Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Belasí sa znova "vyznamenali". Na tribúny zavesili kontroverzný transparent

Ich miláčikovia predviedli ďalší parádny výkon, ale priaznivci Slovana si opäť raz strelili vlastný gól. Počas sobotňajšieho ligového zápasu proti Michalovciam (4:0) vyvesili na tribúne transparent s nápisom White Lives Matter (angl. Na životoch bielych záleží).

05.07.2020 07:45 , aktualizované: 07:59
Slovan Michalovce Foto:
Priaznivci Slovana vytiahli počas zápasu s Michalovcami transparent s napísom White Lives Matter (Na životoch bielych záleží).
debata (861)

Je to reakcia na iniciatívu Black Lives Matter (Na životoch čiernych záleží). Tá sa spustila vo všetkých sférach života po zbytočnej smrti Georga Floyda. Afroameričan zomrel po brutálnom zákroku polície.

Kampaň sa snaží upozorniť na násilie a rasizmus páchaný na ľuďoch čiernej pleti. Viacero černochov bolo aj v základnej zostave Slovana.

To však fanúšikovskému jadru nezabránilo v tom, aby na tribúnu zavesilo rasistický transparent. Podobný sa objavil aj prednedávnom počas súboja Premier League medzi Burnley a Manchestrom City.

Nie je to ani zďaleka prvý prešľap priaznivcov belasých. Kvôli ich správaniu nemohli vidieť dva z troch zápasoch v skupinovej fáze Európskej ligy – proti Besiktasu Istanbul a Wolverhamptonu. Vstup na štadión vtedy mali iba deti do 14 rokov.

Neskôr na jeseň sa jeden sa fanúšikov dostal v derby proti Trnave až na ihrisko a napadol kapitána súpera Bogdana Mitreu. Je pravdepodobné, že ani teraz sa Slovan nevyhne trestu.

© Autorské práva vyhradené

861 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #rasizmus