Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diváci zostanú za bránami. Slovanisti účasť odmietli

Iniciatíva Únie ligových klubov, ktorá riadi najvyššiu futbalovú súťaž, nebola zatiaľ úspešná. Návrh, aby sa na zápasoch mohli zúčastňovať fanúšikovia percentuálne podľa kapacity štadióna, zostal bez odozvy kompetentných. Únia i väčšina klubov ho považuje za najspravodlivejší, ale zároveň aj bezpečný.

10.06.2020 19:52
Slovan, Pohronie Foto: ,
Miesto pre náhradníkov na tribúne počas prípravného zápasu Slovan Bratislava - Pohronie.
debata (1)

Ligový reštart sa uskutoční už najbližšiu sobotu a zatiaľ platí, že na štadióne môže byť maximálne 500 ľudí. „Nerozhodovali sme zatiaľ o vyšších počtoch,“ oznámil hlavný hygienik Ján Mikas.

Pozajtra začínajú doma aj tímy s najvyšším diváckym priemerom – Dunajská Streda hostí Michalovce a Slovan Ružomberok (prvú skupinu dopĺňa ešte nedeľňajší súboj Žilina – Trnava).

Na stretnutiach však bude minimum divákov. Do povoleného počtu (500) totiž treba zarátať aj hráčov, realizačné tímy, usporiadateľov, ľudí, ktorí zabezpečia priamy televízny prenos, zástupcov médií…

Výstavba štadióna AS Trenčín (máj/jún 2020) Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Výstavba nového štadióna AS Trenčín.

Na Tehelnom poli vyrátali, že nevyhnutný počet prítomných je 215. Na fanúšikov a ostatných zostalo 285 miest. Klub má 2860 držiteľov permanentiek, 500 partnerských permanentiek, majiteľov skyboxov, vstupenky vlastnia legendy klubu…

Mal záujem poskytnúť obmedzený počet lístkov svojim fanklubom, aby utvorili aspoň akú-takú atmosféru v hľadisku. Podľa klubového webu sa poďakovali a ponuku odmietli s tým, že buď budú na štadióne všetci, alebo nik. Slovan potvrdil, že do predaja nepôjdu žiadne vstupenky.

Nielen Slovan, ale ani DAC nedokáže uspokojiť všetkých permanentkárov aj keby miesta rozdelil na všetky zápasy, ktoré doma v tomto ročníku ešte odohrá. Bratislavský klub sa rozhodol, že ich majiteľom poskytne kompenzáciu za päť stretnutí, ktoré mal podľa pôvodného vyžrebovania ešte doma odohrať.

Dunajskostredský klub je na tom ešte horšie, pretože má bezmála 5-tisíc štandardných permanentkárov. Rozhodol sa, že im ponúkne 150 miest – o ich majiteľoch rozhodne žreb – a niekoľko zvyšných, ktoré budú ešte voľné, rozdelí medzi VIP-hostí a majiteľov skyboxov.

Aj DAC, ktorý v doterajšom priebehu sezóny dosiahol priemer na stretnutie 8-tisíc ľudí, pripravuje odškodnenie pred držiteľov permanentiek.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Fortuna liga