Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechceme vojnu s fanúšikmi. Kozák verí, že sa všetko vyrieši

"Tlak mám rád, ale teraz sa trochu uvoľním, užijem si, čo sme dosiahli. Bol to krásny rok," zhodnotil sezónu tréner Ján Kozák mladší.

14.07.2020 07:47
Slovan, fanúšikovia Foto: ,
Choreografia fanúšikov Slovana pred zápasom s Trnavou.
debata (17)

Na prvoligovú scénu vstúpil pred rokom a priviedol futbalistov Slovana Bratislava k double. Vybojovali ho po siedmich rokoch.

Ťažké chvíle nezažil

Tvrdil, že odvtedy, čo sa posadil na lavičku belasých, nezažil obzvlášť náročné chvíle. „Vyslovene ťažké obdobie som nemal. Odohrali sme aj slabšie zápasy, ale zväčša sme podávali výborné výkony. Jedna ligová prehra za celý rok a veľký náskok je výborné vysvedčenie.“

Majstrovské oslavy Slovana Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Choreografia fanúšikov Slovana pred zápasom s...

V posledných dňoch sa narušili vzťahy medzi mužstvom a fanúšikmi zo skupiny ultras. Tí prišli na posledný zápas sezóny s Trnavou, povzbudzovali, ale ignorovali záverečný ceremoniál, keď si hráči preberali majstrovskú trofej.

„Atmosféra v zápase bola výborná. Aj jedna, aj druhá strana sú síce trochu sklamané, ale my nechceme vojnu s fanúšikmi, nechceme s nimi bojovať. Musíme si uvedomiť, že sme najsilnejší klub, verím, že sa všetko vyrieši. Prajem si, aby sme sa navzájom podporovali, aby sme v nasledujúcej sezóne boli ešte silnejší,“ zdôraznil Kozák.

Príde len jedna posila

Aj vzhľadom na posunutú sezónu bude teraz letná prestávka len krátka, potrvá deväť dní. Tréner už uvažuje o novom ročníku. Ligová súťaž by mala odštartovať 8. augusta.

Video

„Pár dní si oddýchneme, do zahraničia sa nechystám. Voľno si užijem so synom, s rodinou. A už riešime aj skladbu mužstva na nasledujúce obdobie,“ pokračoval.

Verí, že futbal prežije komplikované obdobie, ktoré spôsobila koronakríza. „Zasiahla futbal, herne i finančne. Pauza pribrzdila nielen nás, pozorujem to aj vo svete, úroveň niektorých zápasov nebola ako predtým.“

Vyjadril sa aj k prípadnému doplneniu kádra. „Aj Slovan zasiahol koronavírus, majitelia netlačia peniaze. Možno príde jedna posila, viac určite nie,“ vyhlásil Kozák, ktorý v apríli oslavoval štyridsiatku.

Weiss má prvý titul i pohár

Najvýraznejšou osobnosťou v aktuálnom kádri Slovana je tridsaťročný Vladimír Weiss. Má na konte 66 štartov v národnom tíme, zahral si na MS 2010 i ME 2016.

Futbalista Slovana Vladimír Weiss ml. s dcérou... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Vladimír Weiss ml. Futbalista Slovana Vladimír Weiss ml. s dcérou na ramenách pred dekorovaním za prvenstvo vo Fortuna lige.

„Mám titul i pohár, tak môžem skončiť,“ vravel s úsmevom po poslednom zápase sezóny. Prvý raz pôsobí na Slovensku, predtým si zahral v najvyšších súťažiach šiestich krajín.

Prišiel na Tehelné pole až na začiatku jarnej časti a veľa toho ešte v belasom drese neodohral. Proti Trnave nastúpil len druhý raz od začiatku stretnutia.

„Keď odohrám celú sezónu, bude to krajšie,“ pripomenul.

"Veľmi som k trofejam mužstvu nepomohol, ale som rád, že som jeho súčasťou. Sezónu zvládlo výborne.

Chalani ma prijali, mám pred všetkými veľký rešpekt, je tu skvelý kolektív a kamarátska atmosféra. Viem, že musím na sebe ešte veľa pracovať, aby som bol v optimálnej forme. Futbal mi veľmi chýbal, som rád, že môžem opäť hrať."

17 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ján Kozák ml.