Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj v Dunajskej Strede znižujú platy. Sme v náročnej situácii, priznal Világi

Oszkár Világi v rozhovore pre maďarskú verziu stanice DIGI Sport uviedol, že mzda futbalistov DAC Dunajská Streda sa pre koronakrízu zníži o štyridsať percent.

14.04.2020 22:04
DAC Aréna Foto: ,
Majiteľ futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda Oszkár Világi.
debata

„Asi tridsať percent našich príjmov pochádza zo vstupeniek a klubových predmetov pre fanúšikov, preto sme sa s hráčmi dohodli na znížení platov o štyridsať percent. Máme daný rozpočet, ktorý sa neznižuje a príjmy sú teraz v podstate nulové. Sme v náročnej situácii,“ priznal šéf klubu zo Žitného ostrova, ktorého cituje aj Nemzeti Sport.

Pre Fortuna ligu by podľa Világiho bolo najlepšie, aby ju predčasne ukončili a v júli odštartovala nová sezóna. Podotkol tiež, že klub príjmy z televízneho vysielania nemá a takisto je v aktuálnej situácii problém v prísune prostriedkov od sponzorov. „Pri štarte novej sezóny by sme mohli začať odznova,“ tvrdí.

V rozhovore tiež prezentoval návrh akejsi cezhraničnej ligy, ktorá by mohla po náročnej situácii pomôcť nielen najlepším slovenským klubom. Myslí si, že z hľadiska získavania sponzorov by bola atraktívnejšia a takýto nadnárodný formát by mal aj vyššiu sledovanosť.

„UEFA by mohla zvážiť povolenie na uskutočnenie ligovej súťaže, v ktorej by boli účastníci z rôznych menších krajín. Z ekonomického hľadiska je potrebné vytvoriť prostredie, v ktorom všetky kluby prežijú,“ zamyslel sa Világi.

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Oszkár Világi