Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák chystá hráčov na reštart. Weiss zarezáva naplno

Futbalisti Slovana Bratislava pokračujú v tréningovom procese v skupinách a spoločne dúfajú, že sa podarí dokončiť fortunaligový ročník.

12.05.2020 12:17
Vladimír Weiss ml., Ezekiel Henty Foto: ,
Vladimír Weiss ml. a Ezekiel Henty na tréningu Slovana.
debata

Najvyššia slovenská súťaž je pre pandémiu koronavírusu prerušená už viac ako dva mesiace, po ústupe nákazy sa však nielen v kabíne Slovana začína čoraz častejšie skloňovať jej prípadný reštart, ktorý by mohol pripadnúť na 6. júna.

Pozitívny signál z Nemecka

Slovan je jeden z klubov Fortuna ligy, ktoré trvajú na dohratí sezóny. Pre obhajcu titulu by bolo športovou tragédiou, keby sa súťaž zrušila a vyšiel by nazmar jeho komfortný desaťbodový náskok pred MŠK Žilina, ktorý si vytvoril v 22 kolách základnej časti.

Tréning futbalistov Slovana Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Každému hráčovi Slovana meral klubový lekár...

„Tešíme sa z toho, že sa šport a tým pádom aj futbal prebúdzajú k životu. Samozrejme registrujeme, že sa cez víkend rozbehne súťaž v Nemecku, čo je aj pre nás pozitívny signál. Niektoré veci neovplyvníme, ale vieme o dátume 6. júna, kedy by sa mohlo začať hrať aj na Slovensku. Pripravujeme sa v skupinách, aby sme na tento termín boli čo najlepšie nachystaní. Užívame si to a sme radi, že môžeme byť znova na ihrisku,“ povedal na utorkovom brífingu tréner „belasých“ Ján Kozák mladší.

Pre Slovan by nemal predstavovať zásadný problém prípadný týždenný mikrocyklus, v rámci ktorého by sa hrali zápasy nahusto. „Našou výhodou je široký káder, hráčov môžeme rotovať. Ako to však napokon celé bude, sa dozvieme až po začiatku ligy,“ poznamenal kormidelník Slovana, ktorého teší zlepšujúci sa zdravotný stav novej posily Vladimíra Weissa mladšieho.

Ten prišiel na Tehelné pole vo februári so zdravotným problémom, ktorý sa s ním ťahal už dlhší čas. V utorok 30-ročný krídelník naplno zarezával so spoluhráčmi a je možné, že sa predstaví v súťažnom zápase ešte v tejto sezóne.

„Je normálne, že po takej dlhej pauze a operácii ešte nejaké bolesti má, ale hlavné je, že sa po každej stránke jeho stav zlepšuje. Verím, že to bude takto pokračovať, aby mohol dostať šancu na ihrisku,“ dodal Kozák.

Vladimír Weiss odpovedá na novinárske otázky. Foto: TASR, Martin Baumann
Vladimír Weiss Vladimír Weiss odpovedá na novinárske otázky.

Jeho zverenci nemôžu spolu sedieť v šatni, k dispozícii nemajú ani sprchy.

„Povedal by som, že sa to dá zvládnuť. Je to dokonca lepšie, lebo len prídeme, odtrénujeme a ideme domov. Nemusíme na nič čakať. Povedal by som teda, že všetko zlé je na niečo dobré,“ referoval na utorkovom brífingu Dominik Greif.

Dvadsaťtriročný brankár sa nesťažuje ani na nedostupnosť spoločných regeneračných priestorov, ktoré hráči ešte nemôžu na novom Tehelnom poli využívať: „Každý si vie regeneráciu urobiť individuálne. Sauna a podobné veci, to je síce problém, ale takéto podmienky má každý.“ Greifovi neprekážajú ani obmedzenia počas tréningu, s pobavením dodal: „Ja rozstupy dodržiavam, keďže som v bránke sám.“

V každom tréningu idú hráči naplno, pretože veria, že sa liga dohrá.

Video

„Ja som jednoznačne za. Opatrenia sa uvoľňujú skôr, ako sa plánovalo. Som presvedčený, že sa liga dohrá. Nemyslím si, že by sme mali menej motivácie. Chceme sezónu riadne dohrať a rátame s touto možnosťou. Sledujeme situáciu v Európe, všade sa hľadajú možnosti ako začať. Myslím si, že nebude trvať dlho a rozbehnú sa ostatné súťaže. Uvidíme. Začne sa bundesliga, v Poľsku tiež a pravdepodobne aj v Anglicku,“ zdôraznil Greif.

Teplota je len jeden z ukazovateľov

Tímový lekár Roman Križan sa po návrate hráčov do tréningového procesu nemôže sťažovať na nedostatok práce. Pred príchodom na štadión každému zmeral teplotu, našťastie sú všetci v tábore Slovana zdraví.

„Postupujeme podľa usmernení hlavného hygienika a tie sú jasné. Treba dezinfikovať ruky, dodržiavať dvojmetrový odstup. Pri vchode meriame hráčom teplotu, aby sme mali istotu, že sú zdraví. Keď nastane problém, hráč nám to má dať okamžite vedieť. V takom prípade by sme ho nepustili do tréningového procesu, no našťastie sa zatiaľ nič podobné neudialo. Všetci sú v poriadku,“ informoval Križan, podľa ktorého je teplota len jeden z ukazovateľov choroby.

„Ďalší je kašeľ a bolesť svalov. No zvýšená teplota je základný údaj, ktorý nám ukáže, že treba byť v pozore.“

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #koronavírus