Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Už môžem skončiť s kariérou, smial sa Weiss. Tehelné pole bavil parádami

Vladimír Weiss sa premiérovo po zranení predstavil v slovenskej ligovej súťaži v základnej jedenástke trénera Slovana Jána Kozáka.

12.07.2020 11:44
Vladimír Weiss ml. Foto: ,
Futbalista Slovana Vladimír Weiss ml. s dcérou na ramenách pred dekorovaním za prvenstvo vo Fortuna lige.
debata (4)

Tridsaťročný futbalista si derby s Trnavou užíval, jeho výkon diváci počas zápasu niekoľkokrát ocenili spontánnym potleskom.

Vyše šesťtisíc divákov gól nevidelo, ale Slovan najmä v druhom polčase tlačil súpera a aj preto sa hráčom po zápase ušiel potlesk.

„Derby som si užíval. Snažil som sa tam nechať všetko, bol to môj prvý štart v lige na domácom ihrisku, chýbal iba gólik,“ povedal Weiss po zápase.

Trnava si bod zaslúžila, najmä v prvom polčase sa nebála ísť aj do ofenzívy. Po prestávke bol však jasne vidieť kvalitatívny rozdiel medzi oboma mužstvami.

Majstrovské oslavy Slovana Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Choreografia fanúšikov Slovana pred zápasom s...

„Hrali organizovane, mali dobrú defenzívu, do ničoho nás nepúšťali. Bola tam z našej strany už aj únava, bol to posledný zápas sezóny, ale celkovo to bolo pekné derby pred dobrou atmosférou,“ dodal Weiss.

Bol to práve slovenský reprezentant, ktorý v druhom polčase prebral taktovku hry Slovana, skúšal to niekoľkokrát aj individuálne, niekoľkými parádičkami roztlieskal tribúny:

„Prestávka zavinená pandémiou koronavírusu mi pomohla, ak by sa hralo bez prestávky, tak by som asi záver sezóny nestihol. Som rád, že som sa dal zdravotne a kondične dokopy tak, že som odohral celý zápas. Pre mňa to bola veľmi pekná bodka za sezónou.“

VIDEO: Futbalisti Slovana si prevzali majstrovský pohár

Video

Weiss prišiel do tímu vo februári, s tréningom však musel počkať. Absolvoval operáciu pruhu. Postupne si v belasom drese začal ukrajovať prvé zápasové minúty, debut zažil koncom mája v prípravnom zápase proti Seredi. Napokon sa so spoluhráčmi tešil zo zisku titulu majstra SR i z trofeje za víťazstvo v Slovenskom pohári.

„Môžem už skončiť s kariérou,“ zasmial sa a dodal: „Ja som k tomu veľmi nepomohol, ale som rád, že tu som a že som súčasťou mužstva. Som veľmi spokojný.“

Porciu deväťdesiatich minút strávil ofenzívny stredopoliar bez známok únavy, naopak sa zdalo, že herné tempo postupne zvyšuje.

K ideálnej forme mu však ešte niečo chýba:

"Ťažko povedať, kedy budem v takom stave v akom chcem byť, bol len môj druhý štart od začiatku zápasu. Nie je to ešte také ako si predstavujem, ale nemôžem chcieť v takom krátkom čase všetko.

Ale cítim sa dobre herne aj kondične. So svojím výkonom som spokojný aj keď viem, že ešte musím veľa pracovať."

Slovanistov teraz čaká krátka dovolenka, nová sezóna Fortuna ligy 2020/2021 sa začne už 8. augusta.

„Mne futbal veľmi chýbal, prestávka bude krátka, ale je to pre nás výhodnejšie, pretože nevypadneme z kondície a ľahšie sa zaradíme do tréningového procesu,“ skonštatoval Weiss.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml.