Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dohrať ligu? Snáď sa rozhodne regulérne ako v Slovinsku, vraví hráč Slovana

Slovinský útočník Alen Ožbolt je nadšený z toho, že od stredy môžu futbalisti Slovana Bratislava trénovať spoločne a naplno.

22.05.2020 08:09
Slovan, tréning Foto: ,
Futbalisti Slovana Bratislava na tréningu.
debata

Okrem toho vyjadril presvedčenie, že Slovensko pôjde po vzore jeho rodnej krajiny a po ústupe pandémie koronavírusu reštartuje najvyššiu súťaž.

"Konečne! Je skvelé, že môžeme trénovať spoločne ako jeden tím. Povedal by som, že my ako futbalisti sme sa vrátili do skutočného života.

Dresy tímov Fortuna ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Dres Slovana.

Verím, že niečo podobné bude umožnené aj našim fanúšikom, aby si mohli pozrieť naše zápasy či už prostredníctvom televíznych prenosov, alebo neskôr v určitom počte snáď aj priamo na štadióne,“ citoval Ožbolta klubový web úradujúceho slovenského majstra.

"Už chceme hrať zápasy. Chýba nám konfrontácia so súpermi a boj o body. Verím, že liga sa reštartuje. Je to dôležité nielen pre nás hráčov, ale aj pre fanúšikov. Zápasy sú to najlepšie čo futbal prináša, nikto nechce „len“ trénovať a čakať na zápasy až do leta.

Túžime opäť hrať futbal," poznamenal 23-ročný zakončovateľ, ktorý prestúpil do Slovana v zime z bulharského Lokomotivu Plovdiv.

Slovensko a Slovinsko majú veľmi podobné čísla ľudí nakazených koronavírusom. Kým na Slovensku mala padnúť definitíva na piatkovom Prezídiu Únie ligových klubov, v Slovinsku už majú termín reštartu.

Futbal sa tam začne opäť hrať 5. júna, pričom Alen Ožbolt je v kontakte so svojimi známymi v Slovinsku a vie, ako tam prebiehalo rozhodovanie o tom, či a ako dohrať sezónu. "Čo som sa rozprával so známymi, tak slovinské kluby prejavili záujem dohrať sezónu.

Špekulovali len niektoré kluby zo spodných priečok najvyššej súťaže a z čelných priečok druhej ligy, chceli, aby sa liga rozšírila na 12 tímov a nikto by tak nevypadol. Presadzovali tak svoje záujmy.

Riadiaci orgán súťaže však tlačil na riadne dohratie, a tak sa aj stane, liga sa takmer so stopercentnou istotou nerozšíri a regulárne sa dohrá v plnej podobe. Situácia ohľadom pandémie je na Slovensku a v Slovinsku podobná.

Keď sa pozerám do svojej rodnej krajiny i všade naokolo, tak všetci sa chystajú opäť hrať. Verím, že sa tak stane aj na Slovensku," uzavrel Ožbolt.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Alen Ožbolt