Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kľačal pred rozhodcom. Brankár Senice verí, že za vymyslený gól príde tvrdý trest

Chybný verdikt bral azda najemotívnejšie zo všetkých hráčov poškodeného mužstva. Kým hráči súpera oslavovali, on neveriacky kľačal pred asistentom rozhodcu a horlivo protestoval.

24.06.2020 10:42
debata (4)

Brankár Senice Vojtěch Vorel čelil v 59. minúte sobotňajšieho zápasu o udržanie sa vo Fortuna lige technickej strele Nitrana Samuela Šefčíka. Lopta trafila brvno, potom žrď a odrazila sa naspäť do hry.

Gól však platil, čo vyvolali búrku nevôle počas zápasu i po ňom. Nitrania sa vďaka zásahu ujali vedenia, zápas napokon vyhrali 2:0.

Český gólman porozprával o trpkých chvíľach pre Sport.cz.

„Nič horšie som v kariére nezažil. Možno som teda videl horšie veci, ale tu som bol sám v bránke. Dúfam, že už nikdy nič podobné nezažijem,“ zdôveril sa na úvod rozhovoru pražský rodák.

„Nehovoril by som o hneve, ale skôr o obrovskej bezmocnosti, pretože som vedel, že mám pravdu. Vedel som, že som loptu tečoval, bol to dobrý zákrok, pršalo a mne sa podarilo zasiahnuť. O to väčším sklamaním a rozčarovaním bolo, keď rozhodca uznal gól,“ dodal.

VIDEO: Situácia v spomalenom zábere

V médiách zarezonovali jeho slová o tom, že sa arbiter Seničanom „smial do ksichtu“.

„Potom sa nám ospravedlňoval, že to nevidel. On sa vyložene nesmial, len mal taký zvláštny výraz v tvári,“ pokračuje a popiera, že použil štipľavé slová.

"Kľakol som si, ale vulgárny som nebol. Ak mi uleteli dve také slová… A ešte som za to dostal hneď kartu. Vedel som, že mám pravdu, ale bolo mi jasné, že to musím hodiť za hlavu, pretože ma tím ešte bude potrebovať.

Chcel som mu pomôcť ďalšími zákrokmi a so zápasom ešte niečo urobiť," priznal brankár, ktorý sa v stretnutí zaskvel niekoľkými parádnymi zákrokmi.

Po záverečnom hvizde nasledoval v útrobách štadióna verbálny útok členov realizačného tímu Senice na rozhodcov.

"Majiteľ nášho klubu stál pri šatni a hovoril nám, že to celé videl na videu a na tisíc percent to nebol gól. V tej chvíli krivdu cítite oveľa viac.

Potom sa rozprávate s delegátom a ten povie, že je to lekcia pre rozhodcu číslo jeden – že keď niečo nevidí, tak sa nemôže prikloniť k tomu, že padol gól. A tu sa to stalo," neskrýva rozčarovanie Vorel.

Na otázku, či by pomohol systém VAR, odpovedal:

"Samozrejme, ale toto by sa jednoducho nemalo stávať. Rozhodca je tiež len človek, môže urobiť chybu, napríklad otočiť aut, ale že urobí toto… Dúfam, že za to dostane veľký trest.

Ľudia mi písali, že nechápu, čo urobil, pretože to celé ani nebola sporná situácia. Lenže gól platil a prehrali sme. Aj keď ho potrestajú, body nám to nevráti."

Na to, že by Senicu inkriminovaný zásah mohol stáť napríklad účasť v najvyššej súťaži, ani nechce pomyslieť.

„Keby sme nemali nahrané nejaké body, tak… Nezostáva nič iné, ako to hodiť za hlavu a sústrediť sa na nasledujúce tri zápasy. Tie musíme zvládnuť,“ vyhlásil.

Seničania v sobotu hostia Trenčín.

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Nitra #FK Senica #Vojtěch Vorel