Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smutná správa. Zomrel jeden z najvernejších mužov trenčianskeho futbalu

Vo veku nedožitých 70 rokov zomrel Jozef Hollý, niekdajší futbalový obranca Jednoty Trenčín a dlhoročný vedúci prvého mužstva AS Trenčín.

04.05.2020 13:17
debata

Informovala stránka oficiálna stránka klubu.

V najvyššej československej súťaži odohral 113 zápasov a strelil šesť gólov. „Len najväčší pamätníci si spomínajú na prvý triumf trenčianskych futbalistov v bojoch o Slovenský pohár. V roku 1978 zdvihli cennú trofej nad hlavu futbalisti Jednoty, ktorí pokorili vo finále Slovan Bratislava. Ako prvý prebral pohár z rúk vtedajšieho sekretára Slovenského futbalového zväzu Vavrinca Slováka kapitán mužstva Jozef Hollý,“ píše sa na astrencin.sk.

Po rokoch ďalší skalp Slovana

Zo zisku Slovenského pohára sa tešil aj o 37, resp. 38 rokov neskôr v pozícii dôležitého člena realizačného tímu AS Trenčín. V druhom prípade opäť pokoril bratislavský Slovan. Pri tíme nechýbal ani keď si Trenčania vybojovali dva tituly majstra Slovenska.

„Jozef Hollý sa stal jedným zo symbolov futbalu pod Čákovým hradom pre mnohé generácie. Poctivý, skromný, obetavý a pracovitý chlap, ktorý rozdával okolo seba nekonečné množstvo pozitívnej energie. Žil a dýchal pre futbal do posledného dňa,“ spomínajú na jedného z najvernejších mužov trenčianskeho futbalu na stránke AS.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Jozef Hollý