Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavčania pomohli hasičom. Vstupenky na zápas Slovana majú aj Šporar či Nigro

Futbalový klub Spartak Trnava venoval 800 fliaš nealkoholických nápojov hasičom, ktorí sú aj počas pandémie koronavírusu v neustálej permanencii.

14.04.2020 22:37
Spartak Trnava, fľaše Foto: ,
Spartak Trnava daroval miestnym hasičom 800 fliaš nealkoholických nápojov. Na snímke hasiči a zástupcovia klubu pri odovzdávaní fliaš.
debata

S vykladaním fliaš pomáhal aj brankár „andelov“ Dobrivoj Rusov, ktorý so spoluhráčmi čaká, ako sa vyvinie situácia so šírením ochorenia a či sa podarí dohrať fortunaligový ročník.

„Napriek tomu, že situácia je vážna a je všeobecne obmedzený pohyb, sú tu profesie, ktoré musia fungovať naplno. Keďže futbalové zápasy sa momentálne nehrajú, rozhodli sme sa, že zásoby pripravené pre fanúšikov venujeme hasičom, ktorým isto padne lepšie, keď sa budú môcť počas služieb osviežiť,“ citoval klubový web PR manažéra Spartaka Patrika Velšica.

Riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ v Trnave Zoltán Takács bol z darčeka milo prekvapený. „Ďakujeme Spartaku za nezištnú pomoc. Pre pandémiu koronavírusu nám stúpol počet výjazdov a pitný režim nám isto príde vhod.“

Ako ďalej poznamenal, na nedostatok práce sa jeho posádka rozhodne nemôže sťažovať. Vrásky hasičom spôsobuje nielen koronavírus, ale aj suché počasie a zvýšený pohyb ľudí v lesoch.

Dobrivoj Rusov pri odovzdávaní fliaš hasičom. Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Dobrivoj Rusov Dobrivoj Rusov pri odovzdávaní fliaš hasičom.

Vykladanie fliaš bral brankár Dobrivoj Rusov ako vhodnú súčasť silového tréningu, keďže on aj jeho spoluhráči trénujú už šiesty týždeň iba individuálne.

„My momentálne nemôžeme ani spoločne trénovať a väčšinu času trávime doma, ale oceňujem prácu ľudí ako sú zdravotníci, predavačky či záchranári, ktorí práve v tomto období majú oveľa menej voľného času na rodinu, lebo musia zabezpečovať základné potreby náš všetkých. Bol by som rád, keby k nim boli ľudia ohľaduplnejší a uvedomili si ich dôležitosť,“ poznamenal 27-ročný trnavský rodák.

Ďalší bývalí slovanisti podporili klub i zdravotníkov

Vstupenky na virtuálny zápas Slovana Bratislava si už zakúpilo viacero jeho bývalých futbalistov, medzi nimi aj Fabio Nigro, Pavol Masaryk, Alexander Vencel ml. a Andraž Šporar.

Klub naplánoval konanie virtuálneho zápasu na 3. mája o 16.30 h, v danom čase odvysiela záznam duelu so Slaviou Praha zo sezóny 1991/92.

Fanúšikovia majú príležitosť kúpou lístka na virtuálny zápas podporiť finančne nielen klub, ale aj zdravotníkov v Bratislave.

„Kúpte si virtuálne vstupenky na zápas Slovan – Slavia, čím pomôžete klubu v ťažkých časoch. Nikdy nezabudnite, že spolu sme Slovan a spolu všetko zvládneme,“ vyzval fanúšikov niekdajší zakončovateľ „belasých“ Andraž Šporar, ktorý v januári prestúpil do Sportingu Lisabon.

„Zaspomínajme si spolu na pamätné chvíle a fiktívne zaplňme staré Tehelné pole a jeho 43.000 miest. Aj touto cestou môžete podporiť klub v náročnej situácii, ktorá vládne vo svete,“ pripojil sa niekdajší brankár Alexander Vencel mladší.

Svoj bývalý klub sa rozhodol podporiť aj jeden z prvých legionárov v jeho drese Argentínčan Fabio Nigro.

„Slovan je môj život a bude aj naďalej. Slovensko je moja krajina, je to môj domov. Držte sa slovanisti, držte sa Slováci a za všetko vám veľmi pekne ďakujem. Mám vás rád,“ povedal prostredníctvom videa, ktoré zverejnila oficiálna stránka ŠK Slovan.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #koronavírus