Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česť i zodpovednosť. Šarmír zostáva na lavičke Trnavy

Marián Šarmír povedie futbalistov Spartaka Trnava aj v sezóne 2020/2021. Klub sa s ním dohodol na predĺžení spolupráce do leta 2022 a informoval o tom na svojom oficiálnom webe.

06.07.2020 17:21
Marián Šarmír Foto: ,
Marián Šarmír.
debata

Šarmír prišiel ku kormidlu A-tímu v úvode júna, iba týždeň pred reštartom Fortuna ligy 2019/2020 nahradil Ricarda Chéua z Portugalska. Asistentom Šarmíra bude aj naďalej Tomáš Prisztács.

"Ďakujem klubu za prejavenú dôveru a budem sa ju snažiť naplniť. Je to pre mňa česť, ale aj zodpovednosť viesť Spartak Trnava ako tréner. Trénerov bolo v Trnave odjakživa veľa, ale zodpovednosť bola vždy na pleciach iba jedného.

Teším sa na dlhodobejšiu spoluprácu, hoci prestávka pred novým ročníkom bude veľmi krátka. Nebojím sa pracovať s mladými hráčmi a verím, že sa nám podarí nájsť vhodných adeptov, ktorí si budú trnavský dres vážiť a trenírky drať. Keď sa za nás postavia aj fanúšikovia, tak môžeme byť silnejší,“ povedal 44-ročný Marián Šarmír podľa klubového webu.

Športový riaditeľ Spartaka Andrej Kostolanský tiež uviedol, že zotrvanie Šarmíra na poste hlavného kouča bolo pre vedenie klubu jasnou voľbou.

"Pozná mužstvo a bol aj v pozícii skauta, na skladbe tímu sa teda spolupodieľal. Jeho asistent Tomáš je mladý tréner s veľkým potenciálom.

Zároveň je to signál pre našich mladých trénerov, že sa, podobne ako hráči, môžu cez mládež dostať až do áčka. Určite nás nečaká jednoduché obdobie a práve preto sme si zvolili trénerov, ktorým veríme, že ho zvládnu,“ povedal.

Klub tiež potvrdil, že trénerom brankárov bude aj naďalej Pavel Kamesch, kondičným trénerom Dávid Moravec a nezmenený zostáva aj zvyšok realizačného tímu.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

V záverečnom 5. kole skrátenej nadstavby sa Trnava v sobotu 11. júla o 18.00 h predstaví na pôde úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava.

„Andeli“ sú pred týmto súbojom na štvrtom mieste tabuľky s dvojbodovým náskokom pred dvojicou prenasledovateľov MFK Ružomberok a MFK Zemplín Michalovce.

Ak by Slovan uspel v stredajšom finále Slovenského pohára proti Ružomberku, po skončení riadnej sezóny by si Spartak zahral v baráži o Európsku ligu (14. a 17. júla).

Nový ročník Fortuna ligy sa začne 8. augusta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Šarmír