Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dohrá sa liga systémom streda - sobota? SFZ musí zohľadniť dôležitú vec

Je 44-násobným reprezentantom Maďarska, momentálne pôsobí na pozícii športového riaditeľa druholigového Komárna.

21.04.2020 10:43
Kubilay Yilmaz, Joeri de Kamps Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

István Vincze v rozhovore pre stránku Puskásovej akadémie porozprával o tom, ako sa koronakríza dotýka tímu i slovenského futbalu.

„Zväzy sú pred veľmi ťažkým rozhodnutím. Niektoré kluby najvyššej slovenskej súťaže vyhlasujú, že by mohli pokračovať v zápasoch do dvoch týždňov v systéme streda – sobota. V druhej lige je to podľa mňa neuskutočniteľné. Potrebujeme čas na prípravu, individuálne tréningy nenahradia tie celotímové,“ myslí Vincze.

Vyjadril sa aj k ďalšiemu problému, a to dodržiavaniu bezpečnostných opatrení:

"Autobus pre celý tím, v ktorom by sa dala dodržiavať vzdialenosť jeden a pol metra, ešte nevynašli. Počet pozitívnych prípadov koronavírusu neustále rastie a Slovenský futbalový zväz to musí zohľadniť.

Kto prevezme zodpovednosť v prípade nakazenia niektorého z hráčov? Neviem, aké riešenie je správne, ale rozhodnutie bude neuveriteľne ťažké. A musíme si uvedomiť, že nie pre každého spravodlivé."

V komárňanskom klube podľa Vinczeho mesto ešte v januári znížilo podporu klubu o tridsať percent, samostatnú dohodu o dotácii sme s mestom ešte nepodpísali. „Zatiaľ sme na platy nesiahli. Ani my nie sme v ľahkej situácii, čakáme.“

debata chyba
Viac na túto tému: #KFC Komárno #koronavírus