Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Asistent v známych kluboch, viedol aj Maďarov. Trénerom DAC-u má byť Storck

Novým trénerom slovenského futbalového fortunaligistu DAC Dunajská Streda sa má stať od novej sezóny Nemec Bernd Storck, informovali v piatok maďarské aj belgické médiá. Na poste má údajne nahradiť Marina Rodriguesa Cristóvaoa Héldera. DAC ešte v piatok potvrdil, že 49-ročný portugalský kouč v klube ukončil pôsobenie, keďže DAC si neuplatnil opciu na predĺženie jeho zmluvy.

15.05.2020 13:03 , aktualizované: 14:35
Bernd Storck Foto: ,
Bernd Storck počas pôsobenia na lavičke Maďarska.
debata (1)

Podľa belgických portálov nieuwsblad.be a sporza.be sa 57-ročný Storck už dohodol s vedením DAC. Maďarský portál www.nemzetisport.hu zasa tvrdí, že po reštarte slovenskej ligy po pandémii koronavírusu sa Helder na Žitný ostrov už nevráti a mužstvo do konca sezóny povedie Michal Kuruc.

Storck od októbra 2019 viedol Cercle Bruggy a pomohol mu k záchrane medzi elitou. Po vypršaní zmluvy však pri tíme nezostal, ale hľadal si nového zamestnávateľa. V DAC prišlo k trénerskej zmene už v zime, keď Nemca Petra Hyballu vystriedal Hélde.

Podľa portálu sporza.be bol Stork bol v hľadáčiku Dunajskej Stredy už v zime, ale vedenie si zvolilo mládežníckeho trénera Benficy Lisabon. Nemzeti Sportu uviedol, že Storck bol v predbežnom kontakte aj francúzskym AS Monaco, belgickým Royal Antverpy a maďarským Honvédom Budapešť.

Bernd Storck má nahradiť Marina Rodriguesa... Foto: TASR, Martin Baumann
Helder Cristovao Bernd Storck má nahradiť Marina Rodriguesa Cristóvaoa Héldera (na snímke).

Storck ako hlavný tréner pôsobil v minulosti aj Kazachstane, viedol tamojšiu reprezentáciu aj výber do 21 rokov. Od roku 2015 viedol maďarské národné mužstvo, s ktorým si vybojoval účasť na EURO 2016 vo Francúzsku. Ako asistent pôsobil v Herthe Berlín, Borussii Dortmund, VfL Wolfsburg či Partizane Belehrad.

"Futbalový klub DAC 1904 si neuplatnil opciu v zmluve s trénerom Hélderom Cristovaom, ktorý tak končí svoje pôsobenie na Žitnom ostrove. Zmluva 49-ročného portugalského kormidelníka platí do 31. mája 2020. Hélder prevzal mužstvo v januári tohto roka, celkovo ho viedol v piatich súťažných dueloch, štyri v lige a jeden v Slovnaft Cupe.

Hélderovi Cristovaovi ďakujeme za spoluprácu a do ďalšej kariéry mu prajeme veľa úspechov. Vedenie klubu je momentálne v rokovaní s prípadnými kandidátmi na uvoľnený trénerský post," uviedol DAC na oficiálnom webe.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Bernd Storck