Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príklad pre Žilinu? Nováčik rieši krátenie platov rozvážnejšie

Slovenský futbalový fortunaligista FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa momentálne neplánuje krátiť mzdy hráčom z dôvodu pandémie koronavírusu.

02.04.2020 10:30
FK Pohronie Foto:
Radosť futbalistov FK Pohronie z postupu do Fortuna ligy.
debata

Najvyššia slovenská súťaž je dočasne zastavená do konca apríla. Kapitán nováčika Lukáš Pellegrini v tlačovej správe Únie futbalových profesionálov (ÚFP) potvrdil, že v klube sa na platy siahať zatiaľ nebude.

"Kontaktoval ma Ján Mucha a informoval sa o situácii v klube. Ja a aj kapitáni ostatných tímov sme tento jeho krok privítali. V Pohroní panuje rodinná atmosféra.

Ján Mucha. Foto: TASR, Michal Svítok
Ján Mucha. Ján Mucha.

Veril som, že medzi vedením a hráčmi dôjde ku korektnej dohode. To sa nakoniec aj vďaka ÚFP naplnilo. Klub nám zatiaľ mzdy krátiť nebude," povedal podľa ÚFP Pellegrini.

Prístup funkcionárov zo Žiaru nad Hronom ocenil aj prezident ÚFP Mucha: "Vedenie nevyvíjalo na hráčov žiadny nátlak a celú situáciu riešilo rozvážne. Veľmi si to vážim.

Plánované vládne opatrenia nakoniec môžu smerovať k tomu, že klubom vykryjú výraznú časť nákladov na mzdy hráčov. K ich znižovaniu tak napokon možno ani prísť nemusí, alebo iba v minimálnej miere. Verím, že sa situácia upokojí a kluby aj hráči sa budú môcť vrátiť do klasického režimu."

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Mucha #FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa #Lukáš Pellegríni