Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrat majstra. Hrdinom Slovana v Dunajskej Strede bol Moha

Futbalisti už istého majstra ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v stredajšom fortunaligovom šlágri na pôde FC DAC 1904 Dunajská Streda 3:1. O osude stredajšej dohrávky 3. kola nadstavbovej skupiny o titul rozhodol dvoma gólmi v závere Moha.

01.07.2020 22:01 , aktualizované: 23:52
Dunajská Streda, Slovan Foto: ,
Dymovnice fanúšikov Dunajskej Stredy počas zápasu so Slovanom.
debata (1)

Hostia sú na čele tabuľky so ziskom 64 bodov, domáci zostali na tretej pozícii a dve kolá pred koncom skrátenej sezóny zaostávajú za druhou Žilinou o štyri body.

Od 1. júla smú byť fortunaligové štadióny zaplnené do polovice svojej kapacity a do MOL Arény zavítalo 6120 divákov.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava 1:3 (1:1)
Góly: 17. Kalmár – 82. a 90.+3 Moha, 21. Medved. Rozhodovali: Gemzický – P. Bednár, Hrmo, ŽK: Blackman, Ramirez – Rabiu, 6120 divákov
DAC: Jedlička – Blackman, M. Bednár (39. Malý), Kružliak, Davis – Schäfer (87. Sharani), Njie (72. Fábry), Balič – Kalmár – Divkovič, Ramirez
Slovan: Greif – Medveděv, Abena, Bajrič, Božikov – De Kamps (75. Ratao), Rabiu – Strelec (64. De Marco) – Ožbolt, Medved (67. Nono), Moha

Úvodnú vyloženú príležitosť si už v 3. minúte vypracovali hostia, Medveděv odcentroval z pravého krídla a strelu Medveda pohotovo zlikvidoval domáci brankár Jedlička.

Dunajskostredčania odpovedali sériou štandardných situácií, ktorú zavŕšila hlavička Schäfera, následne sa delovkou z diaľky prezentoval Divkovič.

Bajrič spravil v 13. minúte chybu v rozohrávke, loptu získal Balič, na hranicu šestnástky vysunul Kalmára, ten však z prvej poslal nedôrazné zakončenie do miest, kde stál hosťujúci brankár Greif.

Slovan si poradil s Dunajskou Stredou Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia DAC Dunajská Streda v zápase proti...

O štyri minúty neskôr sa už Kalmár presadil, po centri z pravej strany prehlavičkoval Medveda a dostal DAC do vedenia. Slovan vyrovnal v 21. minúte, keď Strelec vymyslel oblúčik za obranu na Medveda, ktorý si spracoval loptu a po zemi prekonal Jedličku.

S blížiacou sa polhodinou hry domáci vybojovali loptu v strede poľa, Balič ju posunul Schäferovi, jeho prízemný pokus pokryl Greif. Počas občerstvovacej prestávky si žltú kartu vyslúžil kouč hostí Kozák. Potešiť ho mohol Moha, ktorého krížnu strelu vyrazil Jedlička na roh.

Moha mal pred prestávkou ešte jednu šancu, prekľučkoval sa do sľubnej pozície, no vystrelil vysoko nad, na opačnom konci Greif zneškodnil pokus Divkoviča.

Fanúšikovia DAC Dunajská Streda na tribúne... Foto: TASR, Jakub Kotian
SR Dunajská Streda Fanúšikovia DAC Dunajská Streda na tribúne počas zápasu proti Slovanu.

Ihneď po zmene strán sa osamotený za defenzívou hostí objavil Schäfer, ale na prvý raz trafil vybiehajúceho Greifa a dorážku poslal vysoko nad. Greif opäť podržal Slovan v 55. minúte, keď chytil strelu Kalmára smerujúcu do horného rohu jeho bránky.

Vzápätí sa na opačnom konci vyznamenal Jedlička, ktorý vytesnil zakončenie Medveda z bezprostrednej blízkosti po centri Mohu z ľavého krídla. Rýchle akcie pokračovali, pri ďalšej Moha ponúkol šancu nekrytému Ožboltovi, ale Jedlička znova zachránil domácich.

S končiacou sa hodinou hry Kalmár vysunul Divkoviča a ten prudkým pokusom iba tesne minul bránku Slovana. V 71. minúte hasil Greif, keď len s námahou vyrazil strelu Divkoviča z hranice šestnástky.

Moha zo Slovana oslavuje gól v závere zápasu... Foto: TASR, Jakub Kotian
Moha Moha zo Slovana oslavuje gól v závere zápasu proti Dunajskej Strede.

Hosťujúci brankár nemusel zasahovať po strele Baliča, ktorá presvišťala kúsok od jeho žrde. Po nervóznejšej pasáži na trávniku prišiel rozhodujúci moment, Abenov center sprava prešiel cez niekoľkých hráčov, až sa dostal k Mohovi a ten už nemal problém hlavou doklepnúť loptu do siete.

Na Divkovičov center nedočiahol Ramirez a nepodarilo sa mu vyrovnať, naopak, Slovanu v nadstavenom čase vyšiel protiútok a na jeho konci si druhý gól v zápase pripísal Moha.

Bernd Storck, tréner Dunajskej Stredy: „Chcel by som pogratulovať Slovanu k zisku majstrovského titulu, za túto sezónu si ho zaslúžil. Ďakujem aj za možnosť, že sme mohli hrať 1. júla pred našimi fanúšikmi. Bol to veľmi, veľmi dobrý zápas. Nastúpili sme s dvoma veľmi mladými hráčmi, odviedli dobrú prácu rovnako ako všetci ostatní hráči. Slovan má skúsenejších futbalistov. Ak by sme skórovali v úvode druhého polčasu, výsledok mohol byť odlišný. Neobávam sa však našej budúcnosti, v nasledujúcej sezóne opäť vyzveme Slovan.“

Ján Kozák, tréner Slovana: „Myslím si, že sme videli na slovenské pomery výborný futbal. Zápas bol dlho otvorený, šance mali oni a mali sme ich aj my, mohlo sa to zlomiť aj na jednu aj na druhú stranu. My sme dali tri góly, myslím si, že stopercentných šancí sme mali o jednu, dve viac. Bolo to zaslúžené víťazstvo a výborný futbal.“

Martin Jedlička, brankár Dunajskej Stredy: „Bolo to hore-dole, pre fanúšikov dobrý zápas. Škoda, nakopili sa chyby a dostali sme smolný gól, ktorý sme si ani nezaslúžili. Ten tretí gól bol už iba poisťovací.“

Dominik Greif, brankár Slovana: „Vyzerá to úplne ináč, keď je takáto kulisa, a to bola iba polovica štadióna. Dúfajme, že nám zápas neodčerpal mnoho síl. Nemal som kŕče, ale mal som svalový problém, celý zápas som odkopal ľavou nohou. Ku koncu to bol trošku problém, ale zvládol som to.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda