Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ANKETA: Slovan chce dohrať sezónu, Trenčín nie. Čo s tým?

Podľa stredajšieho nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR sa sprístupnili vonkajšie športoviská a zariadenia pre bezkontaktný šport.

26.04.2020 14:36
Moha Foto: ,
Slovanista Moha sa presadzuje cez skúseného obrancu Pohronia Lukáša Tesáka.
debata

Pre futbal ide len o čiastkové víťazstvo, keďže akýkoľvek kontakt je (zatiaľ) zakázaný. Viaceré ligové tímy však začali s prípravou a teraz sa čaká na to, či a kedy sa liga dohrá.

Má to však zmysel? Oplatí sa klubom hrať bez divákov?

Žilina rozpustila A-tím, problémy hlásia z Dunajskej Stredy, kde navyše pustili domov legionárov. Pridal sa aj Trenčín.

"Asi tridsať percent našich príjmov pochádza zo vstupeniek a klubových predmetov pre fanúšikov, preto sme sa s hráčmi dohodli na znížení platov o štyridsať percent. Máme daný rozpočet, ktorý sa neznižuje a príjmy sú teraz v podstate nulové. Sme v náročnej situácii,“ povedal šéf DAC Dunajská Streda Oszkár Világi v rozhovore pre maďarskú verziu stanice DIGI Sport

Pre Fortuna ligu by podľa Világiho bolo najlepšie, aby ju predčasne ukončili a v júli odštartovala nová sezóna. Podotkol tiež, že klub príjmy z televízneho vysielania nemá a takisto je v aktuálnej situácii problém v prísune prostriedkov od sponzorov. „Pri štarte novej sezóny by sme mohli začať odznova,“ tvrdí.

V podobnom zmysle sa vyjadril aj generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

„Mali by sme sezónu ukončiť a nehľadať v našich možnostiach akékoľvek alternatívy dohratia súťaže. Do budúcna nám to môže spôsobiť obrovské problémy – o tom som presvedčený. Kluby nerozmýšľajú nad tým, čo bude za tri-štyri mesiace, skôr analyzujú situáciu zo dňa na deň,“ uviedol Rybníček pre klubovú televíziu.

Slovan myslí na Európu

V odlišnej situácii je bratislavský Slovan, ktorý chce dokončiť sezónu aj preto, že vedie priebežnú tabuľku s 10-bodovým náskokom pred Žilinou. Sprístupnenie vonkajších športovísk klub z hlavného mesta víta.

„Budeme trénovať aj v skupinách pri dodržaní všetkých bezpečnostných opatrení a prevencie. Hráči dostali jasné pokyny, ktorými sa musia riadiť aj v súkromnom živote, aby sme minimalizovali akékoľvek riziko nákazy u nich alebo rodinných príslušníkov,“ uviedol pre klubový web športový riaditeľ ŠK Slovan Richard Trutz.

Zároveň objasnil situáciu s dohratím aktuálneho ročníka súťaže, v ktorej zostáva odohrať kompletnú desaťkolovú nadstavbovú časť.

„UEFA predstavila návrh termínov, kedy by sa mohli začať kvalifikácie na novú edíciu európskych pohárov. Aj z tohto pohľadu má zmysel dohrať túto sezónu, aby sme následne boli po dlhom zápasovom výpadku aspoň sčasti pripravení na Európu. Myslíme si, že predčasné ukončenie sezóny nie je tým správnym riešením aj v kontexte európskeho futbalu. Z pohľadu minimalizácie športových či ekonomických škôd je lepšie hľadať riešenia ako dohrať ročník 2019/20,“ dodal Trutz.

Či sa sezóna dohrá, je nateraz vo hviezdach. Isté je, že v polovici júla sa začína nová…

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #Fortuna liga #koronavírus