Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Miesto talentov pracujú na rybích šalátoch: Sklonili sme hlavy

Futbalový klub v Žiline je v núdzovom režime a prispôsobiť sa museli aj tréneri mládeže, ktorí v ostatných rokoch vychovali mnoho reprezentantov.

03.04.2020 16:28
MŠK Žilina, Foto: ,
Tréneri, ktorí pracovali aj na týchto hráčoch, dnes robia na rybích šalátoch.
debata (3)

Ľuďom, ktorí dohliadali na vývoj Milana Škriniara, Denisa Vavra, Róberta Boženíka a mnohých ďalších, ponúkol klub prácu vo firme Ryba Žilina, ktorej spoločníkom je šéf MŠK Jozef Antošík. Tréneri a skauti spracúvajú v podniku ryby, pripravujú šaláty a ďalšie produkty.

„Pomáhajú plátať diery po chýbajúcich pracovníkoch vo výrobe a logistike. Budeme sa snažiť, aby mali náhradnú prácu, a keď mimoriadna situácia pominie a bude to aktuálne, môžu pokračovať v tréningovom procese,“ uviedol klub v stanovisku, keď v rámci "korona-krízy“ informoval o začiatku svojej likvidácie.

"Pomáhame firme ako vieme. Sme solidárni. Dúfame, že to všetko prehrmí a vrátime sa do starých koľají,“ povedal pre Nový Čas skaut Anton Nemčík. Ostatným zamestnancom futbalového klubu nebolo príliš do reči. Prehovoril však riaditeľ akadémie Jaroslav Bačík:

"Budeme sa musieť všetci zomknúť. Sklonili sme hlavy, pretože zasiahla vyššia moc. Verím, že sa vrátime silnejší, budeme si na trávniku vážiť každý jeden deň. Pribrzdilo nás to, no určite sa rozbehneme ešte výraznejšie dopredu. Všetci v klube sme sa prispôsobili aktuálnej situácii a zobrali sme si z toho to najdôležitejšie.“

Tréneri a skauti by sa po reštarte súťaží mali vrátiť späť do futbalového režimu. Nik dnes ale nevie predpovedať, kedy sa tak stane.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Fortuna liga #koronavírus