Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanisti povzbudzovali cez plot. Weissa potešila šanca a príprava gólu

Víťazný reštart vo Fortuna lige po vyše trojmesačnej koronapauze, no slovenský futbalový majster Slovan Bratislava sa naň poriadne nadrel.

14.06.2020 06:42
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss v obkľúčení Ružomberčanov.
debata

V sobotu na Tehelnom poli zdolal Ružomberok v 1. kole nadstavby vo veľkom teple tesne 1:0, a ak v nedeľu Trnava vyhrá v Žiline, oslávia „belasí“ jubilejný desiaty titul v ére samostatnosti. Podľa brankára Dominika Greifa sa ale na nedeľu žiadne veľké oslavy nechystajú, pretože Slovan v semifinále Slovenského pohára hostí v utorok v prvom zápase Zlaté Moravce.

O cennom triumfe rozhodli striedajúci hráči. V najvyššej slovenskej súťaži debutujúci Vladimír Weiss si v 89. minúte naviedol loptu a vypálil, brankár „Ruže“ ju len vyrazil pred dobiehajúceho slovinského útočníka Žana Medveďa a ten rozhodol o triumfe.

„Som rád, že sme vyhrali, určite to bolo dôležité víťazstvo. Aj keď vieme, že tú ligu sme už mali vo svojich rukách. Som veľmi rád, že som dostal šancu a že som bol pri tom góle,“ povedal 30-ročný Weiss, ktorý prišiel do Slovana v zime a musel sa dať do poriadku po operácii pruhu.

„Keď som dostal loptu, prvá myšlienka bola ísť do narážačky. Ale nebolo tam veľa priestoru. Snažil som sa vystreliť. Nebola to možno najlepšia strela, ale brankár to vyrazil a bol tam náš hráč rýchlejší. Vieme, že Ružomberok vždy Slovan potrápil. Vedeli sme, že to nebude ľahký zápas, chceli sme rýchlym gólom hru upokojiť. Ale ja verím, že my ten gól vždy dáme,“ dodal.

Slovan si domácu úlohu splnil, teraz bude čakať ako rival z Trnavy dopadne pod Dubňom. „Pozeráme sa na seba, či budeme majstri zajtra alebo o týždeň, uvidíme,“ skonštatoval s pokojom Weiss.

Ružomberskí zverenci trénera Jána Haspru boli pre domácich poriadny oriešok. Húževnato sa bránili a mali v ťažkých podmienkach, keď hráčov oboch tímov v závere už chytali aj kŕče, svoje šance. Pri dvoch obrovských ale v prvej polovici druhého polčasu zachránil spoluhráčov brankár Dominik Greif.

„Som rád, že sme zvládli čo bolo a že sme nedostali gól. Najmä tá prvá situácia, tam bol hráč voľný na zadnej tyči, to by sa nemalo stávať. Bola to šanca, našťastie som to chytil. Ale na to som tu, som na to zvyknutý. Toto sa odo mňa očakáva, býva to tak pri tímoch, ktoré väčšinou dominujú, potom sa očakáva od brankára, že keď niečo je, tak to vyrieši,“ skromne zhodnotil slovenský reprezentant, ktorý si pri otázke prípadných majstrovských osláv o 24 hodín len povzdychol:

Zápas Slovan - Ružomberok pred prázdnymi... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Slovan Zápas Slovan - Ružomberok pred prázdnymi tribúnami.

„Možno by sme už dnes mohli oslavovať, takto nemôžeme, lebo v utorok je ešte pohár.“

Greif sa tiež vyjadril k vládnymi nariadeniami obmedzenému počtu divákov na tribúnach. Slovan situáciu vyriešil tak, že sa hralo bez divákov, keďže žiadneho nechcel diskriminovať. Skupina najvernejších ale povzbudzovala hráčov cez plot na C-tribúne.

„Bolo ich počuť, bolo to super. Za to im patrí vďaka. Je možno na zamyslenie, že čo by sa stalo, keby boli tu v odstupoch, ako tam natlačení na plote. Ale to už nie je na mne. Chceme hrať pred ľuďmi. Nahovorilo sa o tom už dosť, ťažko k tomu niečo pridám.“

debata chyba