Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stratení v preklade. V zahraničí písali o bankrote Žiliny, Dáni sa pýtali na Bernáta

Informácia o likvidácii MŠK Žilina a výpovediach pre 17 hráčov sa dostala aj do zahraničných médií, no viaceré ich odlišne interpretovali.

09.04.2020 19:29
Bernát - Božikov Foto: ,
Žilinčan Ján Bernát sa snaží dostať pod tlak kapitána Slovana Vasila Božikova.
debata

Ako informuje sport.sk, po správach o klube spod Dubňa sa začali ozývať záujemcovia o niektorých hráčov v domnení, že by mohli byť k dispozícii v podstate zadarmo.

Hráčsky agent Roman Vojtek zo spoločnosti Stars&Friends, ktorá zastupuje aj Jána Bernáta, tvrdí, že zástupcovia Bröndby Kodaň skúmali situáciu v súvislosti s 19-ročným stredopoliarom.

"Bolo to v čase, keď vyšla informácia o likvidácii klubu MŠK Žilina, po Európe ale kolovala mylná informácia o tom, že klub je v bankrote. Po takejto informácií ‚ožilo‘ viacero mužstiev a snažilo sa informovať, či to je naozaj tak. Nešlo však o žiadnu ‚konkrétnu rovinu‘, ale skôr o obyčajné zisťovanie aktuálneho stavu, či je klub naozaj v bankrote a teda či sú jeho hráči k dispozícii v rámci medzinárodných trhov,“ cituje sport.sk Vojteka.

Situácia vraj mohla nastať aj zlým prekladom. "Proces likvidácie je niečo iné ako ‚bankrot‘. Hneď ako bola informácia oficiálna, zahraničné média to prebrali ako bankrot. Pre jednotlivých športových riaditeľov to evokovalo fakt, že hráči sú k dispozícii bez nároku na odstupné,“ vysvetľuje.

„To bolo hlavným dôvodom, prečo sa informovalo viacero klubov a nie iba Bröndby. Samozrejme, Janko Bernát je veľmi talentovaným hráčom, takže sa pýtali aj na neho,“ pokračuje.

Upozorňuje, že nešlo o ponuku, ale len informovanie o pravdivosti správ o Žiline. Pri reprezentantovi do 21 rokov Bernátovi sa napriek záujmu nepredpokladá, že klub opustí.

„Janko Bernát má v Žiline platnú zmluvu. Ako bude vyzerať prestupové okno, to teraz nikto dopredu nemôže povedať a nemôžeme vylúčiť nič. Nemôžeme ani vôbec nič potvrdiť, pretože sú aj prerušené ligy a situácia vo futbale je stále veľmi nejasná,“ uzavrel Vojtek.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Ján Bernát