Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Menšie kluby to môžu, no Žilina? Klub je zabezpečený, čuduje sa Kaša

V Žiline pôsobil od leta 2016, keď prišiel z rodnej Ostravy. Bývalý mládežnícky reprezentant Česka Filip Kaša (26) pod Dubňom oslavoval zisk majstrovského titulu. Stredný obranca dostal k 1. aprílu spolu so šestnástimi najlepšie zarábajúcimi spoluhráčmi výpoveď, klub bude v likvidácii.

31.03.2020 22:45
Filip Kaša. Foto: ,
Žilinčan Filip Kaša (vľavo) centruje v dueli s Dunajskou Stredou.
debata (1)

"Nerozumiem, prečo sa k nám Žilina takto zachovala, je mi to veľmi ľúto. V piatok sme dostali mail, že nám znížia platy. Mne a ďalším chalanom až o 80 %. Chceli, aby sme im to podpísali. Spojili sme sa všetci hráči, nikomu sa to nepáčilo. Nechceli sme to riešiť individuálne, podali sme podnet na Úniu futbalových profesionálov.

Kluby v Európe znižujú platy o 20–30 %. Na také číslo sme boli ochotní dočasne pristúpiť. Chceli sme sa dohodnúť, nie robiť problémy. Majiteľovi Žiliny pánovi Jozefovi Antošíkovi sa nepáčilo, keď ho kontaktovala Únia. Reagoval výpoveďami," priblížil proces Kaša pre sport.cz.

Keď mu v pondelok kuriér priniesol obálku, vedel, čo v nej bude: „Nebol som medzi prvými, komu prišla výpoveď. Mrzí ma, že s nami nik nekomunikoval, nebavili sa s nami na rovinu. Len prostredníctvom mailu. Ani neviem nazvať také správanie. Takto sa predsa nemôže nik zachovať.“

Kaša deklaroval, že si uvedomuje náročnosť situácie súvisiacej s dopadmi pandémie koronavírusu. Avšak, nepredpokladal, že sa takto zachová sedemnásobný majster Slovenska: „Rozumiem, že menšie kluby pristúpia k takémuto riešeniu. Ale Žilina? Čo viem, klub je zabezpečený.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Fortuna liga #Filip Kaša #Jozef Antošík #koronavírus