Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružomberok pretrhol čiernu sériu, Gerec predviedol krásne sólo

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali s FC Spartak Trnava 2:2 v 3. kole skupiny o titul vo Fortuna lige 2019/2020.

27.06.2020 20:16 , aktualizované: 28.06.2020 20:11
SR Zlaté Moravce futbal šport FL 3. kolo NRX Foto: ,
Momentka zo zápasu ŠKF iClinic Sereď - FC Nitra.
debata (2)

Hostia viedli po prvom polčase 2:0, domáci však krátko po zmene strán vyrovnali.

V nedeľu Ružomberok zdolal Žilinu 2:1, na domácom trávniku vyhral v lige po jedenástich mesiacoch a v tabuľke poskočil na 4. miesto.

Skupina o titul

MFK Ružomberok – MŠK Žilina 2:1 (1:0)
Góly: 45. Gerec, 65. Almási – 72. Bičachčjan. Rozhodovali: Dohál – Bobko, Jekkel, ŽK: 65. Almási – 41. Paur, 74. Bičachčjan, 265 divákov.
Ružomberok: Macík – Mrva, J. Maslo, Twardzik – Kojnok (57. Ďungel), Filinský, Múdry, Brenkus (62. Takáč), Madleňák – Almási, Gerec (78. Regáli)
Žilina: Petráš – Minárik, Kopas (46. Ďuriš), Kiwior – Vallo, Gono, Myslovič (59. Iľko), Sluka – Bernár, Paur (65. Kurminowski), Bičachčjan

Ján Haspra, tréner Ružomberka: „Súhlasím s kolegom, má úplnú pravdu, že každý sa prezentoval tým svojím štýlom. Zápas sa mi podobal na odvetné pohárové stretnutie proti Dunajskej Strede. Prvý polčas jemná dominancia na lopte zo strany súpera. Žilinčania veľmi dobre kombinovali, ale podobne ako DAC, len po šestnástku. V nej už bolo nebezpečia málo. V závere prvého polčasu sa nám podarilo dať gól. V druhej časti bola dôležitá pasáž, keď sme z protiútokov mali niekoľko šancí. Potom súper znížil na 1:2. Po inkasovanom góle sme išli psychicky dole, naopak hostia hore. Ale veľkou túžbou po domácom víťazstve sme to napokon zvládli.“

Pavol Staňo, tréner Žiliny: „Bol to zaujímavý zápas. V prvom polčase sme možno na lopte dominovali, ale neboli sme nebezpeční pred bránou súpera. Gól do šatne nás trochu pribrzdil. V druhom polčase sme sa snažili odrobiť tú stratu a ísť za gólom. Ružomberok výborne kontroval, vieme, že v tom je silný a to mu aj vychádzalo. Z toho mal aj šance. Obojstranne kvalitný zápas, keď každý dominoval vo svojich prednostiach. My v držaní lopty, keď v druhej polovici sme možno boli nebezpeční aj pred bránou. Súper mal zase výborné kontry. Podľa mňa sa zápas mohol divákom páčiť.“

Od začiatku mali loptu častejšie na svojich kopačkách hostia, ale kombinovali len po šestnástku a tak úvodný vzruch priniesla 10. minúta pred ich bránou. Po centri Brenkusa minul zblízka hlavou Almási. V 21. minúte sa po rohovom kope pokúsil zakončiť J. Maslo, ale spoza „malého vápna“ napálil iba do hráča súpera.

Územná prevaha hostí postupne vyprchávala a čoraz viac sa dopredu tlačili Liptáci. V 40. minúte sa Brenkus spoza pokutového územia oprel do lopty a brankár Petráš jeho ranu ľavačkou vyrazil.

V závere prvej polovice zápasu sa cez žilinskú šestnástku krásne preštrikoval Gerec a svoje sólo zakončil nekompromisnou delovkou, ktorá od brvna skončila v sieti.

V 52. minúte predviedol ďalšiu individuálnu akciu Gerec, ktorý vyprášil rukavice Petráša a o chvíľu Brenkus zblízka spálil príležitosť na druhý ružomberský gól. Neubehli ani dve minúty a na druhej strane sa zase naskytla solídna príležitosť na vyrovnanie Ďurišovi, ktorý prišiel na ihrisko po prestávke.

Žilinčan však minul ľavý dolný kút domácej „svätyne“. V 65. minúte poslal Gerec za chrbát obrany MŠK Almásiho a bolo 2:0. Vzápätí mimoriadne agilný Gerec vyzval na ďalší gól Twardzika, ale hostí pred odkrytou bránou ratoval Minárik. V 72. minúte Bičachčjan krížnou strelou z diaľky vrátil Žilinčanov do zápasu.

V 82. minúte po prečíslení súpera sa v sľubnej koncovke ocitol Regáli, ale Petráš ho vychytal. V 86. minúte si Ružomberčania vydýchli po závare pred ich bránou.

MFK Zemplín Michalovce – FC Spartak Trnava 2:2 (0:2)
Góly: 51. Konstantinidis, 53. Žofčák – 22. Vukojevič, 45. Gamboš. Rozhodovali: Nemček – Hrčka, Jánošík, ŽK: Kountouriotis – Tzandaris, 298 divákov.
Michalovce: Dehtiar – M. Kolesár, Grič, Vojtko – Konstantinidis, Savvidis, Neofytidis, Mendez (46. Žofčák) – Kountouriotis (63. Kvocera), Sidibé, Diarra (46. Popovic)
Trnava: Rusov (63. Takáč) – Turňa, Izuchukwu, Moenza – De Barros, Tešija, Gamboš (67. Bamidele), Tzandaris, Yao – Sobczyk, Vukojevič (79. Horvát)

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: „Momentálne sme bez stabilného stopéra a preto sme museli improvizovať. V prvom polčase bola zreteľná chýbajúca spolupráca celého mužstva. Chýbal väčší dôraz aj pohyb. Súpera sme síce nepúšťali do šancí, ale aj tak sme inkasovali dva góly. Prvý po veľkej chybe, keď sme nezachytili pohyb súpera a lepšia reakcia musí byť aj v situáciách, aká nastala pred druhým gólom. Náš výkon by som si predstavoval tak, ako sme predviedli v druhom polčase. Aj po vyrovnaní sme mali ešte veľké šance na ďalší gól.“

Marián Šarmír, tréner FC Spartak Trnava: „Do Michaloviec sme išli s cieľom uhrať body, keďže sme v nedávnych zápasoch nebodovali. Potrebovali sme sa nakopnúť, keďže viem v akom stave je kabína. Prvý polčas nám vyšiel, stav 2:0 bol prijateľný. Žiaľ, v druhom polčase to bolo opäť kompletne vymenené mužstvo. Laxným prístupom dovolilo domácim vyrovnať v úvode druhého polčasu. Toto sa ligovému mužstvu nemôže stať.“

Úvod zápasu priniesol vyrovnaný, no divácky nie príliš atraktívny futbal. Hostia postupne získali miernu prevahu a v 22. minúte išli do vedenia. Tzandaris vysunul Sobczyka, ktorý v šestnástke vyhral súboj s Gričom a po jeho prihrávke nedôrazne pokrytý Vukojevič otvoril skóre – 0:1.

Hostia držali súpera mimo výhodných streleckých pozícií a ich ofenzívne akcie marili bez väčších problémov. V 45. minúte bolo už 0:2, keď po akcii Tešiju ešte brankár Dehtiar zmaril šancu Sobczyka, ale na prízemnú strelu Gamboša nedosiahol.

Domáci tréner Majoroš chcel oživiť výkon Michalovčanov dvojitým striedaním. Striedajúci Žofčák v 47. minúte ešte zblízka Rusova neprekonal, no v 51. minúte sa už domáci radovali. Práve Žofčák prihral Konstantinidisovi a ten prekonal Rusova.

Domáci herne ožili a eufóriu ešte umocnil Žofčák. Jeho výstavný gól z priameho kopu v 53. minúte znamenal vyrovnanie na 2:2. Zaskočených hostí nepotešila ani situácia z 59. minúty, keď Kountouriotis v zakončením trafil kolenom do brady brankára Rusova, pre ktorého sa zápas skončil.

Striedajúci Takáč podržal svoj tím v 71. minúte, keď efektne vyrazil krížnu strelu Kvoceru. Ten mohol pridať tretí gól domácich v 74. minúte, Takáča skúsil prekonať dlhým lobom, ale lopta tesne minula bránku. V 83. minúte sa individuálnou akciou prezentoval Savvidis, v zakončení však poslal loptu tesne nad bránu.

Pohronie znížilo stratu na Nitru

Futbalisti FK Pohronie zdolali v sobotu v 3. kole nadstavby Fortuna ligy 2019/2020 v skupine o udržanie sa doma ViOn Zlaté Moravce Vráble 1:0 a získali dôležité body v boji o záchranu.

Skupina o záchranu

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0 (0:0)
Gól: 53. Abrahám. Rozhodovali: Chmura – Hancko, Ferenc, ŽK: Abrahám, Chríbik – Richtárech, Brašeň, Mészáros, D. Hrnčár, Pindroch. ČK: 60. Martin Tóth za faul odzadu, 79. D. Hrnčár po 2 ŽK (obaja ViOn), 340 divákov.
Pohronie: Jenčo – Hatok, P. Pavlík, Jacko, Župa – Blahút (85. Pellegrini), Weir, Chríbik, Fadera (64. Badolo) – K. Matić, Abrahám (70. Gerebenits)
ViOn: Pindroch – D. Hrnčár, Haspra, Martin Tóth, Brašeň – Válovčan (46. J. Švec), Ďubek (57. Grozdanovski), Duga, Richtárech, Kovaľ – Mészáros (62. Cmiljanić)

Mikuláš Radványi, tréner Pohronia: „Očakávali sme ťažký zápas, čo sa aj potvrdilo. Súper má kvalitné mužstvo. Pripravovali sme sa na to, že to môže byť duel o jednom góle, že rozhodnúť môže štandardka. Vedeli sme o našej výškovej prevahe, pracovali sme na tom celý týždeň. Weir zahráva priame kopy výborne, dnes to aj potvrdil. Niektorí hráči pod tlakom ťažko zvládajú hrať takéto zápasy, no som rád, že napokon duel vyhrali. Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Podali sme bojovný a obetavý výkon, až na chybu v 90. minúte, ktorá nás mohla mrzieť. Pozeráme dopredu. Budúci týždeň si to rozdáme s Nitrou a uvidíme kto z koho. Dobre sa na nich pripravíme. Chceme ísť na predposlednú priečku a vyhnúť sa baráži.“

Karol Praženica, tréner ViOn-u: „Prvý polčas nebol z našej strany zlý. Mali sme prvú šancu, ale bohužiaľ sme ju nevyužili. Do prestávky sa hralo viac – menej medzi šestnástkami, v druhom polčase sme dostali gól zo štandardky. Pripravovali sme sa na tieto situácie, žiaľ domáci mali výškovú prevahu a moji zverenci neudržali hlavičkára domácich. Dostali sme teda gól a hneď na to prišlo vylúčenie nášho hráča, potom ďalšie druhé. I napriek tomu sme sa snažili niečo so zápasom urobiť, ale nepodarilo sa nám vyrovnať, hoci sme mali šancu v 90. minúte. Škoda, že to Richtárech nerealizoval lepšie. Mohol dať gól aj na začiatku druhého polčasu.“

V Žiari nad Hronom sa hral pred slabou diváckou kulisou kvôli opatreniam pre pandémiu koronavírusu podpriemerný futbal. Chýbal vzruch pred oboma bránkami, prvá výraznejšia príležitosť sa naskytla domácim až v 28. minúte, keď mal dostatok priestoru na hranici šestnástky Abrahám, no mieril tesne nad horný ľavý roh bránky.

O minútu neskôr po centri Balhúta hlavičkoval Abrahám zo siedmich metrov, avšak Pindroch dobre zakročil. Hostia potom kopali dva rohové kopy, no nič z nich nevyťažili a úspešný nebol ani prienik Kovaľa, pred ktorým bol pri lopte o niečo skôr Jenčo.

V závere polčasu ešte zaujala strela Faderu v drese Pohronia, ktorý spoza pokutového územia tesne minul bránku.

Na začiatku druhého dejstva mal dve dobré možnosti stredopoliar ViOn-u Richtárech, no zmaril ich a prišiel trest. V 53. minúte po priamom kope a centri Weiru z ľavej strany hlavičkoval pred bránkou Abrahám a otvoril skóre duelu – 1:0. Následne mali domáci dobrú možnosť v podobe priameho kopu z hranice šestnástky, avšak Weir mieril nepresne.

V 60. minúte fauloval odzadu unikajúceho Faderu Martin Tóth a od rozhodcu Chmuru si vyslúžil červenú kartu. Pohronie tak hralo vo výhode o jedného hráča a mohlo pridať aj druhý gól. Striedajúci Badolo však predviedol šikmý neúspešný volej. V 79. minúte videl druhú žltú kartu hosťujúci Hrnčár, takže aj on sa predčasne porúčal pod sprchy.

Domáci ani presilu o dvoch hráčov nevyužili, pretože po kolmici striedajúceho Pellegriniho Badolo v šestnástke pálil tesne vedľa žrde a nepresnú mušku predviedol neskôr aj Matič. To ich mohlo poriadne mrzieť ak by v 90. minúte po centri Brašeňa nestrieľal Richtárech len do stredu bránky, kde stál gólman Jenčo.

Sereď sa zachránila

Futbalisti Serede zdolali v Zlatých Moravciach hráčov Nitry 1:0 v sobotňajšom 3. kole nadstavby Fortuna ligy 2019/2020 v skupine o udržanie sa a zabezpečili si záchranu medzi slovenskou elitou.

Nitra tak má dve kolá pred koncom na posledné Pohronie náskok už len dva body.

ŠKF iClinic Sereď – FC Nitra 1:0 (0:0)
Gól: 47. Špehar. Rozhodovali: Kráľovič – Weiss, Kováč, ŽK: Iván (Sereď), 298 divákov.
Sereď: Kanurič – Morong, Ba, Michalík, Hučko – Rorič (90. Adekuoroye), Duranski – Iván (72. Slaninka), Pankaričan (57. Potoma), Vuk – Špehar
Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, Němčaninov – Jesus – Magda, Faško, Šefčík (67. Fabiš), Muleme (83. Kuliš) – Vrábel (62. Hambálek), Ristovski

Peter Lérant, tréner Serede: „Myslím, že dnes to bolo zaslúžené víťazstvo. Celý zápas sme dominovali, boli sme lepší na lopte, dali sme aj vytúžený gól. Dnešný duel sme odohrali so všetkou vážnosťou.“

Miroslav Nemec, tréner Nitry: „Prvý polčas sme hrali veľmi zle. V podstate sme nevstúpili do stretnutia. Po zmene strán sme inkasovali, na čo sme nedokázali odpovedať. Káder sa nezmení ani o týždeň proti Pohroniu, potrebujeme bodovať, aby sme mali istú záchranu.“

Susedské derby stretnutie prinieslo v úvodnom dejstve síce bojovný futbal, ale s množstvom nepresností. V 9. minúte sa v dobrej pozícii ocitol Vrábel, ktorého hlavičku Hučko vytesnil na roh.

Na opačnej strane skúšal šťastie Špehar, z 8 metrov mieril vysoko nad. V 23. minúte predviedol Iván šikovnú individuálnu akciu, s prehľadom sa zbavil brániaceho Mulemeho, s jeho strelou si však Šípoš poradil. Do vedenia mohli ísť domáci. V 35. minúte sa Rorič ocitol zoči-voči Šípošovi, v ideálnej príležitosti ho gólman hostí vychytal.

V 38. minúte opäť dobrá príležitosť domácich. Morongovu prudkú strelu z 10 metrov z bránkovej čiary vyhlavičkoval Muleme.

Druhý polčas začal zostra. V 46. minúte Vukov center Špehar sklepol Ivánovi, ktorého prudku strelu odvrátil Kuník na roh, ten rozohral Iván presne na hlavu Špehara, ktorý pohotovo v 47. minúte otvoril gólový účet stretnutia. Už o tri minúty mohlo byť varovnané, Ristovskiho strelu vyrazil Kanurič pred seba, ale Jesus z malého vápna prestrelil.

V 53. minúte napriahol z 20 metrov Muleme, Kanurič sa prekvapiť nenechal. V záverečnej 20-minútovke vsadili Nitrania všetko na ofenzívnu kartu, ale ich snaha končila na hranici veľkého vápna. Naopak, v 90. minúte Slaninkovu pätičku so šťastím vyrazil Šípoš.

Najtesnejšie víťazstvo zaistilo Seredi Fortuna ligu aj pre nasledujúcu sezónu, naopak Nitru čaká na budúci týždeň kľúčový zápas s Pohroním.

Trenčín vyhral skupinu

Futbalisti AS Trenčín sa stali víťazmi skupiny o udržanie sa v nadstavbovej časti Fortuna ligy 2019/2020. V sobotu v 3. kole nadstavby zvíťazili v Senici 3:1 a pred druhými Zlatými Moravcami majú nedostihnuteľný 7-bodový náskok.

Zabezpečili si tak účasť v ligovej baráži o Európsku ligu UEFA, ak sa tá uskutoční vzhľadom na výsledok finále Slovenského pohára medzi Slovanom a Ružomberkom.

FK Senica – AS Trenčín 1:3 (0:3)
Góly: 85. Moses (z 11 m) – 21. Bukari, 26. van Kessel, 31. Roguljič. Rozhodovali: Pavlík – Benko, Štrbo, ŽK: Černák – Križan, 316 divákov.
Senica: Vorel – Mihal, Didiba, Lukáčik – Kučera (62. Joseph), Totka, Duda, Moses, Addo – Sulley (46. Černák), Meliš (78. J. Buchel)
Trenčín: Šemrinec – Šulek, Križan, Kapuadi, Keston – Zubairu – Bukari, Roguljič (58. Corryn), Kadák (74. Čatakovič), Ghali, van Kessel (80. Depetris)

Na Záhorí mali Trenčania od začiatku výraznú územnú prevahu. Domáci hrali ustráchane, nepodržali loptu a tak polčasový výsledok bol jednoznačný v prospech AS. Už v 11. minúte nebezpečne hlavičkoval Križan z päťky nad.

Prvý gólový moment priniesla 21. minúta, keď po obliehaní šestnástky domácich Bukari poslal loptu za obranu a prestretil Vorla. V 23. minúte domáci Moses takmer prekvapil z diaľky Šemrinca, s jeho prízemnou strelou si ten nakoniec poradil.

V 26. minúte najprv Roguljič technickou strelou nastrelil brvno, o pár sekúnd sa Trenčania radovali, keď van Kessel pohodlne skóroval hlavičkou z malého vápna pod brvno. Tretí gól hostí strelil z priameho kopu v 31. minúte Roguljič, ktorý krásne trafil pod brvno.

V druhom polčase sa stretnutie len dohrávalo. Trenčania ubrali z plynu, a aj keď si vypracovali zopár šancí strelecky sa už nepresadili. Najlepším hráčom domácich bol Moses, ktorý skúšal svoje šťastie v 57. minúte, ale Šemrincovi nenarobil veľa problémov.

V 85. minúte však tento hráč pekne vnikol do pokutového územia, kde ho trenčianska obrana zastavila len faulom a nariadenú penaltu Moses premenil a uzatvoril tak strelecký účet zápasu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #Fortuna liga