Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbal dostal facku, ale prežije to. Veľké veci sa už neudejú

Futbalisti Trenčína sa predstavia v nadstavbe najvyššej súťaže v druhej skupine. Ich klub od začiatku patrí k najtvrdším kritikom jej pokračovania. Tréner Norbert Hrnčár napriek všetkému verí, že jeho zverenci sú na zvyšok zredukovanej sezóny dobre pripravení.

12.06.2020 12:06
Norbert Hrnčár Foto: ,
Tréner Trenčína Norbert Hrnčár.
debata

Ako vníma reštart tréner? Je dobré, že sa bude konečne hrať?

Patrím k ľuďom priamo z ihriska a z môjho pohľadu potrebujeme hrať. Ale jedným dychom musím dodať, že by som bol radšej, keby sa dodržal pôvodný formát.

Má aj takáto liga zmysel?

Nebol by som proti, aj keby sme museli pokračovať s maximálne nahusteným programom, systémom streda – sobota. Toto je veľká facka futbalu, nie som nadšený, že sa liga zúžila iba na päť kôl, ktoré nezaručujú regulárnosť sezóny.

Druhá skupina nie je príliš lákavá. Nebol aj to dôvod, prečo trenčiansky klub žiadal ukončenie sezóny?

To si nemyslím. Skôr to vyplývalo z ekonomickej situácie, ktorá zasiahla nielen futbal, ale aj celú spoločnosť. Po športovej stránke sme to mali jasné, začali sme s tréningom prví, mali sme stále pokope mužstvo, chystali sme sa na pokračovanie ligy.

V generálke dostal váš tím osem gólov v Žiline. Hoci išlo len o prípravu, neznepokojil vás tento debakel?

Určite to nie je nič príjemné, bol to výbuch. Ukázal nám, že hráči musia byť koncentrovaní v každom detaile, v každej situácii stretnutia. Táto skúsenosť nám musí pomôcť.

Nevyplývalo to aj z toho, že mužstvo nemá dostatočnú motiváciu na pokračovanie sezóny?

Podľa mňa to bol len momentálny stav, zápas sme nezvládli a je na nás všetkých, aby sme už dnes ukázali, že to bola mimoriadna udalosť.

Nastúpite proti nováčikovi Pohroniu. Čo si pred stretnutím želáte?

Verím, že mužstvo vloží do úvodného zápasu veľké emócie i energiu a vyhrá.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juraj Kucka (Parma) - 4 milióny eur.

Aké máte ambície v oklieštenej sezóne?

Chceme vyhrať druhú skupinu a pokúsiť sa, ak taká možnosť nastane, postúpiť z baráže do európskej súťaže. Niečo ovplyvniť nemôžeme, ale dianie v našej skupine áno.

Klub by rád predal zopár hráčov, aby mohol dokončiť štadión. Oslabovanie kádra nemajú tréneri radi. Dokážete sa stotožniť s filozofiou klubu?

To nie je nová vec. Trenčín je známy tým, že z neznámych futbalistov robí hráčov, o ktorých je na trhu záujem. Keď príde zaujímavá ponuka, posúva ich z tejto ligy ďalej, ekonomické dôvody sú jasné. Klub takto funguje dlhodobo, vedel som, do čoho idem a rešpektujem to.

Čo horná skupina? Očakávate nejaké prekvapenia?

Neočakávam. Bude to len dohrávanie sezóny. Veľké a prekvapujúce veci sa diať nebudú.

Ako ovplyvní pandémia koronavírusu futbal?

Dopad bude negatívny. Ale futbal je taký silný fenomén, že to prežije a možno bude ešte lepší. Verím tomu. Je historicky dané, že ľudia potrebujú nielen prácu, ale aj hry. Po športovej stránke nevidím veľký problém, horšie budú ekonomické dopady. Futbal potrebuje silnú ekonomiku i zázemie.

Tento týždeň ste oslávili päťdesiatku. Také jubileum býva dôvodom aj na malé bilancovanie. Ste spokojný, čo ste doteraz dosiahli vo futbale i živote?

Pre mňa je veľmi dôležité rodinné zázemie. Mám perfektnú manželku a radosť z 13-ročnej dcéry Lesanky. A teším sa, že syn Dávid kráča v mojich futbalových šľapajách, bol by som rád, keby dosiahol ešte viac ako ja. S futbalom som prežil celý život, veľa krásnych chvíľ, nič neľutujem, som spokojný človek. A verím, že to najlepšie ma ešte čaká.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Norbert Hrnčár