Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jednou nohou vo finále. Slovan sa pohral s ViOnom, Ružomberok potrápil DAC

Futbalisti Slovana Bratislava nedali v úvodnom semifinále Slovenského pohára šancu Zlatým Moravciam. Favorit zvíťazil v zápase na jednu bránku pohodlne 4:1 (2:1).

16.06.2020 19:49 , aktualizované: 17.06.2020 20:19
Slovan - Zlaté Moravce Foto: ,
Radosť hráčov Slovana.
debata

Dva góly za „belasých“ strelil slovinský útočník Alen Ožbolt, ďalšie pridali jeho krajan Žan Medved a David Strelec. Odveta je na programe o týždeň v Zlatých Moravciach (18.00 h.).

1. semifinále SP – Slovnaft Cupu:
Slovan Bratislava – ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:1 (2:1)
Góly: 8. a 28. Ožbolt, 73. Medved, 83. Strelec – 14. Cmiljanič, ŽK: Ďubek, Brašeň (obaja ViOn), rozhodovali: Glova – Bednár, Ádám, bez divákov.
Slovan: Šulla – Medveděv, Bajrič, Božikov, Vernon – Nono (71. Mustafič), Rabiu – Daniel (46. Weiss), Holman (78. Strelec), Moha – Ožbolt (71. Medved)
Zlaté Moravce-Vráble: Pindroch – Tóth, Asanović, Chren – Sloboda – Hrnčár, Grozdanovski (78. Ďubek), Richtárek (58. Duga), Brašeň – Kovaľ (58. Švec), Cmiljanič (78. Válovčan)u

Prvý polčas podľa očakávania priniesol hru na jednu bránu, Slovan mal územnú prevahu, ViOn sa snažil pozorne brániť a vyrážať do brejkov. Ako prvý to strelecky skúsil domáci obranca Medveděv, ale minul. Z reproduktorov štadióna nahradili fanúšikov nahrané chorály, tí domáci by sa dostali do varu už v 8. minúte.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

Holmanovu štipľavú strelu vyrazil brankár hostí Pindroch len pred seba a dobiehajúci Ožbolt už nemal problém otvoriť skóre. ViOn z ničoho nič vyrovnal v 14. minúte, keď sa Brašeňov center odrazil od obrancu opäť k nemu a spätnú prihrávku Cmiljanič na dvakrát dostal za Šullu.

Jeho prvú strelu ešte domáci brankár vyrazil, ale na doklepnutie hlavičkou už nemal nárok. Slovan si išiel svoje, snažil sa otvoriť súpera, ten pozorne bránil. Strely Holmana či Mohu gól neznamenali, ale v 28. minúte už favorit opäť viedol.

Na malom priestore domáci súpera úplne vyšachovali, Moha si narazil s Ožboltom, šikovne mu ešte raz loptu vrátil a slovinský útočník prestrelil Pindrocha. V závere polčasu ešte zahrozil ViOn, po priamom kope si na center vyskočil Asanovič, ale hlavičkoval nad.

Futbalisti Slovana po jednom z gólov v zápase... Foto: TASR, Jakub Kotian
Slovan Futbalisti Slovana po jednom z gólov v zápase so Zlatými Moravcami.

Obraz hry sa nezmenil ani v druhom dejstve, „belasí“ obliehali súperovu šestnástku, ale zahadzovali šance. V 50. minúte netrafil z nádejnej pozície Bajrič a v 57. minúte po predĺženom rohu nebezpečne hlavičkoval De Marco, ale Pindroch skvele zachránil.

Na 3:1 v 73. minúte zvýšil po dravom prieniku strelou medzi nohy Pindrocha ďalší slovinský útočník Medved, ktorý len pár okamihov predtým vystriedal Ožbolta. Tomu hra chutila a v 80. minúte po rýchlom úniku cez stred trafil pravú tyč.

O tri minútky sa Medved opäť dostal do samostatného nájazdu na Pindrocha, ten jeho strelu vyrazil ku ďalšiemu striedajúcemu hráčovi Strelcovi, ktorý ju presne umiestnil do siete – 4:1.

V poslednej minúte riadneho hracieho času ešte po Weissovom prieniku a prihrávke zahodil veľkú šancu Medved, ktorého výborne vychytal Pindroch.

Ján Kozák, tréner Slovana:
„Z našej strany to bol zaujímavý výkon a zápas. Možno až na malé chybičky, kde sme veci riešili možno až príliš futbalovo. Ale dnes tam bolo veľa pozitívneho, chlapci sa bavili futbalom. Mohli sme dať ešte viac gólov. Vážime si víťazstvo, do odvety je to výborný výsledok. Do odvety nič nepodceníme a pôjdeme aj v Zlatých Moravciach za víťazstvom. “

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec:
„Výsledok pre nás nie je dobrý, máme do odvety trojgólové manko. Pôjdeme do nej s tým, že sa pokúsime o nejaký zázrak. Prvý polčas bol z našej strany ešte relatívne OK, chceli sme zavrieť polovičku a využiť protiútoky. Prehrávali sme 1:2, ale zápas bol otvorený. V druhom polčase bolo vidno viac a viac ako sme odchádzali fyzicky, že domáci hráči boli rýchlejší a reagovali lepšie. Súperovi gratulujem k zaslúženej výhre.“

Vyrovnanie v závere

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda remizovali v stredajšom 1. zápase semifinále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu s MFK Ružomberok 1:1. Odveta je na programe o týždeň v stredu v Ružomberku.

V semifinále Slovnaft Cupu sa stretli mužstvá, ktoré v pohári ešte proti sebe nikdy nehrali. Dunajská Streda sa naposledy predstavila vo finále ešte v roku 1995 a triumfovala naposledy v Československom pohári v roku 1987. Ružomberčania získali Slovenský pohár len raz, v roku 2006.

Prvý strelecký pokus bol zo strany hostí, keď v 2. minúte vypálil Takáč, ale mieril vedľa. O dve minúty neskôr prešiel Mrva po ľavej strane, spätnou prihrávkou našiel Almásiho, ktorý pätičkou ohrozil Jedličkovu bránu. Šanca Dunajskej Stredy prišla v 6. minúte, Kalmárovu strelu však Macík chytil.

O dve minúty neskôr pohrozil opäť Ružomberok, Almási sklepol spätnú prihrávku pre Kostadinova, ktorý však bol nepresný. DAC išiel do vedenia v 10. minúte, Schäfer sa predral do pokutového územia z pravej strany a z hranice pokutového kopu poslal loptu do siete – 1:0.

V 13. minúte už mohlo byť 2:0 pre DAC, keď Ramirez získal loptu na pravej strane, strelou však trafil pravú žrď. Naďalej sa hral obojstranne útočný futbal. V 28. minúte sa výbornou strelou prezentoval z diaľky Schäfer, ktorý trafil ľavú žrď. V 38. minúte pohrozil strelou z 18 metrov Kostadinov, ale mieril vedľa.

Domáci začali druhý polčas útočne, v 48. minúte sa strelou blysol Fábry, ale mieril tesne vedľa. O tri minúty neskôr bol opäť v akcii, ale ľavačkou trafil len bočnú žrď. V 62. minúte poslal Blackman center z pravej strany, lopta však bola tečovaná a smerovala na bránu, Macík s námahou zachránil.

Útočník Dunajskej Stredy Eric Kleybel Ramírez... Foto: TASR, Edmund Örzsik
DAC Ružomberok Útočník Dunajskej Stredy Eric Kleybel Ramírez Matheus a obranca Ružomberka Mário Mrva v prvom zápase semifinále Slovenského pohára.

V 64. minúte prešiel Ramirez po pravej strane a prihral naspäť Kalmárovi, ktorý z päťky z prvej vystrelil, ale Macík bravúrne zasiahol. O ďalšiu strelu sa postaral Máté Vida v 67. minúte, ale lopta letela vedľa. O tri minúty neskôr čaroval opäť brankár Macík, ktorý zmaril Kalmárovu strelu zblízka.

V 82. minúte dostal Regáli výbornú prihrávku v pokutovom území, ale strelou mieril nad. V 85. minúte dokázali Ružomberčania vyrovnať, Regáli poslal výborný pas z ľavej strany a striedajúci Brenkus poslal loptu do brány – 1:1. DAC mohol ísť z prvého útoku späť do vedenia, Davisov center poslal hlavou do žrde Sharani, odrazenú loptu Kalmár nad. Víťaz sa napokon nezrodil, o postupujúcom sa rozhodne o týždeň v Ružomberku.

Slovnaft cup 1. zápas semifinále:
FC DAC Dunajská Streda – MFK Ružomberok 1:1 (1:0)
Góly: 10. Schäfer – 85. Brenkus. ŽK: 70. Šimič, 73. Blackman, 75. Kalmár – 49. Múdry, 77. Regáli. Rozhodovali: Kružliak – Somoláni, Hancko, 319 divákov.
FC DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Šimič, Davis – M. Vida, Schäfer – Fábry (79. Sharani), Kalmár, Divkovič (46. Bednár) – Ramirez (79. Boateng)
Ružomberok: Macík – Čurma, J. Maslo, Mrva (81. Madleňák) – Ďungel (42. Kmeť), Kostadinov (44. Filinský), Múdry (81. Brenkus), Takáč, Mojžiš – Regáli, Almási (72. Gerec)

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Slovenský pohár #ViOn Zlaté Moravce