Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec, nižšie súťaže anulovali ročník. Vyzývajú aj Fortuna ligu

Svetový šport číslo jeden ustupuje koronavírusu. Pomaly, no isto. Na Slovensku ustúpil úplne. Tri regionálne futbalové zväzy sa vzhľadom na situáciu s koronavírusom rozhodli predčasne ukončiť prebiehajúcu sezónu. Výsledky v nej kompletne anulujú.

26.03.2020 14:35 , aktualizované: 15:26
Tehelné pole. Foto: ,
Ilustračný záber.
debata

O spoločnom vyhlásení predsedov regionálnych zväzov informoval vo štvrtok na svojej stránke Západoslovenský futbalový zväz (ZsFZ). Týka sa aj Stredoslovenského a Východoslovenského futbalového zväzu.

Výkonný výbor Bratislavského futbalového zväzu hlasovaním per rollam zatiaľ iba odložil všetky svoje súťaže na neurčito tak, ako to urobil aj Slovenský futbalový zväz (SFZ) so súťažami, ktoré riadi. Potvrdil to SFZ na svojom webe.

Verdikt platí pre všetky súťaže pod kuratelou regionálnych zväzov od tretej ligy nižšie. Rozhodli o tom ich výkonné výbory v hlasovaní per rollam. Stalo sa tak „na základe rozhodnutí najvyšších orgánov SR a mimoriadnej situácie v našej krajine spôsobenej koronavírusom“.

Vo vyhlásení sa zväzy zhodli, že rušia všetky regionálne súťaže dospelých, dorastu, žiakov a prípraviek a anulujú výsledky všetkých doteraz odohratých súťaží v ročníku 2019/2020. Žiadny klub z jednotlivých líg pred budúcou sezónou nepostúpi ani nevypadne.

K rovnakému kroku vyzvali tri regionálne zväzy vo svojom vyhlásení aj Slovenský futbalový zväz (SFZ).

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenský futbalový zväz #Fortuna liga #II. liga #koronavírus