Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dunajská Streda má tretieho trénera. Na čo si trúfa?

Futbalisti Dunajskej Stredy majú tretieho trénera v aktuálnom ročníku. Po Nemcovi Petrovi Hyballovi, ktorý ich viedol vlani na jeseň a Portugalčanovi Helderovi Cristovaovi, ktorý vydržal na lavičke len v štyroch tohtoročných zápasoch v závere základnej časti, nastupuje ďalší cudzinec - nemecký kouč Bernd Storck.

01.06.2020 18:27
Bernd Storck Foto: ,
Bernd Storck.
debata

Včera absolvoval prvé dva tréningy so svojimi novými zverencami. "Som šťastný, že môžem pracovať v tomto klube. Našiel som tu fantastické prostredie. Pred príchodom som sa veľa zhováral s majiteľom a športovým riaditeľom.

Od nich som dostal dosť informácií a preberali sme, aké sú ich predstavy. Naším cieľom bude čo najskôr znížiť náskok mužstiev, ktoré sú pred nami. Na Slovan strácame 17 bodov, čo je veľmi veľa, verím, že sa k nemu čo najskôr priblížime," vyhlásil 57-ročný Storck.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

Naposledy trénoval Cercle Bruggy. Keďže belgickú ligu už dávnejšie predčasne ukončili po 29. kole (Cercle bolo na priebežnom 14. mieste zo 16 účastníkov, tri body pred posledným tímom), špeciálna situácia mu umožnila začať prácu na Žitnom ostrove ešte v aktuálnej sezóne.

Slovenská liga by mala pokračovať od 13. júna a DAC patrí pred štartom nadstavby tretia priečka.

"Pred nami je päť ligových zápasov a záver pohára a aj hráčom som na prvom stretnutí povedal, že v pohári máme šancu prepísať klubovú históriu. Verím, že pomôžem klubu, aby sme získali cennú trofej.

Zároveň som dostal čas na budovanie mužstva na nasledujúcu sezónu. Využijem najbližšie obdobie, aby som zistil, s ktorými hráčmi chcem v budúcnosti spolupracovať. Z prvého tréningu mám dobrý pocit z prístupu hráčov," pokračoval Storck, ktorý v rokoch 2015 až 2017 sedel na lavičke národného tímu Maďarska a postúpil s ním na Euro 2016 do Francúzska.

"V reprezentácii je tréner výrazne závislý na tom, ako sa pracuje v kluboch. Má málo času na prácu s hráčmi, ťažšie ovplyvňuje ich výkonnosť. Zostane mu len zopár dní, aby ich pripravil na stretnutie. Aj preto preferujem prácu na klubovej úrovni.

Mám viac možností preniesť svoju filozofiu na hráčov, väčší priestor ovplyvniť ich po taktickej i technickej stránke," vysvetlil nový tréner DAC.

Dunajskostredský klub už niekoľko rokov vedú len zahraniční tréneri. Od roku 2015 je Storck v poradí šiesty (pred ním Marič, László, Rossi, Hyballa, Cristovao), v úvode ročníka 2016/2017 sedel na lavičke ešte Krisztián Németh (12 kôl).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Bernd Storck