Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilinský angažmán odobril aj Škriniar. Mladý reprezentant odchádza do Česka

Slovenský futbalový obranca Michal Tomič bude pokračovať v kariére v tíme najvyššej českej ligy 1. FC Slovácko, s ktorým podpísal kontrakt na tri roky.

01.07.2020 15:34
debata
Michal Tomič v žilinskom drese (vľavo). Foto: SITA, Branislav Bibel
Michal Tomič Michal Tomič v žilinskom drese (vľavo).

Dvadsaťjedenročný mládežnícky reprezentant hral v sezóne 2019/20 v MŠK Žilina, predtým pôsobil v Sampdorii Janov a Senici. Jeho angažovanie z Talianska angažovanie odobril aj Milan Škriniar.

"Som rád, že sme mohli uzavrieť tento prestup, beriem to ako krok vpred. Dúfam, že sa spolu so Slováckom posuniem na vyššiu futbalovú úroveň a budem im môcť pomáhať v splnení ich cieľov.

Za túto šancu som vďačný. Okrem kvalitnej ligy ma zaujalo aj kvalitné prostredie a ochota trénera pracovať so mnou.

Z prestupu sa veľmi teším a za prejavenú dôveru sa im budem snažiť odvďačiť svojimi výkonmi," uviedol Tomič v tlačovej správe.

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

"Mali sme viacero ponúk a rozhodovali sme sa medzi nimi. Napokon rozhodlo to, že česká liga je kvalitatívne ešte o niečo vyššie ako slovenská.

Rovnako zavážilo aj to, že Michal je po zranení kolena a Slovácko má presný plán, ako ho dostať naspäť do zápasovej praxe.

Je tam šanca, že môže hrať v kvalitnej lige a môže sa presadiť," povedal Roman Vojtek zo spoločnosti Stars&Friends, ktorá prestup zrealizovala.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #1. FC Slovácko #Michal Tomič