Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Trenčíne už bez Van Kessela. Do tímu pribudli Nigérijčan a Američan

Pod taktovkou nového belgického trénera Stijna Vrevena odštartovali v pondelok s letnou prípravou vo fortunaligovom futbalovom klube AS Trenčín, ktorý v minulej sezóne účinkoval v skupine o udržanie a obsadil 7. priečku.

20.07.2020 17:57
Stijn Vreven Foto: ,
Nový tréner AS Trenčín Stijn Vreven.
debata

V novej sezóne si Trenčania dávajú za cieľ dostať sa do vrchnej časti tabuľky.

"Dlhodobejšie sme skautovali vhodný typ trénera a veríme, že sme ho v osobe Stijna Vrevena našli. Prichádza pre nás dôležitý moment, po športovej stránke sa chceme pripraviť tak, aby návrat domov v jarnej časti bol podkutý aj kvalitnými výkonmi.

Veríme, že Trenčín znovu preukáže svoju kvalitu, pretože káder bude na to uspôsobený. Verím, že môžeme byť tam, kde sme boli v minulosti. Budeme robiť všetko pre to, aby sme sa dostali do prvej šestky," povedal na pondelkovom brífingu generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

Nové posily AS sú nigérijský krídelník Philip Azango a americký útočník Eduvie Ikoba.

„Káder v podstate zostal pohromade, ešte pred vyvrcholením ligy u nás skončili Keston Julien a Mohammed Lamine. Zmluva sa skončila Ginovi van Kesselovi, ktorý u nás tiež nebude pokračovať. Uvidíme, čo ešte prinesie prestupové obdobie,“ dodal Rybníček.

Nový kouč AS Trenčín sa teší na pôsobenie na Slovensku. Štyridsaťšesťročný Vreven predtým trénoval belgický Lokeren, v minulosti napríklad Waasland-Beveren či NAC Breda.

Štadión AS Trenčín (júl 2020) Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Výstavba štadióna AS Trenčín.

Počas hráčskej kariéry si obliekal dresy Mechelenu, Gentu, Utrechtu, 1. FC Kaiserslautern, Omonie Nikózia, Vitesse Arnhem či ADO Den Haag.

V belgickej reprezentácii odohral dva zápasy.

"Do začiatku nového ročníka ligy zostávajú necelé tri týždne. Mužstvo uvidím len v dvoch prípravných zápasoch, ale som tréner, ktorý nehľadá výhovorky.

Súčasná situácia je ťažká pre každého. Teším sa na prvý zápas a na prácu v klube, ktorý má jasnú víziu. Verím, že dosiahneme lepšie výsledky ako v minulej sezóne," uviedol Vreven.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Stijn Vreven