Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nemilý obraz, hnevá sa Kmotrík. Sklamali ho fanúšikovia

Na sobotňajší duel najvyššej slovenskej futbalovej súťaže medzi majstrovským Slovanom Bratislava a Zemplínom Michalovce sa predalo približne 2300 vstupeniek.

04.07.2020 13:37
Slovan, Dunajská Streda Foto: ,
Ďakovačka hráčov Slovana pri sektore hostí v Dunajskej Strede.
debata (5)

Uvedené číslo iba mierne prevyšujúce 10% kapacity štadióna na Tehelnom poli veľmi sklamalo generálneho riaditeľa „belasých“ Ivana Kmotríka ml., ktorý sa dlhodobo usiluje o pozitívnejšiu spätnú väzbu zo strany fanúšikov.

"Investovali sme obrovské množstvo energie, aby sa liga vôbec obnovila a aby sa ľudia mohli vrátiť na tribúny. Osobne som sa do tejto témy vložil a každým dňom som za vás bojoval, pretože som chcel, aby sme sa čím skôr stretli na štadióne.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

Aj na základe reakcií som očakával, že na oba domáce zápasy po štvormesačnej pauze zaplníme celú dostupnú kapacitu štadióna. O to viac ma sklamal záujem o zápas s Michalovcami," uviedol funkcionár Slovana na oficiálnom klubovom webe.

Podľa Kmotríka ml. aktuálna situácia spojená s pandémiou koronavírusu zasiahla všetky športové odvetvia a kluby.

„My nie sme výnimka, len sme o tom toľko nehovorili, pretože sme nechceli ľudí zaťažovať negatívnymi myšlienkami,“ podotýka a zároveň zdôrazňuje, že pri niekoľkomesačnom výpadku príjmov sa aj najslávnejší slovenský klub ocitol vo veľmi ťažkej situácii.

"Robíme, čo môžeme, aby sme túto situáciu zvládli a minimálne udržali úroveň, kam sme sa ako klub dostali. Bez spätnej väzby od ľudí však toto snaženie nemá zmysel.

Verili sme, že dvomi domácimi zápasmi s divákmi aspoň čiastočne vykompenzujeme výpadok príjmov a spoločne sa pozitívne naštartujeme pred novou sezónou.

Táto sezóna je športovo úspešná, keď sme obhájili titul a dostali sa do skupiny európskeho pohára. Naše nemalé investície do stavby kádra sa vrátili v športových výsledkoch.

Generálny riaditeľ ŠK Slovan Ivan Kmotrík ml. Foto: Miro Gasidlo/skslovan.com
Kmotrík Generálny riaditeľ ŠK Slovan Ivan Kmotrík ml.

Zatiaľ sa však nevracajú v číslach návštevnosti, a keď k tomu pripočítame dva zavreté zápasy a pokuty v Európskej lige i pokutu a zavretý štadión po zápase s Trnavou, vychádza nám nemilý obraz," dodal.

Bratislavčania si vážia všetkých priaznivcov a vyzdvihujú krok mnohých držiteľov permanentiek. Tí mali na výber tri možnosti kompenzácie, pričom väčšina si zvolila prvú možnosť a pomohla takto klubu.

"Potrebujeme však ešte väčšiu podporu aj zo strany ďalších slovanistov. Je nepochopiteľné, že kým v Dunajskej Strede zaplnili v stredu takmer celú dostupnú kapacitu, v Bratislave sa predá len cez dvetisíc vstupeniek.

Po tom, ako sme Bratislavu úspešne reprezentovali v Európe i doma, je toto sklamaním a otvára nám viacero otázok smerom do budúcna," uzavrel Ivan Kmotrík ml.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík ml.