sme presvedčení, že do tímu prinesie skúsenosť a kvalitu. Záujem o jeho služby nebol iba z našej strany a za to, že sme boli úspešní, vďačíme aj ,lobingu' z hráčskej kabíny."

Spartak Trnava obsadil v minulej sezóne Fortuna ligy štvrté miesto a vo finále baráže o Európsku ligu prehral s Ružomberkom 0:2. Do nového ročníka najvyššej súťaže vstúpi 8. augusta na pôde Michaloviec.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Martin Bukata