Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotrík priznal obavy. Šporara predal, peniaze však nechodia

Je to najväčší prestup zo slovenskej futbalovej ligy smerom von. ŠK Slovan Bratislava by mal od Sportingu Lisabon dostať za Andraža Šporara sedem miliónov libier. Lenže človek mieni, pandémia mení, na Tehelné pole dosiaľ dorazilo iba 950-tisíc eur.

27.05.2020 07:06
Andraž Šporar Foto: ,
Andraž Šporar.
debata (3)

Šéf najslávnejšieho slovenského klubu, Ivan Kmotrík ml., teraz priznal obavy z toho, či vôbec a kedy ďalšie peniaze prídu.

„Je to vážna situácia. Ide o nemalý balík peňaží, s ktorým sme počítali a bol zahrnutý v našom rozpočte,“ povedal pre spravodajstvo RTVS.

Sporting by mal podľa neho do februára budúceho roku uhradiť Slovanu ešte šesť miliónov eur v troch splátkach. „Momentálne čakáme na tú druhú. Nebudem klamať, obavy tam sú. Budeme s nimi komunikovať na budúci týždeň, aby sme mali aspoň nejaké informácie, ako to oni reálne vidia,“ zamyslel sa.

Predpokladá, že aj portugalský klub má v súčasnosti problémy a výrazné straty.

„Keď sme zvažovali tento prestup, robili sme si finančnú analýzu, aby sme predišli problémom. Transfer bol viazaný aj na prestup Bruna Fernandesa. Sporting mal voči bankám dlh 35 miliónov a bolo to viazané práve na to, aby banky boli schopné pokryť prestup Andraža do Sportingu,“ dodal Kmotrík ml.

Ten zároveň predpokladá, že v lete zo Slovana hráči odchádzať nebudú. Naznačil, že neočakáva ani pohyby smerom dovnútra klubu. „Káder je stabilizovaný,“ poznamenal.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Andraž Šporar