Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Portugalčana strieda Nemec. DAC povedie bývalý kouč Maďarska

Novým trénerom futbalistov Dunajskej Stredy sa stal Nemec Bernd Storck.

21.05.2020 18:36
Bernd Storck Foto: ,
Bernd Storck.
debata

Fortunaligista to oznámil vo štvrtok na svojom oficiálnom webe. Vo funkcii nahradil Marina Rodriguesa Cristóvaoa Héldera z Portugalska.

O angažovaní Storcka špekulovali už minulý týždeň belgické i maďarské médiá. DAC ešte v piatok informoval o ukončení spolupráce s Cristóvaom Hélderom po tom, ako si neuplatnil opciu na predĺženie zmluvy.

Storck od októbra 2019 viedol Cercle Bruggy a pomohol mu k záchrane medzi elitou. Po vypršaní zmluvy však pri tíme nezostal, ale hľadal si nového zamestnávateľa. V DAC prišlo k trénerskej zmene už v zime, keď Nemca Petra Hyballu vystriedal Hélde.

Podľa portálu sporza.be bol Stork bol v hľadáčiku Dunajskej Stredy už v zime, ale vedenie si zvolilo mládežníckeho trénera Benficy Lisabon Cristóvaoa Héldera.

Futbalisti Dunajskej Stredy. Foto: TASR, Lukáš Grinaj
DAC Dunajská Streda Futbalisti Dunajskej Stredy.

Storck ako hlavný tréner pôsobil v minulosti aj v Kazachstane, viedol tamojšiu reprezentáciu aj výber do 21 rokov. Od roku 2015 viedol maďarské národné mužstvo, s ktorým si vybojoval účasť na EURO 2016 vo Francúzsku. Ako asistent pôsobil v Herthe Berlín, Borussii Dortmund, VfL Wolfsburg či Partizane Belehrad.

Dunajská Streda figuruje v tabuľke Fortuna ligy na 3. mieste v skupine o titul s mankom siedmich bodov na druhú Žilinu a náskokom ôsmich bodov pred štvrtými Michalovcami. Za vedúcim Slovanom Bratislava zaostáva o sedemnásť bodov. Súťaž prerušili v marci pre pandémiu koronavírusu pred začiatkom nadstavbovej časti.

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Berd Storck